Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Komodo

9,6
9,5 Algemene ervaring
9,5 Locals
9,5 Interessant
10,0 Natuur
9,0 Stranden
10,0 Wildlife
9,5 Wandelingen en/of andere activiteiten
 • Aantal reviews: 3
 • Aantal waarderingen: 2

Ontdek Flores en de Komodo Eilanden (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Nadine Lucas op 16 november 2019

Komodo eiland zelf is momenteel gesloten voor herstel van de komodo draak maar alle andere omliggende eilanden Rinca en meerdere zijn wel toegankelijk en Rinca biedt ook de komodo draken. Tevens kun je nog meer wildlife zien zoals het overvliegen van de vliegende honden, heel veel sea life. De onderwaterwereld is echt fenomenaal. Van haaien tot manta roggen, kleurrijk koraal, clowsvissen, schildpadden en papegaai vissen. Je kijkt je ogen uit. Zodra je jouw snorkel in het water legt ben je direct in een wereld belandt die je alleen op National Geographic ziet. De cultuur is vriendelijk en meerendeel is moslim. Ze zijn open en trots om het land te laten zien. Flores heeft tevens de spinnenweb rijstvelden. Een bijzonder uitzicht over rijstvelden die zo gevormd zijn dat het spinnenwebben lijken. Er zijn ook prachtige grotten te vinden met vliegende honden en hiking tracks naar 3 color lakes en vulkanen.

9,6
9 Algemene ervaring
9 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Komodo

 • betaalbaar
 • lieve locals
 • lekker eten
 • mooie hotels
 • goede b&b
 • veilig

Minpunten Komodo

 • chinezen en italianen beginnen flink hotels te bouwen
 • natuur raakt aangetast door toerisme
Ultieme tip: Regel jouw trip direct met locals om het avontuur mooier te maken en de locals een eerlijke kans te bieden iets op te bouwen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch komodo! (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Michelle Jilisen op 20 november 2017

Liveaboard duik- en snorkeltrip gedaan naar Komodo Islands! Echt fantastisch! Geweldige onderwaterwereld! Daarnaast heb je ook de komodo veranen waar je heen kunt en zijn de locals van de liveaboards onwijs vriendelijk! Lekker eten op de boot en mooie zonsondergang.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
9 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Komodo

 • Mooie onderwaterwereld
 • , gave komodo veranen

Minpunten Komodo

 • Soms wat vuiligheid in het water door de vele boten
Ultieme tip: Liveaboard van 2 nachten om te duiken of snorkelen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Komodo national park (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Eva Koops op 13 november 2017

Vanuit Labuan Bajo kun je met veel organisaties een dagtrip naar Komodo maken. Ik ben zelf met Alba cruise geweest, een goed aangeschreven organisatie.
Je wordt vanaf je hotel/guest house opgehaald om om 6 uur uit de haven te vertrekken met een speedboot. Hierdoor ben je binnen een uur op Padar. In ongeveer 30 min kun je naar boven klimmen, vanwaar je op de top een geweldig uitzicht hebt over drie stranden die zwart, roze en wit gekleurd zijn. Op dit moment zijn ze bezig om een trap aan te leggen, wat de klim naar boven een stuk makkelijk maakt, maar mijns inziens de ervaring wel wat verandert. Aangezien we hier redelijk vroeg in de ochtend aankwamen, is het nog niet heel warm en kun je de klim naar boven nog deels in de schaduw doen.
Na Padar voeren we naar Komodo, alwaar we een tocht over het eiland maakten met rangers om op zoek te gaan naar de komodovaranen. Indien een komodovaraan aanstalten maakt achter je aan te rennen, slaan de rangers deze met een stok op de kop. Ze zouden hier naar het schijnt van in de war raken, maar dit wil je liever niet uitproberen aangezien een beet fataal is. In de bek van deze beesten meer dan 65.000 bacteriën zitten waar geen medicijnen voor zijn. Gelukkig blijven ze in de meeste gevallen rustig liggen, want het zijn echte nachtdieren. Het spotten van de komodovaranen is werkelijk een unieke ervaring!
Tijdens onze tour zijn we op drie plekken wezen snorkelen: Taka Makkasar, Manta Point en Kanawa Island. Werkelijk prachtige plekken waar we allerlei soorten dieren hebben gezien, zoals Nemo, zeesterren en zelfs 4(!) manta rays!
Dit was de mooiste dagtrip die ik tijdens mijn reizen heb mogen maken en een absolute aanrader!

Pluspunten Komodo

 • Uniek
 • weinig toeristen
 • wildlife

Minpunten Komodo

 • duur
Ultieme tip: Een tour met Alba Cruise; goed verzorgd, aardig personeel, niet te grote groepen en met speedboot waardoor je meer op land/in de zee bent dan op de boot zit!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Komodo

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors