Cruise Kalimantan

Cruise Kalimantan

door Getaway Travel

Het eind van de reis komt met het land in zicht niet altijd dichterbij; soms is dat pas het begin. Ook de binnenrivieren van de Indonesische eilanden lenen zich vaak namelijk uitstekend om ook bevaren te worden.

Een cruise over de binnenrivieren van Kalimantan is een unieke ervaring. Deze tochten brengen je over de meanderende Rungan en Kahayan rivieren, die dwars door Kalimantan lopen. Deze boten zijn een stuk kleiner dan het schip waarop je misschien wel naar Indonesië bent gekomen, en kunnen je brengen op plekken waar je normaal niet zou kunnen komen.

ZELF NAAR Kalimantan?

Bekijk alle 9 reizen naar Kalimantan

Orang-oetans

De jungle groeit in dit gebied tot de oevers van de rivieren en op het dek van het schip lijk je dan ook door het oerwoud te zweven. Onderweg kom je kleine eilandjes, dorpjes en dieren tegen. Verschillende soorten vogels, zoals neushoornvogels en ijsvogels, vliegen van boom naar boom en nieuwsgierige orang-oetans komen een kijkje nemen naar de passerende nieuwelingen. In een kayak kun je vervolgens nog dichter bij deze prachtige dieren komen. Vaak gaan deze cruises ook gepaard met een bezoek aan opvanghuizen voor orang-oetans, dus je hoeft de dieren sowieso niet te missen.

Deze intieme cruises vinden vaak plaats op authentieke boten, echte 'rungkans', die op een slimme manier zijn omgebouwd tot comfortabele schepen. Deze boten werden gebouwd en gebruikt door de lokale stammen van Kalimantan, die voor al hun basisbehoeften afhankelijk zijn van de jungle.

Reizen Kalimantan

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors