Samarinda

Samarinda

door Getaway Travel

De havenstad Samarinda ligt in Oost-Kalimantan, ongeveer vijftig kilometer de Sungai Mahakam rivier op vanaf zee. De stad is aan het begin van de 18e eeuw gesticht door Buginese handelaren die immigreerden vanuit Sulawesi.

Verbindingspunt

De stad vormt een belangrijk verbindingspunt voor de handel met het achterland. Bijna al het verkeer richting het achterland, of het nu via de lucht of het water gaat, vertrekt via Samarinda. De Sungai Mahakam rivier is bij Samarinda ongeveer een kilometer breed is en negentig meter diep. De stad ligt hier aan beide kanten van de rivier en wordt door een grote brug verbonden. Grote zeewaardige schepen kunnen daardoor niet langer de rivier opgaan. Desondanks is de Sungai Mahakam nog altijd een drukke verkeersverbinding voor allerlei soorten bootjes.

ZELF NAAR Samarinda?

Bekijk alle 3 reizen naar Samarinda

Activiteiten

In Samarinda zijn er voldoende gelegenheden om te winkelen. Vlakbij de kleine luchthaven in de buurt van Jalan Niaga Timur is er een grote mall, de Citra Niaga, met restaurants en eetstalletjes. Aan de Jalan Abdul Hasan is nog een andere grote mall, de Mesrah Indah, waar ook allerlei restaurantjes te vinden zijn. Je kunt hier goed shoppen en het eten is goedkoop. Er zijn ook traditionele markten of pasars als je een meer lokaal sfeertje wilt proeven.

In Samarinda is er ook nog een sportcomplex, de Senyur Permai. In dit complex dat aan de Jalan Diponegoro ligt kun je zwemmen, badmintonnen en tennissen. Tijdens kantooruren is het zwembad zo goed als verlaten. In de stad valt er verder weinig te beleven. Samarinda is voor toeristen meestal dan ook een plaats om een dag door te brengen voordat ze verder het binnenland intrekken.

Vervoer

In Samarinda rijden taxi's waarmee je in de stad kunt rondreizen. Als je naar andere steden in het oosten van Kalimantan wilt reizen kun je het vliegtuig, de bus en de taxi nemen. Aangezien de vluchten altijd volgeboekt zijn kun je het beste een aantal weken van tevoren reserveren.

Reizen Samarinda

Meer Samarinda

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors