Tenganan

Tenganan

door Getaway Travel

In Tenganan kun je nog traditionele cultuur opsnuiven. Vanuit Candidasa is het vier kilometer landinwaarts. De bewoners van Tenganan worden Bali Aga genoemd wat 'oorspronkelijke Balinezen' betekent.

Ze leven voor een belangrijk deel nog volgens de oude regels van het animisme, dat voor de opkomst van het hindoeïsme aangehangen werden. Huwelijken buiten de eigen gemeenschap waren lange tijd verboden. De afname van het bevolkingsaantal leidde echter tot een versoepeling van de partnerkeuze.

ZELF NAAR Tenganan?

Bekijk alle 9 reizen naar Tenganan

Fort

Tenganan ligt aan de voet van de Gunung Agung en wordt omringd door een fort. Hoewel niemand weet hoe oud de gemeenschap precies is, schatten archeologen dat het fort uit de elfde eeuw stamt. Als je het fort binnenkomt door één van de vier toegangspoorten, lijkt het alsof je een andere wereld van Bali betreedt. De huisjes en paden hebben grijze steentjes, elk met exact hetzelfde patroon. Buiten de poorten ligt het regenwoud.

Grinsing

Laat je naar de bergen gidsen door één van de inwoners. Zij kennen de mooiste plekjes en kunnen je langs verscholen tempeltjes leiden. De inwoners spreken een aardig woordje Engels en hebben interessante verhalen over hun dorp. Tenganan staat ook bekend om de grinsing, een weeftechniek waarbij draden worden gebruikt waarop van tevoren al een patroon is geverfd. Ze maken schitterende sarongs, waarvan de productie maanden kan duren.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Indonesie.nl nieuwsbrief!

Tenganan zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Tenganan

Specialisten Indonesië

Reizen Tenganan

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors