Klimaat Kalimantan

Klimaat Kalimantan

Op Kalimantan heerst een tropisch klimaat met een hoge vochtigheid. Er kan zo'n 3.000 mm regenwater per jaar vallen. Lange perioden van droogte zijn echter ook niet ondenkbaar. Het regenseizoen loopt van oktober tot juni. Het droge seizoen van juli tot september.

Droge seizoen

In de droge maanden is het nooit helemaal droog op Kalimantan. Het kan elke dag wel even regenen. Het hele jaar door valt er regen. In het zuiden en westen regent het vaak in de maanden november en december.

Het centrale bergland is het vochtigst en het zuidelijke deel van het eiland is het droogst. De evenaar loopt dwars door het eiland. In de kustgebieden is het vaak zeer vochtig en heet in tegenstelling tot de binnenlanden, waar de temperatuur meestal wel wat aangenamer is.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors