Java
8,5
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
9,0 Natuur
8,1 Interessant
7,5 Stranden
  • Aantal reviews: 97
  • Aantal waarderingen: 64

Prachtig! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Debby Stokkers op 12 november 2017

Geweldig eiland met vriendelijke, lieve mensen. Prachtige cultuur en natuur. Kortom alles wat je zoekt kun je vinden in Indonesië. Ik ga zeker nog een keer weer terug. En kan het iedereen aanraden!!!!

Ultieme tip: De bromo vulkaan
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java & Karimunjawa (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Madelein Pauw op 12 november 2017

Prachtig land! Onwijs aardige mensen, het échte Indonesië. Ongerepte natuur, heerlijk weer en lieve mensen. Het eten is er lekker, vooral van de kleine straattentjes. De mensen zijn een stuk vriendelijker dan in Bali, niet zo opdringerig.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
9 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

  • betaalbaar
  • lieve mensen
Ultieme tip: Karimunjawa! Prachtige eilanden, bounty stranden en nog erg onbekend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi Java (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Renate Hartman op 12 november 2017

De tempels Borobudur en Prambanan zijn prachtig. Je voelt de sfeer van weleer. Shoppen op Malioboro Street in Yogyakarta. Vergeet de Kampong niet, de mensen zijn vriendelijk, het eten is super vers en zo lekker! Ga met de trein van Yogya naar Jakarta en geniet onderweg van de sawa’s en theeplantages. Koop kleding bij Parijs van Java in Bandung.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • betaalbaar
  • authentiek
  • culinair
  • flora

Minpunten Java

  • files in Jakarta
  • smog in Jakarta
Ultieme tip: In het straatje tegenover de Borobudur kun je voor slechts €5 heerlijk saté met lontong eten met vier personen! Maak er een rit met een andong (paard en wagen) door het platteland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De mooiste uitzichten (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marissa de Beste op 12 november 2017

Als je naar Indonesië reist, mag Java niet ontbreken op je lijstje. Goedkoop, mooie natuur, aardige mensen en altijd mooi weer. Over Java reizen was voor ons het échte Indonesië ontdekken zonder massa tourisme zoals op Bali.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • prachtig
  • aardige locals
  • goedkoop
  • veilig

Minpunten Java

  • jakarta
Ultieme tip: De Bromovulkaan bezoeken bij zonsopgang was ons hoogte punt van een bezoek aan Java. Onze foto is genomen vanaf een plekje langs de weg er naartoe.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

mooi om mee te maken (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Christina van der Werf op 12 november 2017

Ik zat in Garut waar niet zo vaak vakantiegangers komen, de stad is erg druk. Je moet met je handen zwaaien om over te kunnen te steken. Maar net buiten de stad waan je in het verleden met sawa's en de kampongs, waar je over kleine weggetjes loop en de treinrails van vroeger nog ziet liggen.
De temperatuur was goed 's morgens om 6.00 uur was het 26 graden en overdag zo`n 30 graden , ik vond het goed uit te houden, de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ik heb heerlijk langs de kant van de weg gegeten bij de lokale bevolking en niet 1 keer ziek geweest .
Ik vind dat je het zelf moet meemaken om te zien wat je er van vind.

Pluspunten Java

  • lekker eten
  • betaalbaar

Minpunten Java

  • weinig toeristen
Ultieme tip: Als je naar Garut gaat neem een auto of een taxi , de bus rijd als hij vol is kan soms een paar dagen duren. In Garut zelf kan je met de locale busjes, paard en wagen en riksja.
Aangeraden voor: Avonturiers

Golden sunrise (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Iris de Greef op 12 november 2017

Java is een eiland van Indonesie waar veel mooie natuur en cultuur is terug te vinden. Een bezoek aan Mount Ijen en de Bromo vulkaan is zeker aan te raden. Jokjakarta is de culturele hoofdstad van Java. Naast de grote tempels die net iets buiten Jokjakarta liggen, bruist het centrum.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • natuur
  • cultuur
  • vulkanen
  • eten

Minpunten Java

  • verkeer
  • grote afstanden
Ultieme tip: Het beklimmen van Mount Ijen (eventueel inclusief blue fire). Zorg dat je wel weer op tijd boven bent om de zonsopgang te bekijken vanaf de kraterrand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java: eiland van vele gezichten, met prachtige natuur, cultuur, maar ook avontuur. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Maja Mars op 09 november 2017

Jakarta, een miljoenenstad, waar de verschillen heel groot zijn. Maar als je aan de drukte gewend bent een stad om beter te gaan bekijken, prachtige Moskee, vele lokale markten in diverse wijken, maar ook met moderne luxueuze shopping malls. En overal is er heerlijk eten, op elk niveau. De kust van Papuma niet zo bekend bij de toerist is een aanrader, mooi stranden met kleurrijke bootjes. De omgeving van Yokjakarta is prachtig, rustiger en vriendelijk met veel tempels met als topper de Burabodur en natuurlijk de gezellige avondmarkten.

Pluspunten Java

  • Aardige mensen

Minpunten Java

  • De drukte in Jakarta
Ultieme tip: Ga op avontuur en laat je 65 m afdalen bij Jomblang Cave! Aan een touw naar beneden, en dan glibberend naar de plek waar de zonnestralen een betoverende ervaring geven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gunung Bromo bij zonsopkomst (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Yannick Roodheuvel op 08 november 2017

Eén van de meest memorabele momenten tijdens ons verblijf op Java was toch wel de zonsopkomst bij Mt. Bromo. Om deze te kunnen zien loop je midden in de nacht naar een uitzichtpunt op een berg tegenover de vulkaan (+- 30 minuten wandelen). Het is ook mogelijk om hier met een 4x4 naartoe gebracht te worden.

De nog actieve vulkaan spuwt vuur en as de lucht in en dit is vanaf een grote afstand al te zien. De wandeling naar de actieve krater is ook zeer aan te raden. Het indrukwekkende geluid van de vulkaan en de geur van zwavel maken de beleving zeer compleet. Wel zijn een paar goede wandelschoenen aan te raden

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • heerlijk eten
  • bijzondere natuur

Minpunten Java

  • Veel toeristen
  • drukke wegen
Ultieme tip: Java is zeer groot en de wegen zijn zeer druk. Houd er rekening mee dat een busrit van 200km makkelijk tot wel 10 ur kan duren
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Bijzondere reis (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Petra de Regt-Groeneveld op 06 november 2017

Voor mij was dit een bijzondere reis dit omdat ik kort na het overlijden van mijn vader naar Indonesie ben gegaan waar hij ook geboren is en tot zijn achttiende in Surabaya heeft gewoond.
Toen wij in het Jogjakarta Plaza hotel aankwamen op 25 december zagen wij een geweldige kerstboom staan met allemaal bintang flesjes, nu hebben wij deze kerstboom nagemaakt en staat ie nu in mijn tuin een klein stukje jogja met mooie en leuke herinneringen.
Vanuit jogja zijn wij naar Semarang gereisd voor mij een emotionele ervaring hier hebben mijn oma, vader en ooms en tantes in het kamp gezeten en teveel mee moeten maken.
Toen met de trein gereisd naar Surabaya een geweldige ervaring.

Eigenlijk is heel Java leuk om te zien en te ervaren gewoon je eigen route uitstippelen is al een hele leuke voorpret op zich.

Pluspunten Java

  • zeker goed betaalbaar
  • zeer aardige locals
  • met de trien reizen zeer goed te doen
Ultieme tip: Ga je naar jogjakarta raad ik je zeker het Jogjakarta Plaza Hotel aan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

levenservaringen (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Lucy Bennink-vd Elst op 06 november 2017

Onze reis naar Java zal ons altijd bij blijven. Jakarta met z'n drukte, bijzondere haven, Nederlandse stempel, maar ook armoede en contrasten. De binnenlanden van Semarang tot Yogja. Van de Borobudur tot plaatselijke parken waar we zelf een soort celebrities waren. Het heerlijke eten en vooral de speciale vriendschap tussen een Javaans en Nederlands meisje, die lieten zien dat woorden niet nodig zijn en grenzen vervagen...

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • prachtige natuur
Ultieme tip: Mijn tip is het Kaya Arum Resort... Een prachtige, rustige oase om te overnachten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis West-Java (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kevin van Leeuwen op 05 november 2017

De rondreis was 11 dagen, maar echt te kort om alles te kunnen zien! Indonesië heeft zo ontzettend veel moois te bieden. Je blijft je ogen uitkijken met al dat moois! Zeker een aanrader en wij gaan vast nog eens terug!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • natuur
  • cultuur
  • de mensen

Minpunten Java

  • Soms zijn er slechte voorzieningen
Ultieme tip: Een rondreis is zeker aan te raden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het ene nog mooier dan het ander! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kevin van Leeuwen op 05 november 2017

Wat een super mooi eiland. We hadden aan 11 dagen niet genoeg. Er is zo veel moois te zien! Echt een aanraden voor een lange reis. Wij hebben een groepsreis gedaan en dat was super, alles was al georganiseerd maar had wel ruimte voor eigen invulling.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • de natuur
  • de mensen
  • het klimaat

Minpunten Java

  • op sommige plaatsen is het minder schoon en zijn er minder voorzieningen.
Ultieme tip: Green Valley is echt een aanrader, evenals de rijstvelden in Garut.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ijen, Java (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Ilona Ekkebus op 05 november 2017

De Ijen karakter in Java is minder bekend dan Bromo, maar veel indrukwekkender. Hier wordt zwavel uit de krater gehaald door zwavel dragers die vaak enkel op slippers met een rieten mandje 2 x per dag afdalen in de krater.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Passing through Java (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Dennis Hoomans op 23 juli 2017

Yogyakarta is een geweldige uitvalsbasis om twee prachtige tempels te bezoeken; de Borobudur (bezoek deze vroeg in de ochtend) en Prambanan (aan het eind van de dag valt het zonlicht over de tempels waardoor er een gouden gloed ontstaat, geweldig gezicht).

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

  • cultuur
  • mensen
  • eten
Ultieme tip: Bezoek de Borobudur met zonsopkomst. Vroeg opstaan is het helemaal waard!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Avontuurlijke reis naar Bromo vulkaan (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Octavianus Flohr op 25 juni 2017

De Bromo vulkaan is een bijzondere bestemming. Dit is een plek die je zeker moet bezoeken als je in Java bent. De zonsopkomst boven de Bromo vulkaan is een van de mooiere belevingen die je in Indonesië kunt meemaken!

Pluspunten Java

  • super aardige mensen
  • lekkere en goedkopere eten

Minpunten Java

  • pas op oplichters
Ultieme tip: De beste tijd om Java te bezoeken: juni tot en met oktober. Bezoek Jogjakarta, Malang en Bandung.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ongelooflijk mooie Java (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Jeroen Bal op 24 juni 2017

Onbedorven Java, waan je door de sawas en ontmoet de vriendelijke lokale bevolking. Het eten is er grandioos mits je het niet te spicy bestelt. De grote steden kun je overslaan en bezoek het echte leven op het platteland! Het zuiden van Java rondom Pangadaran is prachtig!

8,8
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
6 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Ga het binnenland op en ontmoet de locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers

Magisch! (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Daan Daan op 21 juni 2017

Java was een prachtige ervaring met veel bezienswaardigheden! 's Nachts om 1:00 richting de Bromo vulkaan. Wachten in de kou (doe een warme jas aan) tot de zon opkomt. En dan maar hopen dat het helder is met zonsopgang. En dat was het, het is magisch wat je dan meemaakt!

Pluspunten Java

  • Veel te zien

Minpunten Java

  • Jakarta is heel druk
Ultieme tip: Neem de tijd! De afstanden zijn best groot, veel reistijd dus. En proef alles, heerlijk!
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Bromo (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Saskia Grooten-Brull op 07 juni 2017

Java, intens genoten van alles. Met een Nederlands/Engels sprekende gids alle hoogte punten van Java bezocht. Hele lieve vriendelijke en eerlijke mensen ontmoet.
Java heeft veel te bieden aan reizigers. Tempels, de ene nog mooier dan de ander. Natuur om je vingers bij af te likken. Bromo en Ijen beklimmen is een must.

Pluspunten Java

  • heel relaxed ondanks dat het super druk is op de wegen

Minpunten Java

  • slechte of geen stoepen langs de wegen
  • niet langs de weg ( Warung) eten
Ultieme tip: Bromo en Ijen beklimmen. Prambanan en Borobodur tempels bezoeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java, Een aanrader (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Anja Regterschot op 06 juni 2017

Java, een geweldig mooi en bijzonder eiland met bijzonder aardige en lieve bevolking. Een aanrader voor iedereen. We zijn van Jakarta met een chauffeur geheel Java doorgereden naar de boot naar Bali.
Er is heel veel te zien, prachtige natuur, indrukwekkende tempels en als hoogtepunt zijn er ook nog vulkanen te beklimmen zoals de Brumo bij zonsopgang. Maar ons hoogtepunt was de Ijen. Wij gaan zeker nog een keer terug om dit eiland nogmaals te bezoeken, wij zijn er verliefd op geworden.

Pluspunten Java

  • Ijen
  • Bromo
  • natuur
  • locals

Minpunten Java

  • druk
  • ramadan
Ultieme tip: Beklimmen van de Ijen vulkaan, een ervaring om nooit meer te vergeten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java / Bali rondreis (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Lisette Borst op 06 juni 2017

Mooiste plekken: met kop en schouders bovenaan staat de Borobudur sunrise! Prambanan is mooi, wel erg heet 's middags! Yogjakarta is de leukste plek! Niet te vergeten, de erg drukke sunrise bij de Bromo vulkaan en de rustige middernachtklim de Ijen vulkaan op.

Op Bali niet vergeten deplekken Ubud en Sanur te bezichtigen. Verder, de Gili eilanden. Echt eilanden waar je tot rust komt en kunt relaxen!

Lieve mensen, op Bali lichten ze je vaak op. Blijf goed nadenken en zorg dat alles goed geregeld is, want de mensen daar zeggen overal ja op! Streetfood is prima te doen en meestal ook het lekkerste!

Pluspunten Java

  • betaalbar
  • de local zijn onwij aardig en eerlijk

Minpunten Java

  • jakarta erg druk en onoverzichtelijk
  • soms is alles niet zo duidelijk aangegeven op bv treinstations / bussen
Ultieme tip: Pak eens de trein van Yogjakarta naar Surabaya! Mooie omgeving, niet duur en je ziet zoveel moois en niet moois op de weg!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Java

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors