Java
8,6
8,8 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
9,0 Natuur
8,1 Interessant
7,5 Stranden
  • Aantal reviews: 105
  • Aantal waarderingen: 67

2 maanden Indonesië (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Juniarti Sadjid op 23 juni 2016

Van de 2 maanden dat ik daar was, zat ik voornamelijk in Jakarta. Veel dingen gezien en vooral gegeten. Indonesië blijft mijn nummer 1 plaats van bestemming ❤

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Minpunten Java

  • druk
  • file
  • veel bedelaars
Ultieme tip: Tip: reis in de steden zoveel mogelijk met de ojek (motor) of bemo (taxibus), anders heb je grote kans dat je vast komt te staan in de file.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De Gereja Ayam (Kippenkerk) in Magelang Centraal-Java (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Sylvia Dijkstra op 19 juni 2016

Natuurlijk moet je de bekende toeristische plaatsen zien, Jakarta (Batavia), Puncak (bergen), Yogyakarta, Bromo vulkaan en de Merapi plus omgeving.
In het gebied rond Magelang in Centraal-Java is de Gereja Ayam, of in de volksmond de Kippenkerk, de moeite waard om met eigen ogen te zien. Het verhaal rond dit gebouw is zo fantastisch dat het bijna surrealistisch overkomt. Een zekere Daniel Alamsjah heeft het gebouwd in 1990, na een goddelijk visioen. Ondertussen is de kerk totaal verwaarloosd en lijkt het meer op een ruïne, maar desondanks blijft het een vreemde aantrekkingskracht hebben, daar verlaten midden in de jungle. Honderden bezoekers van allerlei pluimage en religies blijven het bezoeken.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
7 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Java

  • Betaalbaar
  • Totaal andere cultuur
  • Avonturistisch

Minpunten Java

  • Druk verkeer
  • Jakarta heeft veel smog
Ultieme tip: Huur een auto met chauffeur, en ga vroeg op pad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onontdekte dorpen in Sukabumi, West-Java (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Mies Grijns op 19 juni 2016

Elk jaar ga ik minstens één keer naar de regio Sukabumi in West-Java. Wij werken daar met de stichting Java Village aan de toekomst van de dorpsjeugd dmv onderwijs- en gezondheidsprojecten en spaar-en microkredieten voor meisjes en vrouwen. Sukabumi is een prachtige en afwisselende regio: surfen, strand, bergbeklimmingen (actieve vulkanen), natuur en cultuur, waaronder een heel eigen keuken. Ik haal veel voldoening uit de combinatie van samenwerken aan een betere toekomst en een paar weken genieten van het wonen op een koele berghelling met fantastische uitzichten.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
10 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Java

  • Levendig
  • natuur
  • lekker eten
  • altijd goed gezelschap

Minpunten Java

  • Files op de autowegen
Ultieme tip: Treinreis naar Sukabumi vanuit Jakarta/ Bogor: goedkoop, gezellig en veel sneller dan in de file staan. Bonus: prachtige uitzichten. Wel snel kaartjes bestellen, want populair!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

backpack Java (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Laura Mattheeuwse op 19 juni 2016

Sla Jakarta niet over. Ja het is een grote en drukke stad, maar het is zo de moeite waard om de beleving van de stad mee te nemen om een totaal beeld van het leven te krijgen. Duik het oude Batavia in, slenter over de oude stadspleinen en door de koti's en leer op een of andere manier de bijzondere (niet al te beste) lucht te waarderen.
Als je vanuit het Java naar het oosten reist, maak dan zeker naast de bekende plekken ook een uitstapje naar de Green Canyon. Vanaf Bandung kun je met een (roerig ritje) nachtbus er naartoe gebracht worden of meer comfortabel overdag. Maar het is een prachtige plek. Dat laat me ook aan het volgenden denken. Er gaan ontzettend veel trips van uit Bandung noordwaarts naar de zwavel- en heetwaterbronnen. Vraag een gids om je juist mee te nemen naar het zuiden. De zwavelformaties zijn wat groter en de warmwaterbronnen wat kleiner. Maar dikke kans dat jouw groepje de enige toeristen zijn en je dus niet met 20 andere hoeft te delen. De locals zijn extreem vriendelijk dus ga in op uitnodigingen om te verblijven en mee te koken. Zorg jij voor de eieren of verse theebladeren (niet te veel ivm overdadigheid) en je hebt vrienden voor het leven.
Ben niet eigenwijs of loop (omdat zoveel toeristen dat doen) met een korte broek naar de tempels. Ja er zijn omslagdoeken/sarongs standaard afwezig en de Javanen zijn het gewend, maar je merkt de waardering als jij gewoon met een shirtje en een lange (linnen) broek arriveert. Je bent en blijft bezoeker. De Bromo vulkaan blijft een toppertje op dit prachtige eiland. Beklim deze (geloof niet de gidsen die je onderweg tegenkomt of zie de zonsopgang vanaf het uitkijkpunt. Maar als het weer het toelaat waag dan ook zeker de klim van de Merapi vulkaan midden op het eiland.

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden
Ultieme tip: Vanaf Bandung de (nacht)bus naar de Green Canyon, alvorens je doorreist naar het super gezellige Yogyakarta
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch eiland (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Ilona Tilleman op 19 mei 2016

Wij zijn met een prive chauffeur in ongeveer 10 dagen over Java gereisd. Borobodur en Prambanan waren mooi om te zien. Ook hebben we gefietst rond Yogjakarta wat ook heel leuk was. Doorgereisd naar Solo waar we naar een antiekmarkt zijn geweest en het koninklijk paleis hebben bezocht. De dame die ons de rondleiding gaf sprak een aardig woordje Nederlands wat heel leuk was. We hebben de erotische tempel bezocht en door het landschap gewandeld waar de boeren druk bezig waren. Vanaf daar doorgereisd om bij de Bromo vulkaan aan te komen. Op tijd naar bed om de zonsopgang te zien. Verder doorgegaan richting de kust om de oversteek naar Bali te maken. We hebben in 4 weken Sumatra, Java en Bali gedaan waarbij Java voor ons het leukste was. Je bent van alle gemakken voorzien zonder het mega toerisme van Bali. Was een super vakantie!

8,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • aardige bevolking
  • levensonderhoud is goedkoop

Minpunten Java

  • stoffig
Ultieme tip: Fietstocht rond Yogjakarta! Je bent heel de dag onderweg, komt op plekken waar je anders niet zou komen en je leert nieuwe mensen kennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Marijke Boot op 30 okt. 2019
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

9

Interessant

8

Stranden
Waardering door Lou Leunissen op 29 okt. 2019
8,3

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

10

Locals

8

Natuur

10

Interessant

5

Stranden
Waardering door Hans van den Brand op 14 jun. 2019
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

8

Interessant

8

Stranden
Waardering door marinus smetsers op 13 jun. 2019
8,2

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

8

Interessant

7

Stranden
Waardering door Gerry Hooijenga Beckers op 12 jun. 2019
8,6

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

8

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Theo Overweg op 12 jun. 2019
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Natuur

10

Interessant

5

Stranden
Waardering door Theo Overweg op 28 jan. 2019
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

9

Interessant

7

Stranden
Waardering door Hans van Ekelenburg op 07 dec. 2018
8,7

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

9

Interessant

8

Stranden
Waardering door Cees Heitlager op 07 dec. 2018
8,2

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Locals

9

Natuur

9

Interessant

7

Stranden
Waardering door Anja Elmensdorp op 30 mei 2017
9,2

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Natuur

9

Interessant

8

Stranden
Waardering door Freek Van Heuven Van Staereling op 13 jul. 2016
8,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Natuur

8

Interessant

8

Stranden
Waardering door Theo Joosse op 26 jun. 2016
7,7

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

10

Locals

9

Natuur

9

Interessant

2

Stranden

Reizen Java

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors