Gunung Lorentz National Park

Gunung Lorentz National Park

door Getaway Travel

Het Gunung Lorentz National Park in Centraal-Papoea is het grootste nationale park van de provincie. Het park is 2.150.000 hectare groot. De Puncak Jaya, oftewel overwinningsberg, is met een hoogte van 5.050 meter de hoogste berg van Oceanië.

Het is ook een van de weinige plekken in de wereld waar gletsjers voorkomen in tropische gebieden. Het is ook de hoogste berg van Indonesië.

ZELF NAAR Papoea?

Bekijk alle 17 reizen naar Papoea

Puncak Jaya

De Puncak Jaya is te vinden in het westelijke gedeelte van de Pegunungan Maoke bergketen. Het gebied rondom de Puncak Jaya is omringd door ongerepte regenwouden. Het gebied is moeilijk te bereiken en daarom vrij onontdekt.

De berg op Papoea wordt elk jaar beklommen doordat het een van de zeven meest begeerde bergen ter wereld is. Elk continent heeft er een. Vanaf de basis aan de voet van de berg doe je er zo'n tien uur over om de top te bereiken, de afdaling duurt ongeveer zes uur. Voordat je die basis bereikt heb je wel al vier à vijf dagen door het regenwoud gelopen. Voor de hele tocht kun je het beste twee weken uittrekken.

Reizen Papoea

Foto's & video's Gunung Lorentz National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors