Bogani Nani Wartabone National Park

Bogani Nani Wartabone National Park

door Getaway Travel

Het Bogani Nani Wartabone National Park is 287.115 hectare groot en ligt in Noord-Sulawesi. Het is een van de rijkste nationale parken van Sulawesi. Het park is zeer bergachtig, de hoogtes variëren van 200 meter tot 1.954 meter. Het hoogste punt is de top van de Gunung Gambuta. Negentig procent van het park is bedekt met laagland regenwouden.

Dieren spotten

Naast de regenwouden vind je ook moerasgebieden rondom Kosinggolan en secondary regenwouden aan de randen van het park. Bijna alle endemische flora en fauna van Sulawesi kun je in het park vinden. Je vindt hier de redknobbed hornbill en het spookdiertje. Het spookdiertje, ofwel de tarsier, is de kleinste primaat ter wereld, een gremlinachtig wezentje ter grootte van een softbal met enorme ogen en oren die alleen tijdens de schemering naar buiten komt om zich te voeden met insecten.

ZELF NAAR Sulawesi?

Bekijk alle 30 reizen naar Sulawesi

Zeldzamer is de wilde babirusa, een hertzwijn, een lelijk gedrocht dat alleen op Sulawesi voorkomt. Maar ook de Maleovogel (tuxedoed, blue-helmeted maleo birds) zul je niet gauw tegenkomen. Deze vogel legt eieren die acht keer groter zijn als een kippenei en legt ze in warme vulkanische grond om ze uit te laten komen.

Toraut Onderzoeksstation

Ten noordwesten van Doloduo ligt het Toraut Onderzoeksstation dat toegankelijk is voor studenten en toeristen. Dit park is in 1985 opgezet in verband met het Wallacea project, destijds de grootste etymologische expeditie die ooit ondernomen is. Het is mogelijk om in het onderzoeksstation te overnachten tegen goedkope prijzen.

Reizen Sulawesi

Foto's & video's Bogani Nani Wartabone National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors