Klimaat Kalimantan

Klimaat Kalimantan

Op Kalimantan heerst een tropisch klimaat met een hoge vochtigheid. Er kan zo'n 3.000 mm regenwater per jaar vallen. Lange perioden van droogte zijn echter ook niet ondenkbaar. Het regenseizoen loopt van oktober tot juni. Het droge seizoen van juli tot september.

Droge seizoen

In de droge maanden is het nooit helemaal droog op Kalimantan. Het kan elke dag wel even regenen. Het hele jaar door valt er regen. In het zuiden en westen regent het vaak in de maanden november en december.

Het centrale bergland is het vochtigst en het zuidelijke deel van het eiland is het droogst. De evenaar loopt dwars door het eiland. In de kustgebieden is het vaak zeer vochtig en heet in tegenstelling tot de binnenlanden, waar de temperatuur meestal wel wat aangenamer is.

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors