Tukangbesi

Tukangbesi

door Getaway Travel

Tukangbesi is een echte off-the-beaten-track bestemming. Het afgelegen exotische archipel wordt ook wel gezien als een van de uithoeken van het bewoonde leven. Jacques Cousteau noemde het ooit de beste duikregio ter wereld. De beroemde duiker en documentairemaker verkende dit gebied per boot in de jaren tachtig.

Duiken bij Tukangbesi

De Tukangbesi eilanden liggen iets ten noord-oosten van het Taka Bonerate Marine National Park in de Banda Zee. Ze worden bij langere boottours vanaf Sulawesi vaak in combinatie met de Bonerate bezocht. De tropische eilanden zijn nog nauwelijks door toeristen ontdekt. Ze hebben ongerepte witte zandstranden en zijn vaak moeilijk te bereiken.

ZELF NAAR Sulawesi?

Bekijk alle 29 reizen naar Sulawesi

Rond de eilanden bevinden zich kolossale drop-offs en magnifieke koraalriffen. Alleen als het weer kalm is kun je hier duiken. Grote vissen, haaien en kleurrijken naaktslakken komen aan je voorbij. Met veel geluk zwem je hier zelfs met walvissen. Al het koraal is in perfecte staat.

Hago eiland

Een van de bewoonde eilanden is Hago, dat bekend werd door operatie Wallacea. Dit was een wetenschappelijk en biologische studie naar milieuvriendelijk management. Het onderzoek werd op meerdere plaatsen ter wereld uitgevoerd. Het eiland heeft speciale hutjes waar toeristen kunnen verblijven.

Reizen Sulawesi

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors