Java
8,6
8,8 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
9,0 Natuur
8,1 Interessant
7,5 Stranden
  • Aantal reviews: 105
  • Aantal waarderingen: 67

Relaxed puur bijzonder (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hilda Wijers op 19 november 2017

Borobudur uiteraard. Maar hebben ook bezoekje gebracht aan de inheemse bevolking, muziek met hun gemaakt, en kroepoek gevouwen zo leuk. Tevens de Bromo beklommen en de zonsopgang 's ochtends boven op de berg erg koud maar de moeite waard.

Pluspunten Java

  • de bevolking is erg aardig en relaxed

Minpunten Java

  • veel bewolking en lange afstanden met trein wel te doen.
Ultieme tip: Fietstocht Djokyakarta naar omliggende dorpjes heel bijzonder. Ook de drijvende markt nabij Bandung echt de moeite waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers

Prachtige vulkaan (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Pernille Verheij op 19 november 2017

Java is over het algemeen echt prachtig. Super mooie natuur, aardige mensen en er is altijd wel iets te doen. Een nadeel is dat Java erg groot is, daardoor ben je lang bezig met reizen van bestemming A naar B.

Pluspunten Java

  • Aardige mensen
  • Goedkoop
  • Mooie natuur

Minpunten Java

  • Grote afstanden
  • Slecht Engels
  • Armoede
Ultieme tip: Eiland boven Java: Karimunjawa
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2 weken op Java (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Tamar Boekestijn op 16 november 2017

In 2 weken tijd ben ik samen met mijn partner van Jakarta naar Malang gereisd, hier hebben we onwijs mooie en indrukwekkende dingen gezien.
Een van de dingen war ons het meest is bijgebleven was de Bromo sunrise tour: de lucht was helder, waardoor we links een prachtige zonsopgang zagen en rechts het prachtige vulkanische landschap! Echt een aanrader!

Pluspunten Java

  • vriendelijke locals
  • lekker eten
  • lekker weer

Minpunten Java

  • verkeer in de steden
Ultieme tip: De Bromo sunrise tour! Kleine tip als je bovenaan bij het "viewingpoint" staat loop dan een klein stukje naar beneden aan de linkerkant, hier is het een stuk rustiger.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Authentiek (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Evelien Kremer op 14 november 2017

Mijn mooiste plekken zijn Yogyakarta met de Borobudur en de Prambanantempel. Ook Malang met de "gekleurde" Tridi-kampong is fantastisch! Verder is Mount Bromo een aanrader en Sukamade Beach is een bijzondere ervaring met de schilpadden die hun eieren op het strand komen leggen.

Ultieme tip: Sukamade beach met de zeeschilpadden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Java 10dagen e 5 dagen strandvakantie Bali (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marijke van der Winden op 13 november 2017

Rondreis Java 10dagen. Geweldig mooie dingen gezien zoals de Borobodur, zonsopkomst Bromo Vulkaan, Bezoek aan een Angklunschool heel erg leuk. Mooie theeplantages gezien. Twee keer een geweldige treinreis meegemaakt met prachtige rijstvelden. En zeer indrukwekkend de lokale bevolking die in zeer kleine huisje zowat op het spoor wonen. Paleis van de Sultan in Jakarta. Het was een zeer mooie reis en de moeite waard. Echt een aanrader.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Java

  • Erg vriendelijk locals
  • Zeer betaalbaar
  • Mooi land

Minpunten Java

  • Verkeer is dramatisch
  • Erg veel luchtvervuiling door de vele brommers in de stad
  • Oppassen met eten op straat
Ultieme tip: De zonsopkomst bij de Bromo Vulkaan die moet je echt gezien hebben.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Prachtig java (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Loes Puts op 13 november 2017

Java is prachtig. Ondanks de vele moskees die je om 4 uur 's nachts wakker maken, hebben we het er heerlijk gehad. We willen zeker nog een keer terug gaan. Wij zijn met een groep geweest. Een echte aanrader!

Pluspunten Java

  • mooie bezienswaardigheden

Minpunten Java

  • veel moskees
Ultieme tip: Ga naar de Bromo vulkaan. Dit is zo mooi om te zien. Het is een hele reis maar het is het zeker waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

12 dagen Java (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Iris van der Vegte op 12 november 2017

Prachtige reis gemaakt over Java met een prachtige treinreis van 7 uur langs prachtige rijstvelden. Ook naar de Borobudur geweest met zonsopgang. De Bromo vulkaan ook bezocht met zonsopgang. Erg koud maar een geweldige ervaring.
Ook de Ijen vulkaan beklommen. Erg zwaar maar een mooie ervaring en boven op de Ijen een pracht uitzicht op de Raung vulkaan.
De Prambanan bezocht en daarna een fietstocht gemaakt door Yogyakarta. Na 12 dagen Java zijn we nog een week op Bali geweest.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • de natuur
  • de lokale mensen
  • de bezienswaardigheden

Minpunten Java

  • de vogeltjesmarkt
  • de zwerfhondjes en katten
Ultieme tip: Als je naar Java reist bezoek sowieso alle mooie plekjes zoals de Bromo vulkaan, het paleis van de sultan, de treinreis met mooie rijstvelden, fe Borobudur en de Prambanan tempel.
Aangeraden voor: Stellen

Rondreis Java, Bali en Gili (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Rob Kuijpers op 12 november 2017

Fantastisch mooi eiland met zeer bijzondere natuur en cultuur. T.o.v. Bali helemaal niet toeristisch waardoor je het lokale volk goed leert kennen. Begonnen in Jakarta, hierna Bandung, Yogjakarta, Bromo, Kalibaru. Alles met de trein gereisd wat erg goed geregeld is.

Pluspunten Java

  • mensen
  • natuur
  • cultuur
  • openbaar vervoer

Minpunten Java

  • hygiene
  • veel afval
Ultieme tip: Ga naar de vulkanen, prachtig. Één van de mooiste ervaringen in de natuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Debby Stokkers op 12 november 2017

Geweldig eiland met vriendelijke, lieve mensen. Prachtige cultuur en natuur. Kortom alles wat je zoekt kun je vinden in Indonesië. Ik ga zeker nog een keer weer terug. En kan het iedereen aanraden!!!!

Ultieme tip: De bromo vulkaan
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java & Karimunjawa (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Madelein Pauw op 12 november 2017

Prachtig land! Onwijs aardige mensen, het échte Indonesië. Ongerepte natuur, heerlijk weer en lieve mensen. Het eten is er lekker, vooral van de kleine straattentjes. De mensen zijn een stuk vriendelijker dan in Bali, niet zo opdringerig.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
9 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

  • betaalbaar
  • lieve mensen
Ultieme tip: Karimunjawa! Prachtige eilanden, bounty stranden en nog erg onbekend.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijfelijk mooi Java (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Renate Hartman op 12 november 2017

De tempels Borobudur en Prambanan zijn prachtig. Je voelt de sfeer van weleer. Shoppen op Malioboro Street in Yogyakarta. Vergeet de Kampong niet, de mensen zijn vriendelijk, het eten is super vers en zo lekker! Ga met de trein van Yogya naar Jakarta en geniet onderweg van de sawa’s en theeplantages. Koop kleding bij Parijs van Java in Bandung.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • betaalbaar
  • authentiek
  • culinair
  • flora

Minpunten Java

  • files in Jakarta
  • smog in Jakarta
Ultieme tip: In het straatje tegenover de Borobudur kun je voor slechts €5 heerlijk saté met lontong eten met vier personen! Maak er een rit met een andong (paard en wagen) door het platteland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De mooiste uitzichten (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Marissa de Beste op 12 november 2017

Als je naar Indonesië reist, mag Java niet ontbreken op je lijstje. Goedkoop, mooie natuur, aardige mensen en altijd mooi weer. Over Java reizen was voor ons het échte Indonesië ontdekken zonder massa tourisme zoals op Bali.

9,4
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • prachtig
  • aardige locals
  • goedkoop
  • veilig

Minpunten Java

  • jakarta
Ultieme tip: De Bromovulkaan bezoeken bij zonsopgang was ons hoogte punt van een bezoek aan Java. Onze foto is genomen vanaf een plekje langs de weg er naartoe.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

mooi om mee te maken (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Christina van der Werf op 12 november 2017

Ik zat in Garut waar niet zo vaak vakantiegangers komen, de stad is erg druk. Je moet met je handen zwaaien om over te kunnen te steken. Maar net buiten de stad waan je in het verleden met sawa's en de kampongs, waar je over kleine weggetjes loop en de treinrails van vroeger nog ziet liggen.
De temperatuur was goed 's morgens om 6.00 uur was het 26 graden en overdag zo`n 30 graden , ik vond het goed uit te houden, de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ik heb heerlijk langs de kant van de weg gegeten bij de lokale bevolking en niet 1 keer ziek geweest .
Ik vind dat je het zelf moet meemaken om te zien wat je er van vind.

Pluspunten Java

  • lekker eten
  • betaalbaar

Minpunten Java

  • weinig toeristen
Ultieme tip: Als je naar Garut gaat neem een auto of een taxi , de bus rijd als hij vol is kan soms een paar dagen duren. In Garut zelf kan je met de locale busjes, paard en wagen en riksja.
Aangeraden voor: Avonturiers

Golden sunrise (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Iris de Greef op 12 november 2017

Java is een eiland van Indonesie waar veel mooie natuur en cultuur is terug te vinden. Een bezoek aan Mount Ijen en de Bromo vulkaan is zeker aan te raden. Jokjakarta is de culturele hoofdstad van Java. Naast de grote tempels die net iets buiten Jokjakarta liggen, bruist het centrum.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • natuur
  • cultuur
  • vulkanen
  • eten

Minpunten Java

  • verkeer
  • grote afstanden
Ultieme tip: Het beklimmen van Mount Ijen (eventueel inclusief blue fire). Zorg dat je wel weer op tijd boven bent om de zonsopgang te bekijken vanaf de kraterrand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java: eiland van vele gezichten, met prachtige natuur, cultuur, maar ook avontuur. (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Maja Mars op 09 november 2017

Jakarta, een miljoenenstad, waar de verschillen heel groot zijn. Maar als je aan de drukte gewend bent een stad om beter te gaan bekijken, prachtige Moskee, vele lokale markten in diverse wijken, maar ook met moderne luxueuze shopping malls. En overal is er heerlijk eten, op elk niveau. De kust van Papuma niet zo bekend bij de toerist is een aanrader, mooi stranden met kleurrijke bootjes. De omgeving van Yokjakarta is prachtig, rustiger en vriendelijk met veel tempels met als topper de Burabodur en natuurlijk de gezellige avondmarkten.

Pluspunten Java

  • Aardige mensen

Minpunten Java

  • De drukte in Jakarta
Ultieme tip: Ga op avontuur en laat je 65 m afdalen bij Jomblang Cave! Aan een touw naar beneden, en dan glibberend naar de plek waar de zonnestralen een betoverende ervaring geven.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gunung Bromo bij zonsopkomst (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Yannick Roodheuvel op 08 november 2017

Eén van de meest memorabele momenten tijdens ons verblijf op Java was toch wel de zonsopkomst bij Mt. Bromo. Om deze te kunnen zien loop je midden in de nacht naar een uitzichtpunt op een berg tegenover de vulkaan (+- 30 minuten wandelen). Het is ook mogelijk om hier met een 4x4 naartoe gebracht te worden.

De nog actieve vulkaan spuwt vuur en as de lucht in en dit is vanaf een grote afstand al te zien. De wandeling naar de actieve krater is ook zeer aan te raden. Het indrukwekkende geluid van de vulkaan en de geur van zwavel maken de beleving zeer compleet. Wel zijn een paar goede wandelschoenen aan te raden

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • heerlijk eten
  • bijzondere natuur

Minpunten Java

  • Veel toeristen
  • drukke wegen
Ultieme tip: Java is zeer groot en de wegen zijn zeer druk. Houd er rekening mee dat een busrit van 200km makkelijk tot wel 10 ur kan duren
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Bijzondere reis (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Petra de Regt-Groeneveld op 06 november 2017

Voor mij was dit een bijzondere reis dit omdat ik kort na het overlijden van mijn vader naar Indonesie ben gegaan waar hij ook geboren is en tot zijn achttiende in Surabaya heeft gewoond.
Toen wij in het Jogjakarta Plaza hotel aankwamen op 25 december zagen wij een geweldige kerstboom staan met allemaal bintang flesjes, nu hebben wij deze kerstboom nagemaakt en staat ie nu in mijn tuin een klein stukje jogja met mooie en leuke herinneringen.
Vanuit jogja zijn wij naar Semarang gereisd voor mij een emotionele ervaring hier hebben mijn oma, vader en ooms en tantes in het kamp gezeten en teveel mee moeten maken.
Toen met de trein gereisd naar Surabaya een geweldige ervaring.

Eigenlijk is heel Java leuk om te zien en te ervaren gewoon je eigen route uitstippelen is al een hele leuke voorpret op zich.

Pluspunten Java

  • zeker goed betaalbaar
  • zeer aardige locals
  • met de trien reizen zeer goed te doen
Ultieme tip: Ga je naar jogjakarta raad ik je zeker het Jogjakarta Plaza Hotel aan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

levenservaringen (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Lucy Bennink-vd Elst op 06 november 2017

Onze reis naar Java zal ons altijd bij blijven. Jakarta met z'n drukte, bijzondere haven, Nederlandse stempel, maar ook armoede en contrasten. De binnenlanden van Semarang tot Yogja. Van de Borobudur tot plaatselijke parken waar we zelf een soort celebrities waren. Het heerlijke eten en vooral de speciale vriendschap tussen een Javaans en Nederlands meisje, die lieten zien dat woorden niet nodig zijn en grenzen vervagen...

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • prachtige natuur
Ultieme tip: Mijn tip is het Kaya Arum Resort... Een prachtige, rustige oase om te overnachten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis West-Java (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kevin van Leeuwen op 05 november 2017

De rondreis was 11 dagen, maar echt te kort om alles te kunnen zien! Indonesië heeft zo ontzettend veel moois te bieden. Je blijft je ogen uitkijken met al dat moois! Zeker een aanrader en wij gaan vast nog eens terug!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • natuur
  • cultuur
  • de mensen

Minpunten Java

  • Soms zijn er slechte voorzieningen
Ultieme tip: Een rondreis is zeker aan te raden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het ene nog mooier dan het ander! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kevin van Leeuwen op 05 november 2017

Wat een super mooi eiland. We hadden aan 11 dagen niet genoeg. Er is zo veel moois te zien! Echt een aanraden voor een lange reis. Wij hebben een groepsreis gedaan en dat was super, alles was al georganiseerd maar had wel ruimte voor eigen invulling.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • de natuur
  • de mensen
  • het klimaat

Minpunten Java

  • op sommige plaatsen is het minder schoon en zijn er minder voorzieningen.
Ultieme tip: Green Valley is echt een aanrader, evenals de rijstvelden in Garut.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Java

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors