Indonesie.nl

Bezienswaardigheden Java

De Indonesische archipel bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, maar Java is zonder twijfel de koning. Java is het economische hart van de natie en is met ruim 140 miljoen inwoners het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. De meeste reizigers vliegen naar de metropool Jakarta om vervolgens de bezienswaardigheden op Java te ontdekken. Lees verder

De Indonesische archipel bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, maar Java is zonder twijfel de koning. Java is het economische hart van de natie en is met ruim 140 miljoen inwoners het dichtstbevolkte eiland van Indonesië. De meeste reizigers vliegen naar de metropool Jakarta om vervolgens de bezienswaardigheden op Java te ontdekken.

De grote steden van Java zijn bezienswaardigheden op zich, maar ook de natuur is overweldigend. De brommende Tangkuban Perahu vulkaan, de tropische regenwouden in het Mount Halimun National Park en de witte zandstranden van het Kepulauan Seribu Marine National Park. De bezienswaardigheden op Java maken een vakantie onvergetelijk.

Java: de mooiste bezienswaardigheden

Java staat niet bekend om haar natuur, maar heeft alsnog veel moois te bieden. Het eiland wordt gedomineerd door een lange rij vulkanen en buiten de steden zie je prachtige landschappen met groene rijstvelden, wijde grasvlakten en leuke kleine dorpjes. Ga op rondreis en ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Java.

Een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Java is het Bromo National Park, waar je de unieke Tenggerzandzee ziet. Een ander hoogtepunt is het Ujung Kulon National Park, waar de met uitsterving bedreigde Javaanse eenhoornige neushoorn leeft. Of ga duiken in het Karimunjawa Marine National Park, waar je je laat verrassen door de adembenemende onderwaterwereld. Tijdens een reis door Java mogen deze bezienswaardigheden niet overgeslagen worden.

Mystieke Tempels van Java

Ook voor de cultuursnuivers is op dit eiland genoeg te zien. De tempels van Java horen bij de beste bezienswaardigheden van Indonesië. De Borobudur is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld en bestaat uit maar liefst negen verdiepingen en vierhonderd stoepa's.

Andere bekende tempels op Java zijn de bouwwerken van het hindoeïstische tempelcomplex Prambanan, dat bestaat uit meer dan tweehonderd ruines. En de Singosari Tempels nabij Malang, waar de oude vorsten van de Singosari-dynastie geëerd worden.

Bruisende Steden op Java

Tijdens een vakantie op dit eiland ontkom je niet aan de steden van Java. Laat je overweldigen door de drukte in de chaotische hoofdstad van Java: Jakarta. Maak kennis met de Javaanse cultuur in het sfeervolle Yogyakarta. En beleef het Parijs van Java tijdens een tochtje door het koloniale Bandung.

Reizen Java

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors