Duiken op Derawan

Duiken op Derawan

door Getaway Travel

Hitte, verlaten stranden, een stralende zon, wuivende palmbomen en een smaragdgroene zee. Tropischer dan de Derawan eilanden bij Oost-Kalimantan wordt het niet. Bij de kleine archipel komt de Berau-rivier samen met de Zee van Sulawesi waardoor een uniek zeelandschap is ontstaan.

Beste duiklocatie

Het resultaat is één van de meest biodiverse onderwaterplekken in heel Indonesië. Grote zeeschildpadden delen het water met dolfijnen, dwergzeepaardjes, mantaroggen, baracuda's, inktvissen en walvissen. Dit is een van de beste duiklocaties ter wereld. Duik- en snorkelliefhebbers komen het water niet meer uit.

ZELF NAAR Kalimantan?

Bekijk alle 10 reizen naar Kalimantan

Schildpadden

Bij Derawan zijn de koralen niet heel erg rijk aanwezig maar kun je wel een hoop groene schildpadden tegenkomen onderwater. In de nacht kun je die schildpadden boven water zien als ze eieren leggen op het strand. Onderwater kun je verder een paar grote vissen tegenkomen als grijze rifhaaien en blauwe makko's. Verder vind je er scholen barracuda's, Spaanse makrelen en allerlei andere soorten rifvissen die de wateren verrijken met hun kleurige verschijning.

Het eiland Derawan kun je bereiken vanaf Sangalaki of Balikpapan.

Reizen Kalimantan

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors