Klimaat Flores

Klimaat Flores

Het regenseizoen duurt ongeveer van november tot en met maart. Vooral in het westen van Flores kunnen de buien hevig zijn. Zware regenval en aardverschuivingen kunnen de wegen op Flores dan moeilijk begaanbaar maken.

Seizoenen

In het regenseizoen, met regenbuien meestal in de middag, is het gewoon mogelijk om over land te reizen. Alleen zal het waarschijnlijk allemaal iets langzamer duren doordat de wegen op Lombok minder begaanbaar zijn. Het is dan ook aan te raden om in het droge seizoen te reizen.

Het droge seizoen is van april tot en met oktober. In juni en juli kan het 's avonds in de bergachtige regio's van Ruteng en Bajawa behoorlijk koud zijn. Overdag is het weer zacht en warm. Langdurige droogtes komen ook voor, waardoor de oogsten mislukken.

Na twee à drie jaar is de bodem uitgeput en wordt een stuk bos afgebrand om nieuwe velden te creëren. De warmste temperaturen komen in oktober en november voor en dan met name in de kustgebieden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors