Duiken Kalimantan

Duiken Kalimantan

door Getaway Travel

Rond Kalimantan kun je prachtig duiken. De meeste koraalriffen vind je in het noordoosten. De meeste duikspots zijn makkelijk te bereiken vanaf Balikpapan of Tanjung Redeb. Bij het eiland Sangalaki kom je veel manta's tegen die zich voeden met plankton. Behalve manta's zijn er ook veel schildpadden in dit gebied die de stranden gebruiken als broedplaats.

Kakaban

Het rotsachtige eiland Kakaban is per boot binnen een half uur te bereiken vanaf Sangalaki. Uniek aan het eiland is het grote zoutwatermeer in het centrale deel van het eiland. Daar kun je ook duiken. In dit meer leven ongevaarlijke kwallen. In de riffen rondom het eiland kun je hamerhaaien, manta's en barracuda's tegenkomen.

ZELF NAAR Kalimantan?

Bekijk alle 9 reizen naar Kalimantan

Samama en Maratua

Een andere goede duiklocatie is Samama dat een kwartier van Sangalaki verwijderd ligt per boot. Wat verder weg van Sangalaki ligt het eiland Maratua. Het is een enorm eiland met een grote lagune. Je komt hier onderwater haaien, tonijn, makrelen en scholen barracuda's tegen. In de lagune van Maratus ligt het eilandje Nabucco waar je ook kunt duiken.

Derawan

Het eiland Derawan is te bereiken vanaf Sangalaki of Balikpapan. Bij Derawan zijn de koralen niet heel erg rijk aanwezig maar je kunt wel een hoop schildpadden tegenkomen. 's Nachts leggen ze hun eieren op het strand.

Reizen Kalimantan

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors