Raja Ampat eilanden

Raja Ampat eilanden

door Getaway Travel

De Raja Ampat eilanden liggen ten westen van Sorong, West-Papoea. Ze worden omringd door indrukwekkende riffen. Ze hebben de rijkste bioverscheidenheid ter wereld. Raja Ampat bestaat uit ongeveer 1000 eilanden. De grootste zijn Waigeo, Batanta, Salawati en Misool.

Duiken en snorkelen

In de riffen zijn 505 soorten koraal gevonden. Dat staat gelijk aan 64 procent van alle koraalsoorten in de wereld. Daarnaast zijn in de wateren van de Raja Ampat eilanden ook 1.065 soorten vissen geteld. Nergens ter wereld wordt dat geëvenaard.

Het wemelt van de vis- en koraalsoorten. Onder water zie je kleurrijke zeesterren en de meest bijzondere grote en kleine vissen. De scholen vissen zwemmen soms zo dicht voor je langs, dat je even alleen maar vissen ziet.

De koralen en de prachtige zeeplanten die het geheel aanvullen maken een waar onderwaterparadijs. Je kunt het beste in de ochtend gaan duiken, dan heb je het beste zicht.

Stranden

Papoea is niet de regio die bekend staat om zijn stranden. Toch heeft de provincie wel een paar relaxte pareltjes.

De Raja Ampat eilanden hebben niet alleen prachtige duiklocaties, maar ook prachtige witte zandstranden. Voor de noordkust van Papoea ligt het eiland Biak. Met name aan de oost- en noordkust van het eiland is het goed vertoeven.

Like deze pagina

Reizen Raja Ampat eilanden

Meer Raja Ampat eilanden

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors