Jatiluwih rijstvelden Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
9,0
9,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
8,0 Bereikbaarheid
- Wildlife

Jatiluwih rijstvelden

door Getaway Travel

De rijstvelden bij het dorp Jatiluwih behoren tot de mooiste van Indonesië. Jatiluwih ligt in het Tabanandistrict ongeveer twintig kilometer ten noorden van de stad Tabanan. Het dorp ligt op een hoogte van 850 meter waardoor de lucht relatief koud en fris aanvoelt. Tegenwoordig zul je wel toegang moeten betalen om de rijstvelden te mogen bekijken.

Eindeloos uitzicht

Daarvoor kun je echter wel een van de mooiste landschappen van Bali beschouwen. Op heldere dagen, meestal in de ochtend, kun je grote delen van Zuid-Bali zien. Overal om je heen zie je rijstvelden- en terrassen. In combinatie met de hoge bergen en de bossen zorgt dat voor een prachtig uitzicht, ook bij regenachtige of bewolkte dagen.

ZELF NAAR Jatiluwih rijstvelden?

Bekijk alle 10 reizen naar Jatiluwih rijstvelden

Reizen Jatiluwih rijstvelden

Meer Jatiluwih rijstvelden

Reviews Jatiluwih rijstvelden

On tour!! (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Sylvia Snoeren op 12 november 2017

Al spannend om op een motorscooter deel te nemen in het Balineese verkeer, maar dat veranderd heel snel als je deze mooie rijstvelden in rijd. Het gevoel is magisch en het lijkt of je in een groot schilderij rijd, een machtige WOW ervaring. Carpe diem, mooi Bali!

Pluspunten Jatiluwih rijstvelden

 • rustig
 • aardige bewoners
 • lekker eten

Minpunten Jatiluwih rijstvelden

 • heb er geen ervaren
Ultieme tip: Het is daar zo mooi, geniet en beleef!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleine dorpjes in prachtig UNWTO's erfgoed (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Iris Uijttewaal op 20 oktober 2016

Wil je rijstvelden zien? Ga dan naar Jatiluwih want WAUW wat heb je hier prachtige uitzichten! Ubud stelt niks voor vergeleken met dit bergachtig gebied bedekt met rijstvelden. Op weg naar mijn accommodatie in Jatiluwih dorp reed ik met de motor door dit prachtige 'jaw-dropping' landschap. We zijn een paar keer gestopt om foto's te maken, terwijl we allebei moe waren van de lange reis- we konden hier niet doorheen rijden zonder een paar keer te stoppen. Omdat het gebied wat hoger gelegen is dan bijvoorbeeld Ubud, is het hier regelmatig bewolkt. Dit voegt echter iets magisch toe aan het plaatje, zeker als de zon even door de wolken heen breekt. Je betaald een kleine entreeprijs dat wordt gebruikt voor de bescherming en het behoud van het natuurgebied. Er zijn gewoon restaurants, accommodaties, wegen en dorpjes in Jatiluwih, wat een verblijf erg comfortabel maakt. Maar toch is het een echt authentieke plek, ondanks de 'viewpoints' waar je het gebergte bewonderd met nog 50 toeristen aan je zij. Lokale mensen wijzen je graag de weg en bieden je dan meteen ook gezellig een kopje koffie aan.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Jatiluwih rijstvelden

 • authentiek
 • prachtige natuur
 • goed bereikbaar

Minpunten Jatiluwih rijstvelden

 • koud
 • geen internationale restaurants
Ultieme tip: Rij een stukje verder dan die drukke 'viewpoint', vaak zijn er andere (onbekende) uitzichtpunten die minder druk zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors