Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 590
  • Aantal waarderingen: 351

Het was de eerste keer op Bali maar we gaan zeker nog een keer.. (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Carla Frank op 11 november 2018

Het mooie is om rond te gaan toeren naar de rijstvelden watervallen en dat kun je doen met busje en chauffeur hij weet precies de mooie plekken maar vraag naar plekken waar weinig toeristen zijn dat weten ze ook ..

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
8 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • lieve mensen
Ultieme tip: Niet op 1 plek blijven ....probeer paar dagen hier paar dagen daar .
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Komodo een must als je naar Bali gaat (bezocht in mei 2007)

Review geschreven door Nicole Wanten op 11 november 2018

Bali mooi land met lieve vriendelijke mensen, prachtige natuur en cultuur. Mensen zijn echt heel vriendelijk, toon respect en je krijgt respect. Voor diegene die graag uitgaan is er een scala aan uitgaansmogelijkheden, voor diegene die rust willen zijn er prachtige hotels in het woud. Het is een paradijs op aarde, dat is tenminste mijn ervaring. Een aanrader is het Eiland Floris en Komodo met de varanen.......echt heel gaaf, je moet wel nog 4 uur vliegen en dan met de boot , maar wat een ervaring. Je vaart op een zee waar op een gegeven moment 3 zeeën bij elkaar komen , ik wist niet wat ik zag, het water had een niveau verschil van een meter, nog nooit gezien, s’nachts sliepen we gewoon op het dek onder een klamboe , geen luxe en we aten wat de mensen hadden gevist. We voeren verder als de zon opkwam ongelooflijk mooi, we waten ons in een waterton. Toen we op Komodo aankwamen werden we opgewacht door een gids, die ons door de busbus leidde, die precies wist welke bloemen en planten de locale bevolking gebruikten als geneesmiddel want een dokter betalen konden de mensen niet. Hij vertelde ons ook over de varanen (ik dacht in eerste instantie aan leguanen; tot ik die beesten zag) de gevaren ervan, toch lukte het ons om op enkele meters afstand te komen. Maar wat een beesten, ze zijn zowat de koning van Komodo, aaien zat er zeker niet in. Maar wat een ervaring. Toen we terug op het eiland Rinca kwamen om het vliegtuig naar Bali terug te nemen, zagen we ineens 6 brommers op de startbaan in formatie, dat was voor de wilde zwijnen van de baan te houden anders kon het vliegtuigje niet landen. De luchthaven daar was gewoon een soort houten barakje met 1 scanner in en 1 personeelslid , maar wat een ervaring , ik zou er zo terugkeren als het kon

Pluspunten Bali

  • Lokale mensen
  • , cultuur
Ultieme tip: Komodo naar de varanen, een hele ervaring ,gingen met een oude tanker, geen luxe, slapen op het dek onder een klamboe, wassen in een waterton en eten wat de bemanning opviste.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genieten op Bali . (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Carin Ronda op 11 november 2018

Bali is voor ons heerlijk genieten, het weer, het eten, de natuur en niet te vergeten de heerlijke massages waar je heerlijk bij kunt ontspannen. We gaan zeker terug, waarschijnlijk het komende jaar weer.

9,2
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Heel betaalbaar als je wilt genieten van Natuur
  • eten en Masaage

Minpunten Bali

  • geen minpunten
Ultieme tip: Het eten bij de Bamboecorner, het was Genieten met een grote G. Dan de massages, waar krijg je dat nog zo heerlijk.
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali is always a good idea (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Anke Theunissen op 11 november 2018

De mooiste reis die ik tot nu toe heb mogen maken. Een eiland met een sfeer die ik nergens anders heb gevoeld. De meest vriendelijke mensen, prachtige natuur en niet te vergeten de rijstvelden. Huur een scooter, ga op avontuur en laat je verrassen met de beste herinneringen.

Pluspunten Bali

  • fantastische locals
  • prachtige natuur
  • heerlijk eten
  • voor ieder wat wils
  • rustgevend
  • lekker weer
Ultieme tip: Huur een appartement of villa via Airbnb! De meest mooie en onvergettelijke overnachtingen gehad voor een hele leuke prijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis bali (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Janhendrik Bosma op 11 november 2018

Wij hebben alleen een vlucht geboekt en na aankomst eerst naar een hostel gegaan, toen een scooter gehuurd en een locaal simkaarten gekocht. We hebben onze koffers bij het eerste hostel laten staan en een tas met nodige spullen voor een week mee genomen. Iedere dag een doel om naar toe te rijden en dan kom je onderweg prachtige bezienswaardigheden tegen. Elke dag aan het einde van de dag boekten we via internet een hotel of appartement. Dit voor gemiddeld 10 euro per nacht per persoon. (3 personen) als je op deze manier reist kom je veel meer te zien en het is gewoon een fantastische ervaring. Zoveel vrijheid, geen gestres om oprijd terug te zijn want overal zijn wel goede slaap plekken. Dus kort samen gevat, boek niks vantevooren, huur een scooter en kijk maar waar je uitkomt. Dan heb je gegarandeerd een top vakantie.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • behulpzame locals
  • super goedkoop
  • groot deel is op scooter te berijken

Minpunten Bali

  • veel arme verkopers die je overal lastig vallen
  • kan opeens heel hard regenen
  • verkeer is gevaalrijk
Ultieme tip: Ga met de boot naar de gili eilanden op lombok, klein stukje varen en dan beland je in een paradijs waar alleen fietsen em paard en wagens zijn.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig bali (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Anique Overtoom op 11 november 2018

Heerlijk , prachtig, vriendelijk , bijzonder ,orgineel , heerlijk eten, verzorgd , luxe , eenvoudig , fruit , offers , goden , cultuur , natuur , stranden , snorkelen , gloven , surfen , zon , fietsen in ubud , snorkelen in amed , prachtig gerogak

9,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • vriendelijke mensen

Minpunten Bali

  • het zuiden is te druk
Ultieme tip: Naar het noorden en oosten
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rustgevend Bali (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Monique Van Dommelen Hofman op 11 november 2018

Deze zomer gekozen voor vakantie Bali. In hotel All Seasons, Legian. Hebben een paar dagtrips gemaakt, naar het noorden van Bali en ook het regenwoud in geweest. Fantastisch allemaal. Ook nog met fastboat naar Lembongan en Nusa Penida geweest met overnachting op Lembongan. Dit is wel een aanrader. Rijstterrassen schitterend om te zien en ook even ontspannen in de hot springs.

Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Backpacken door Bali (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Leonie van Eck op 11 november 2018

Huur een scooter! Munduk is erg mooi, in de jungle met ontzettend veel watervallen! Ubud is wat toeristischer maar zeker de moeite waard. Padangbai is een mooie locatie om te leren duiken en niet duur! Ontzettend mooi eiland met een geweldige natuur.

Pluspunten Bali

  • natuur
  • duiken
  • strand
  • cultuur

Minpunten Bali

  • eten
Ultieme tip: Huur vanaf het begin van je reis een scooter om van plaatst naar plaats te reizen, beste manier van vervoer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig, Honeymoon waardig en schoon eiland (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Chandeni Merhai op 11 november 2018

Wat een adembenemend schoon en prachtig eiland. Je kunt er van alles doen. Uitgaan, shoppen, architectuur, geloof en lekker eten je zult je nooit een dag vervelen. Goeie loopschoenen is een must in je koffer. Heb je je niet voorbereid qua bezienswaardigheden? Geen probleem de drivers hebben altijd een map met de must do's. Wil je wat anders? Geef het ze aan en je krijgt het te zien /beleven.

Pluspunten Bali

  • schoon
  • vriendelijk
  • gastvrij

Minpunten Bali

  • drukte
Ultieme tip: Wil je architectuur en geloof dan is Ubud the place to be. In Ubud heb je schuin tegenover Monkeyforest heerlijk eten en lekkere drankjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Take me back to Bali (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Ghen Tan op 11 november 2018

Het is een prachtig eiland. Er is ongelofelijk veel te zien, van mooie stranden, tot vulkanen. Dieren in het wild, koffie- en rijstplantages. Heerlijk eten. Ik wil heel graag weer terug om verder te verkennen.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • Prachtig eiland
  • Vriendelijke mensen
  • Betaalbaar leven

Minpunten Bali

  • Eiland leeft dankzij toerisme
  • Stelende apen
Ultieme tip: Doe je huiswerk. Wij hdden een tourguide die ons rond leidde, maar zelfs nu hebben we nog niet alles gezien wat we wilden zien.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De beste rondreis honeymoon ooit! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door SorayaPaul van der Schors op 11 november 2018

Allerlei excursies gedaan. Tegenungan waterval, Elephant park, rijstvelden, Klungkung gerechtsgebouw, batik weverij en luwak koffie makers zijn aanraders!
Veel culturele dingen te bekijken zoals tempels, ceremonies in dorpen, naar een school gegaan om te kijken (aanrader!!), rijstterrassen en een echte aanrader is een kookcursus in Ubud!!!

Pluspunten Bali

  • lieve mensen
  • mooi weer
  • lekker eten
  • veel cultuur
  • mooie rijstterrassen
  • betaalbaar
  • geweldig in 1 woord!

Minpunten Bali

  • druk verkeer (met name veel scooters)
  • warm weer met hoge luchtvochtigheid (goed op letten als je hier niet tegen kan)
  • veel rijstterrassen gaan verloren door het bouwen van hotels
Ultieme tip: Heb er wel 1000 tips... bij ubud: the three monkeys (restaurant).
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Robin Bolders op 11 november 2018

Bali is beautiful! Heb in 2 weken heel het eiland rondgereisd. Heel veel gezien en was helemaal verkocht. De mensen, de natuur de manier van leven. Het was allemaal zo mooi. De tripjes door de rijstvelden heb het meest indruk op me gemaakt, midden in de natuur en de manier hoe ze werken in de velden, op de blote voeten tot de knieën in het water. Het is echt een totaal andere wereld, een prachtige wereld.

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • Lieve bevolking
  • Mooie natuur
Ultieme tip: Zeker een lange wandeling door de rijstvelden maken en koffie drinken bij een lokale boer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Rianne Mellema op 11 november 2018

Bali is een prachtige en veelzijdige vakantiebestemming dat je lang niet in één week kan zien. Je kan er voor kiezen om te backpacken rond het eiland, wat echt een aanrader is! Van surfen tot hiken in de jungle, dolfijnen spotten, snorkelen, yoga, wilde apen, er valt van alles te zien en te beleven! Het eiland is erg toeristisch (wat goed is voor de economie) en de locals willen je graag overal mee helpen. Je kan goedkoop uit eten, er is ook veel variatie in de keuken. Als je de oude Indonesische cultuur wilt proeven zal je naar het buurteiland Nusa Penida moeten gaan, dit plekje is nog niet erg toeristisch maar heeft prachtige hotspots!

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • betrouwbaar
  • goedkoop
  • natuur
  • surfen
  • activiteiten
  • zon
  • dolfijnen
  • jungle

Minpunten Bali

  • slechte wegen
  • veel scooters
  • mileuvervuiling
Ultieme tip: Overtocht naar Nusa Penida, oude Indonesische cultuur. hotspots aldaar zijn; Telingking beach, broken beach, angel billabong, chrystal bay.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie om nooit te vergeten! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Felicity Joosten op 11 november 2018

Bali is een geweldig vakantie land, met veel mooie natuur, interessante bezienswaardigheden en mooie stranden. Ga vooral naar de plekken: Kuta beach, Tegalalang de rijstvelden, de Tirta Empul (tempel), Elephant safari park hier kun je een ritje maken op de olifanten. Als u een persoon bent die graag de cultuur/natuur wilt ontdekken? Ga dan zeker één keer in u leven naar Bali! Dit land laat je nooit uitpraten over je ervaringen, en zorgt er voor dat je terug komt naar het land. Ga dus zeker een keer naar Bali!

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • mooie natuur
  • vriendelijk volk
  • heerlijk eten

Minpunten Bali

  • druk verkeer
  • delen van het strand kunnen vies zijn
  • bedelaars
Ultieme tip: Als u rond loopt in Bali, waar dan ook. Pak altijd een Taxi naar u volgende bestemming. Omgerekend naar € betaal je voor een rit van een half uurtje bij de meeste nog geen eens €4.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gevarieerd Bali (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lindsy Jansen op 11 november 2018

Bali is een zeer gevarieerd land met een mooie kustlijn en een geweldig binnenland. De mensen zijn zeer open, behulpzaam en hebben er alles voor over om je "happy people" te maken. Van Sanur, Ubud, Lovina en Kuta alles heeft zijn charme, ik raad ook zeker aan om een rondreis te maken.

8,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • gevarieerd land
  • mooie natuur

Minpunten Bali

  • veel plastic op straat
Ultieme tip: Aling-Aling waterval
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Rob Kok op 11 november 2018

Bali.
Een prachtig eiland met twee gezichten.
Aan de ene kant qua natuur en omgeving prachtig.
Aan de andere kant is het een zooitje.
Jammer dat de lokale bevolking niet inziet dat men op zo'n prachtig eiland wonen.
Ze zouden hier wat zuiniger op moeten zijn.
Maar zeker een aanrader om op vantie te gaan.

Pluspunten Bali

  • weer
  • eten
  • cultuur
Ultieme tip: Gewoon doen als je de mogelijkheid hiervoor hebt. Is het sparen om daar heen te gaan zeker waard.

Visit Ubud (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Lisan Pesch op 11 november 2018

Als je Bali bezoekt, sla Ubud dan vooral niet over. Geen strand en geen uitgaansleven maar hier heeft moeders tuur goed haar best gedaan. Huur een scooter en verdwaal tussen bananenbladeren, kom tot rust bij een yogalesje, laat je masseren, tour langs de rijstvelden en stop onderweg een keer ergens voor een healthy bowl. Ubus got it all

8,2
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • lieve mensen
  • goed eten
  • betaalbaar
  • lekker klimaat
  • natuur
Ultieme tip: Jungle fish ubud, heerlijk restaurantje met zwembad
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali indonesie (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sequoyah van As op 11 november 2018

Wij verbleven in Kuta, voor mij helaas, een heel touristisch gebied met veel uitgaans gelegenheden.
Persoonlijk ben ik meer opzoek naat de echte cultuur van een land. Maar kuta is een enorm drukke plek, dus ben je juist opzoek naar een plek, dicht bij het strand, veel shopping gelegenheid en heel veel eetplekjes, dan is dit zeker een goede stad voor jou! Oh en een mega aanrader is Turtle Island! Ik vond dit echt enorm sjiek en bewonderend om te zien!

7,0
6 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
6 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • goedkoop
  • mooi
  • warm

Minpunten Bali

  • toeristisch
  • je krijgt als toerist veel aandacht
  • drukbezocht
Ultieme tip: Bali is een relatief klein eiland, je kunt dus binnen een paar uur naar de andere kant van het eiland! Huur een privé chauffeur en rij naar alle bestemmingen die je wil bezoeken!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Richelle Schipper Blom op 11 november 2018

Heerlijk ontspannen en genieten van de prachtige natuur. Zo'n divers eiland. Prachtige watervallen, stranden, rijstvelden, bergen en tempels. Gastvrije bewoners wij hebben heerlijk in een luxe hotel gezeten, maar ook leuk als je rond wilt reizen.

Pluspunten Bali

  • locals
  • diversiteit
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Bali

  • veel vervuiling/plastic overal
Ultieme tip: Vraag locals naar mooie locaties! Kom je vaak op mooie en rustiger plekken dan via een reisorganisatie!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Elkaar blij maken (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Ronald Speijers op 11 november 2018

Het kost zo weinig moeite respectvol met elkaar om te gaan, elkaar te willen begrijpen. Zo ontstaan relaties voor het leven.
Onvoorstelbaar nadat je gesprek bent gegaan hoeveel overdenkingen je opdoet waar het in je leven werkelijk over moet gaan.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • Vriendelijke mensen
  • Betaalbaar
  • ultieme rust

Minpunten Bali

  • slechte bereikbaarheid van bezienswaardigheden
Ultieme tip: Wees respectvol en je krijgt er heel veel warmte voor terug.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors