Java
8,5
8,7 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,9 Locals
9,0 Natuur
8,1 Interessant
7,5 Stranden
  • Aantal reviews: 97
  • Aantal waarderingen: 64

Ijen plateau (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jitske de Klijn op 14 mei 2017

Het was een hele klim naar boven, maar absoluut de moeite waard! Echt prachtig! Ook kun je de vulkaan in, wat ook weer even klimmen is. Ik vond het wel leuk om te doen en het was ook heel mooi beneden. De mijners zijn gewoon aan het werk en je kunt ook met ze op de foto (tegen een kleine vergoeding). Bij ons stond de wind de goede kant op, dus hadden we weinig last van de zwavellucht.

Pluspunten Java

  • de natuur
  • betaalbaar

Minpunten Java

  • vervuiling
Ultieme tip: Zeker de Ijen en de Bromo bezoeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Jitske de Klijn op 14 mei 2017

Prachtige natuur en zeker een aanrader. Net een sprookje waar je doorheen vaart. Wij hadden wel geluk, want toen wij er waren was er verder bijna niemand! Kan blijkbaar behoorlijk druk zijn daar, met wachtrijen van twee uur!

Pluspunten Java

  • betaalbaar
  • prachtig natuur
  • goed openbaar vervoer

Minpunten Java

  • vervuilig
  • iedereen wil constant met je op de foto
  • Jakarta
Ultieme tip: Reis ook eens met het lokale vervoer. Dan kom je echt in contact met de lokale bevolking. Met name in het westen van Java zijn weinig buitenlandse toeristen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis java/bali (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Mirjam Welbergen op 14 mei 2017

Java is een eiland vol verschillende natuurverschijnselen, culturele uitjes, prachtige tempels en spraakmakende gebruiken. We hebben enorm genoten van verschillende vulkanen, bergwandelingen, helder blauwe meren en vriendelijke mensen die ons een kijkje binnen hun cultuur gaven. Ook fietsen is een aanrader op dit eiland. Ik vond vooral de Ijen vulkaan een aanrader. Rustig, waardoor we bijna alleen op de top stonden. Wat een ervaring! Je moet wel goed te been zijn en een goede conditie hebben, want het is een zware klim. Een doek voor de mond is ook geen overbodige luxe door al het stof. Apen tijdens de tocht kun je ook snel tegen komen! Java is een bestemming waar ieder wat wils heeft!

Ultieme tip: De Ijen vulkaan
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Studiereis naar Java (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Celine Ellens op 12 mei 2017

Een aanrader voor Java is een rondreis. Er is zoveel te zien van stad tot natuur tot zelf een stukje strand. Ontdek het land en de cultuur door je te verdiepen in de locals en met hen te communiceren.

7,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Locals
8 Natuur
7 Interessant
6 Stranden
Ultieme tip: Plan een rondreis!
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java, I fell in love with you (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Melanie Visscher op 09 mei 2017

De beste ervaring op Java waren de mensen en het beklimmen van Mount Merapi. Ik heb zo genoten van de vriendelijkheid van de mensen die wij hebben ontmoet tijdens onze reis. De meeste mensen hebben we ontmoet door simpelweg door 'Hallo' terug te zeggen. Hierdoor hebben wij unieke ervaringen meegemaakt met de lokale bevolking die ons een kijkje lieten nemen in hun leven en hun wereld. Mijn tip: wil je het echte Java zien, zeg 'Hallo' terug. Daarnaast was het beklimmen van mount Merapi zeker een hoogtepunt, deze berg was niet erg toeristisch en de klim was niet heel erg moeilijk (wat mijn mening is natuurlijk). Het uitzicht dat we bovenop de berg hadden was geweldig en zo rustgevend en stiekem een beetje koud maar het was het zo waard, net als de weg naar beneden. Het leuke aan Java is dat zoveel mensen een beetje Nederlands kunnen praten. Daarnaast heb ik de beste saté en satésaus gehad in Jakarta, hij smaakte precies als thuis, hoe mijn Indonesische oma het ook altijd maakte. Dus waag het erop en eet gewoon langs de weg, bij de straat tentjes met de locals!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

  • Locals
  • Betaalbaar
  • eten

Minpunten Java

  • drukte in Jakarta
Ultieme tip: Neem de trein, de treinverbinding werkt prima op Java en je kan heerlijk naar buiten kijken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Familievakantie naar Indonesië (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Bida Bohang op 09 mei 2017

Het was erg leuk om met familie samen te zijn in Indonesië. Wij zijn naar Taman Mini & Sunda Kelapa geweest (de oude haven van Batavia). Daarna zijn wij naar Kebun Raya Bogor, de koninklijke tuinen van het voormalige Buitenzorg geweest. De volgende dag vertrokken wij naar Bandung om een Angklung concert te zien. Wij zijn ook naar Borobudur & Prambanan tempel geweest, dit zijn boeddhistische tempels. Wij zijn ook naar de Kraton in Yogyakarta geweest waar we een gamelanconcert hebben gehoord. Daarna zijn wij gaan ontspannen in Bali, heerlijk zwemmen in hoge golven met ruisende palmbomen langs het strand. Wij zijn naar het Schildpadeiland geweest. Daarna zijn wij naar Malang gevlogen. Malang ligt onder Surabaya in Oost-Java. Daar zijn wij bij Toko Oen
gezellig gaan eten. Ook zijn wij bij een Kong Hucu klenteng geweest, dit is een Confucianistische tempel.

Pluspunten Java

  • mooi wer
  • lekker eten
  • goedkoop

Minpunten Java

  • muggen
  • drukte in het verkeer
Ultieme tip: Toko Oen, Kraton in Yogyakarta, Angklung in Bandung, Taman Mini in Jakarta, Schildpadeiland in Bali
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Erg afwisselend eiland, zowel in natuur en cultuur, geweldig leuke ervaring. (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Paul Hoogland op 09 mei 2017

Ik ben bijna overal op Java geweest; Djokjakarta, Jakarta, Solo, Salatiga, vulkaan Bromo, Bandung, allen erg afwisselend en een vriendelijke bevolking. Ook een grote diversiteit aan soorten dieren en ook het eten is voortreffelijk.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Java

  • Betaalbaar
Ultieme tip: Ga eens kijken in Bogor, Taman Safari, of de vulkaan Bromo. Ook kun je het monument Borobudur bezoeken en beklimmen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig eiland, onvergetelijke ervaring (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Maartje Staal op 08 mei 2017

Java was voor mij het leukste van onze rondreis over Java, Bali en Lombok. Java is authentieker dan Bali, en er is zo ontzettend veel te doen. Ik zou er graag nog een keer naartoe gaan, nog genoeg te ontdekken!

Pluspunten Java

  • Vriendelijke mensen
  • Veel bezienswaardigheden
  • Prachtige natuur
  • Goedkoop
Ultieme tip: Sla Jakarta over en reis meteen verder naar Bogor, vanaf waar je een tour kunt doen door Halimun National park. Mooie tocht door de jungle en overnachten in bamboehutten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mens is goed voor elkaar en de natuur (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Marianne Sijtsma op 08 mei 2017

Het is een prachtig land. Wat vooral opvalt is dat de mensen hier keihard werken. De mensen hebben liefde voor de natuur, voor elkaar en voor toeristen. Voor een toerist is het echt een prettige plek om te reizen, en voor mij is het prachtig hier een paar maand te kunnen wonen. Ik zou het iedereen aanraden!

9,0
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • vriendelijkheid
  • eten
  • goedkoop
  • reizen
  • studeren

Minpunten Java

  • niets
Ultieme tip: Veel de natuur in!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bromo (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Marianne Sijtsma op 08 mei 2017

Java is prachtig in haar eenvoud. De mensen zijn vriendelijk, het eten is heerlijk en als je een beetje mazzel hebt is het weer om te genieten. Het is zo leuk om zo lokaal mogelijk te slapen, te eten en te reizen. Ik zou het zeker iedereen aanraden. Openbaar vervoer is leuk om gewoon basic te houden en je kunt mensen goed vertrouwen. Je hebt genoeg aan Java als je een goed beeld van Indonesië wilt krijgen!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

  • Betaalbaar
  • leuke mensen
  • natuur
  • eten

Minpunten Java

  • geen
Ultieme tip: Bromo bij zonsopkomst.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige locatie (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Isabel Meijer op 08 mei 2017

Java heeft heel veel ongerepte natuur en bijzondere monumenten. Hier voelt het nog als het authentieke Indonesië in plaats van Bali waar het overspoeld wordt door toeristen elke dag. De mensen zijn heel oprecht en aardig, en zullen altijd hun hulp aanbieden.

Pluspunten Java

  • betaalbaar
  • natuur

Minpunten Java

  • niet iedereen spreekt Engels
Ultieme tip: Reis per trein!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java is puur. (bezocht in augustus 2012)

Review geschreven door Sabine Bunink op 07 mei 2017

Java is een geweldig eiland waar je goed kan vertoeven als je van cultuur houdt. Uiteraard is de natuur ook geweldig, maar als je echt natuur wil kan je beter naar Borneo en Maleisië gaan. Het is een mooi eiland waar je zelf met het gezin naartoe kan gaan. Het eten is heerlijk en nog betaalbaar. Probeer de plekken te bezoeken waar weinig toeristen zijn.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Java

  • Dat het eten betaalbaar is
  • dat nog niet alle plekken toeristisch zijn

Minpunten Java

  • Dat je als toerist snel opgelicht kan worden
Ultieme tip: Maak een mooie rondreis over het eiland. Er is zoveel moois te zien. De bromo moet je zeker gezien hebben.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Trip door Java (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Rani Swinnen op 07 mei 2017

We hadden op voorhand veel goeds gehoord over Java. De natuur en de cultuur waren er prachtig, naar 't schijnt. We begonnen onze trip in Jakarta. Deze stad is ons jammer genoeg erg tegengevallen. Wij dachten het te vergelijken met het gezellige drukke Bangkok, maar Jakarta kwam nog niet in de buurt van die gezelligheid.

Snel hadden we Jakarta verlaten en zijn we naar Yogyakarta gegaan. Hier hadden we een gezellige slaapplaats geboekt (Lokal hotel & restaurant) waar je superlekker kunt eten. Yogyakarta is een leuke stad om te verkennen: musea, marktjes, pleinen.

Om onze trip te vervolgen, hadden we een tour geboekt om Kawah Ijen en de Bromo vulkaan te ontdekken. Een driedaagse trip in een minibusje met acht andere mensen. Deze trip was een super ervaring! We werden drie dagen lang rondgereden en alles werd voor ons geregeld. Zo'n trip hadden we nog nooit gemaakt, aangezien wij normaal alles zelf regelen.

Onze tocht begon tweemaal 's nachts rond drie uur. Een eerste keer om de zonsopgang op de Bromo vulkaan te zien en een tweede keer om de krater Kawah Ijen te beklimmen. Twee erg intensieve en vermoeiende uitstappen die het ab-so-luut de moeite waard zijn om te proberen. Zelfs als je een minder goede conditie hebt zoals ik, is uithoudingsvermogen het element dat je nodig hebt om de top van Kawah Ijen te bereiken. En ondertussen krijg je er een gratis prachtig uitzicht bij!

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Locals
9 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Java

  • betaalbaar
  • mooie natuur
  • weinig toeristen

Minpunten Java

  • slecht vervoer
  • bezienswaardigheden liggen ver uit elkaar
  • geen openbaar vervoer
Ultieme tip: Een super hotelletje in Yogyakarta: Lokal hotel & restaurant. Hippe kamers, een klein zwembadje, erg vriendelijke mensen én het beste eten!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Harry Hollegien op 07 mei 2017

Dit was de tweede keer dat we de Bromo bezochten en het blijft iets onwerkelijks. Prachtig van de vroege ochtend tot de zonsondergang! We hebben gereisd van Djokjakarta naar de Bromo en vervolgens naar Kawah Ijen en ook deze beklommen. Onderweg mooie watervallen gezien!

Pluspunten Java

  • Geweldig aardige mensen. Mooi gevarieerd landschap en goede bezienswaardigheden
Ultieme tip: Als je een rondreis maakt, neem dan vooral de tijd en plan niet alles te dicht op elkaar!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familiebezoek met Nederlandse vrienden (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Arum van Deventer op 24 april 2017

Ik ben zelf in Java geboren. Op mijn 25ste verlaat ik mijn land voor mijn liefde. Wij hebben in verschillende landen gewoond voor zijn werk. Nu na acht jaar in Nederland te hebben gewoond, heb ik nog heimwee voor mijn land. Ik bezoek mijn land elk jaar. In 2016 heb ik en mijn drie vriendinnen reis gemaakt van Bali naar Kedunggempol, Oost Java. We stoppen in Kawah Ijen, Banyuwangi, Bromo, Madakaripura waterfall, Malang en daarna in de dorp van mijn ouders in Kedunggempol. Ik was blij dat ik aan mijn vrienden mijn geboorteland laten zien. Java is dichtbevolkt. Ik weet precies wat kan je doen of je niet kan doen, maar ik geef ook mijn vrienden tijd om alleen te zijn zonder mij het land te ontdekken. Mensen zijn altijd welkom en aardig. Je bent altijd een ster. Ze wil met jou op de foto staan omdat je anders bent. Indonesische vindt witte huidkleur mooi, dus mag je blij zijn met je huidkleur. Het is zo veel te ontdekken, in de gewone dorp de meest interessante dingen gebeurt. De eten krijg je het lekker op de Warung (kleine restaurant aan de kant van de straat). Je kan kiezen voor de veiligheid voor je darm, een Hete soup zoals Soto Ayam. Als je een Indonesische vrienden heb, vraag altijd als je bij hun familie kan logeren. Meestal wij zijn harstikke welkom. Daar zien je de echte cultuur!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Java

  • lieve mensen
  • beleef
  • mooi natuur

Minpunten Java

  • dichtbevolk
Ultieme tip: Blijf in non toeristische dorp, vraag vrienden met Indonesische background als je kan bij hun familie kan blijven logeren paar dagen. Bljif beleefd en aardig tegen mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische, onvergetelijke ervaring (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Anja Schenkels op 24 april 2017

Wil je het echte Indonesië ervaren, ga dan naar Java. Bezoek een paar toeristische hotspots als je dat graag wilt, ja, vooruit dan, maar vergeet vooral de onontdekte plekjes niet. Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld als toen ik op een scootertje door de prachtige natuur reed. En de mensen, zo ontzettend lief, dankbaar en vrolijk. Een levensveranderende ervaring die voor al het geld van de wereld niet te koop is. Ik ben verliefd geworden op deze prachtige plek!

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

  • Fantastische lieve mensen
  • authentiek
  • goedkoop
  • heerlijk eten
  • fijn klimaat
Ultieme tip: Batu Karas, Villa Monyet Fantastische plek, gezellig, heerlijk eten, surf hotspot.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Treinreis Bandung-Yogjakarta (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anouk Siemerink op 11 december 2016

Een prachtige ervaring was de zeven uur durende treinreis van Bandung naar Yogjakarta. Vele mooie rijstvelden en vulkanische vergezichten. Foto's maakte ik vanuit de trein met mijn Nikon D3300. Nog niet veel ervaring met het maken van foto's hiermee, maar vind het geweldig om te doen!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

  • Gastvrijheid
  • Natuur
  • eten
Ultieme tip: In plaats van een binnenlandse vlucht, met de trein of auto over Java. Zo zie je meer van het land.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sunrise merapi (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Malou Bijsterbosch op 03 december 2016

In Indonesië heb ik de meest 'actieve' vulkaan van Java beklommen. Om 22:00 's avonds werd ik opgehaald in m'n hostel in Jogyakarta en na een auto rit van ongeveer 2,5 uur kwamen we aan bij het dorpje 'Soho' waar we gingen starten met onze klim. Om 01:00 zijn we van start gegaan op een beginhoogte van 900 meter. Na 4 uur aan een stuk door 2000 meter de lucht in klimmen kwamen we om 5:00 aan op de top van de Merapi (2910 meter hoog). Samen met 7 andere inclusief 2 gidsen hebben we hier de sunrise gezien, iets wat ik nooit van mijn leven meer zou vergeten. Wat een mooie ervaring!!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Java

  • aardige locals
  • goedkoop
  • niet toeristisch
Ultieme tip: Merapi beklimmen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heftig eiland met ontzettend grote verschillen (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door marjan jager op 17 november 2016

Java voor de tweede keer bezocht. Deze reis (met intussen man en drie in plaats van twee) kinderen. In verband met vlucht gekozen voor Jakarta als intercontinentale aanvliegplaats. Dat doen we nooit weer. Wat een heftige stad is dat. We waren hier voor het eerst (en ik denk ook voor het laatst) en de verschillen in deze stad zijn gigantisch. We waren op terugreis na een prachtige ervaring op Bali (en Nusa Lembongan) en hadden een best rare paar dagen doorgebracht in Bandung (gemiddeld een rot stad als ik eerlijk mag zijn). Voor de laatste twee nachten dus een fijn hotel geboekt in de luxe (winkelgebied)wijk. We vonden op TripAdvisor een tour door de echte stad (Jakarta Hidden Tours). Nou dat vergeet ik nooit weer. Wat en ellende. Prachtig hoor, om zo kleinschalig de mensen daar te ontmoeten en te leren over het land en de regering. Maar wat een armoede...
Bandung was een 'vreselijke flat' als hotel, veertiende verdieping geloof ik, zwembad in de schaduw dus koud. Smog. klam, lawaaiig de hele dag. Vulkaan (Tangkuban Perahu) kost veel geld, ook veel agressieve verkopers aldaar. Toen we ons losgemaakt hadden hebben we zelfstandig een leuke wandeling gemaakt langs de rand van de krater. Prachtig om te zien. De warmwaterbronnen (Sari Ater) bezocht in de namiddag en daar ons kostelijke vermaakt met de locals. Onze privé taxichauffeur van een andere dag, de Saung Angklung Udjo school bezocht. Erg toeristisch, maar wel ontzetten interactief dus voor de kinderen, absoluut leuk. En heerlijke Indonesische Martabak gegeten met pindakaas en chocolade, dat was en goede afsluiting van deze rare stad.

Pluspunten Java

  • cultuur
  • eten

Minpunten Java

  • lange afstanden op west JAVA
Ultieme tip: Reis 'door' Bandung en bezoek als je er moet zijn het echte Jakarta en doe de tour. Jakarta Hidden Tours!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dwars door Java met de trein en auto (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ron Pechler op 16 oktober 2016

Mijn eerste indruk van Java was de drukte. Heel jachtig allemaal. En dan met name in de hoofdstad Jakarta waar ik in een dag meer claxons heb gehoord dan vijf jaar in Nederland. Het is denk ik a-way-of-life. De herrie hoort er allemaal bij in een stad die op twee na de drukste van de wereld is met haar ruim 26 miljoen inwoners.

Pluspunten Java

  • Goed en betaalbaar eten
  • Hele goedkope taxi ritten
  • geef ruime fooien

Minpunten Java

  • De herrie
Ultieme tip: Geen ultieme maar een gewone tip. Bekijk alle grote steden en laat het gewoon op je inwerken. Proef de sfeer, de bevolking maar ook het eten. Kijk gewoon hoe zij leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Reizen Java

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors