Wakatobi Marine National Park

Wakatobi Marine National Park

door Getaway Travel

Het Wakatobi Marine National Park is 1.39 miljoen hectare grrot. De naam wordt gevormd door de eerste twee letters van de vier eilanden: Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko.

Eén van Wakatobi's hoogste prioriteiten is het behouden van de diversiteit, en de koraalconditie in het gebied. Net als veel andere gebieden in Indonesië wordt het koraal van Wakatobi bedreigd door vernietigende visserspraktijken. Samen met het Wereld Natuur Fonds pakken de rangers van het park dit probleem aan en proberen zij de bescherming van het park te versterken.

ZELF NAAR Wakatobi Marine National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Wakatobi Marine National Park

Duiken in Wakatobi

In het park in Sulawesi leven nog twee inheemse groepen. 95% van de bevolking bestaat uit Wakatobi's, die voornamelijk leven en jagen op het land. De overige vijf procent zijn Bajo mensen. Zij werken vooral op het water en leven van vis.

Wakatobi Marine National Park is een prachtige plek om te duiken. Het werd bekend nadat Jacques Cousteau dit een van de mooiste duikplekken ter wereld noemde. Het Wakatobi Dive Resort biedt meerdere duikexcursies aan, waaronder het spectaculaire nachtduiken. Het resort ligt aan zee en er kan gekozen worden uit duiken vanaf een boot of vanaf het strand.

Bezoek de Bajo

Op de eilanden zelf is ook genoeg te doen. Zo is er een excursie naar de Bajo gemeenschap. Deze mensen hebben hun zigeneurbestaan opgegeven en hun nieuwe huizen in zee gebouwd, op palen. Hun dagelijkse leven bestaat nog steeds uit het weven van de traditionele sarong en het bouwen van boten. Interessant om te zien!

Kajakken en waterskiën is mogelijk in de afgeschermde baaien en kleine atollen. In de diepere wateren rond de riffen kan gevist worden naar bijzondere vissen.

Overnachten in Wakatobi

Overnachten kan in een van de homestays, waar je tevens snorkel- en duikactiviteiten regelt. Naast de kleine homestays zijn er resorts en hotels op de eilanden. Bij het Wakatobi Dive Resort hoort een privé vliegveld waardoor de komst naar de eilanden wel erg makkelijk is geworden! Vanaf Bali zijn er directe vluchten naar Wakatobi.

Wat is de beste reistijd voor Wakatobi?

De beste reistijd voor Wakatobi is tijdens het droge seizoen van april tot oktober. Gedurende deze maanden bieden de warme temperaturen en heldere, kalme zeeën optimale omstandigheden om te genieten van de spectaculaire onderwaterwereld die Wakatobi te bieden heeft, met prachtige koraalriffen en een overvloed aan zeeleven. Dit maakt het een ideale tijd voor duikers en snorkelaars.

Reizen Wakatobi Marine National Park

Meer Wakatobi Marine National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors