Mount Halimun National Park

Mount Halimun National Park

door Getaway Travel

Een gebied bij Bogor, op West-Java, is sinds 1992 een National Park. Voor die tijd was het tropische regenwoud van 40.000 hectare binnen dit gebied al een beschermd regenwoud.

Behalve de primaire functie van bescherming van het leefgebied, speelt het nationale park ook een belangrijke rol in regionale ontwikkeling, onderwijs, ecotoerisme en tuinbouw activiteiten. Mount Halimun National Park is vernoemd naar berg Gunung Halimun, van 1.929 meter hoog.

ZELF NAAR Java?

Bekijk alle 75 reizen naar Java

Wandelen met een gids

In het park kun je zowel lichte als zware wandeltochten maken en genieten van de natuur, diverse diersoorten en de rijke flora. Het park telt acht watervallen waaronder de Cimantaja en Cipamulaan bij het dorp Cikiray. Aangezien de wegen niet zijn voorzien van wegaanduidingen is het aan te raden om met een gids op pad te gaan.

Ook voor de tocht naar het Cadas Belang ravijn, bij de zuidoostelijke grens van het park, is een gids nodig. Een wat lichtere wandeling, zonder gids, kan gemaakt worden naar Candi Cibedung. Het schitterende berglandschap van Mount Halimun bevat de kleine maar oude megalitische tempel van Candi Cibedug. Het is gevestigd aan de westelijke kant, acht kilometer van het dorp Citorek. Onderweg kan de bezoeker bij een klein meer ontspannen.

Raften

De grootste attractie van het park is het raften op de Citarikrivier. Het koele, heldere en prachtige water van de Citarikrivier wordt omgeven door scherpe rotsen, nauwe valleien en mistige bossen. De rivier stroomt verder zuidwaarts naar de zwarte zandstranden van Pelabuhan Ratu aan de zuidkust van Java.

De Citarik staat garant voor ruim twee uur pure adrenaline. Je hoeft geen ervaren rafter te zijn om je staande te houden ten midden van het brute water, als je maar de aanwijzingen van de gids opvolgt.

Accommodatie

Door de geringe faciliteiten van het park is de natuur in haar oorspronkelijke, wilde staat gebleven. Faciliteiten en accommodaties in het park zijn nog gering. In het park zijn geen hotels of homestays, enige mogelijkheid is om te kamperen in de speciale kampeerplaatsen bij Cikaniki en Citalahab.

Verblijfplaatsen zijn ook te vinden in het nabijgelegen Gunung Gede Parango National Park, waar ook de entreekaarten gekocht moeten worden. Het park kan het beste tussen mei en oktober bezocht worden, wanneer het regenseizoen voorbij is.

Reizen Java

Foto's & video's Mount Halimun National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors