Danau Sentarum National Park

Danau Sentarum National Park

door Getaway Travel

Het Danau Senterum National Park is 132.000 hectare groot en ligt in de uiterwaarden van de noordelijke Kapuasrivier in West-Kalimantan. Ongeveer zevenhonderd kilometer stroomopwaarts vanaf de monding van de Kapuasrivier creëren de verswatermeren en de ondergelopen bossen een unieke omgeving.

Meren

Het park dankt zijn naam aan het Sentarummeer. In het park vind je ook andere grote meren: Danau Luar, Danau Seriyang, Danau Sumbai en Danau Sumbu. En een verswatermoeras. Het is het laatste grote gebied van dit type verswatermoeras dat voorkomt. Het is van groot belang voor de biodiversiteit van Borneo.

ZELF NAAR Kalimantan?

Bekijk alle 18 reizen naar Kalimantan

Wildleven

In de meren zwemmen meer dan tweehonderd soorten vissen. De meren zijn uitermate belangrijk voor de visfauna van Borneo. Het gevarieerde wildleven telt ook ruim tweehonderd soorten vogels, de grootste inlandse populatie neusapen, een van de grootste populaties orang-oetans en een aantal krokodillensoorten.

In de omgeving van het park wonen twee verschillende etnische groepen: een meerderheid van Maleisische vissers en een minderheid van Iban Dayak, die voornamelijk leven op de omliggende heuvels.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Indonesie.nl nieuwsbrief!

Danau Sentarum National Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Kalimantan

Specialisten Indonesië

Reizen Kalimantan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors