Drie redenen om West-Java boven Midden- of Oost-Java te verkiezen

Drie redenen om West-Java boven Midden- of Oost-Java te verkiezen

door Nena van Bakel

Dat vooral de Borobudur, Prambanan en Mount Bromo worden aangeraden aan bezoekers van Java is inmiddels wel duidelijk. Maar deze bezienswaardigheden bevinden zich in Midden- en Oost-Java wat ervoor zorgt dat vrijwel iedereen West-Java overslaat. Dit is zonde, want deze provincie heeft meer te bieden dan de meeste mensen weten.

Benieuwd wat hier zoal te vinden is? Wij hebben drie redenen voor je op een rij gezet waarom een vakantie naar West-Java minsten zo leuk is als naar Midden- of Oost-Java.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

3. Ervaar de echte cultuur van Java

Tijdens een bezoek aan stadjes als Cirebon of Cianjur, kom je niet terecht tussen de tientallen bezienswaardigheden en toeristische attracties. Hoewel hier misschien minder te beleven valt dan in bijvoorbeeld Yogyakarta of Soerabaja, beleef je wel het échte Javaanse leven omdat de bevolking hier haar eigen gang gaat en niet met toerisme bezig is.

Maak van deze kans gebruik om contact te leggen met de lokale bevolking en duik zo dieper in het leven van de Javaanse bevolking. Grijp deze kans nu West-Java nog niet overstroomt met toeristen!

2. Vermijd de drukte

Verken op je gemak dit groene gebied vol watervallen, vulkanische bergen en uitgestrekte theevelden. Veel mensen pakken na hun bezoek aan grote bezienswaardigheden is het oosten of midden van Java, de omgeving en de natuur van dit deel van het eiland mee. In West-Java is deze natuur echter ook te bewonderen maar doe je dit niet met z'n allen tegelijk.

Terwijl je bij de Prambanantempels of de Bromo samen met hordes toeristen in de rij staat om een kiekje te maken van de opkomende zon, doe je dat op de top van de bijzonde stratovulkaan Salak helemaal in je eentje. Geniet van de rust om je heen en laat de prachtige natuur rustig op je inzinken.

1. Ontdek zelf nieuwe dingen

Super leuk en hartstikke mooi natuurlijk om de Bromo te bezoeken in Oost-Java, maar om eerlijk te zijn wist je al precies wat je te wachten stond. Het is namelijk niet meer op twee handen te tellen hoe vaak je deze vulkaan al op het internet bent tegengekomen.

Waarschijnlijk zeggen maar weinig mensen hetzelfde over de vulkanische Gunung Gede. In West-Java ontdek je nieuwe dingen en ervaar je het landschap helemaal zelf, omdat dit pas de eerste keer is dat je het ziet. Natuurlijk is het vergelijkbaar met de rest van Java, maar je hebt nu wel een échte, oprechte ervaring.

Overtuigd door deze redenen om West-Java te bezoeken? Ontdek hier de beste reizen!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors