Rawa Aopa Watumohai National Park Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Rawa Aopa Watumohai National Park

door Getaway Travel

In Zuidoost-Sulawesi, tussen Kolaka en Kendari, ligt het Rawa Aopa Watumohai National Park. Het park beslaat een gebied van 96.800 hectare en bestaat uit zoetwatermoeras, mangrovebos, savanne en regenwoud. De vegetatie in dit park is uniek door de combinatie van grasvlaktes, palmbomen, netelige bamboe-soorten, struiken en andere planten die langs de rivieren groeien.

Het binnenland is heuvelig met tropische regenwouden. Het park heeft een maximale hoogte van 980 meter, met als hoogste punt Gunung Mendoke van 980 meter, in het zuiden van het park.

ZELF NAAR Sulawesi?

Bekijk alle 28 reizen naar Sulawesi

Vogels spotten

Rawa Aopa, het moerasgebied, is een belangrijk leefgebied voor watervogels. In het moeras ligt Pulau Harapan, een klein eiland waar je vogels vanuit een hut kunt bekijken. In het park leven meer dan 155 soorten vogels waarvan 32 bedreigde soorten en 37 endemische soorten.

Een aantal bedreigde diersoorten zoals de laagland anoa, berg anoa, kleine celebeskoeskoes, celebespalmroller, babiroessa's en de zwarte makaak leven nog in het park.

Overnachten in Rawa Aopa Watumohai

In Wawotobi is het Kharisma Hotel te vinden. En in het nabij gelegen dorp Tinanggea ligt het Wisma Cinta Alam. Hier vandaan is het mogelijk om wandeltochten te maken, maar bij de rangers kunnen ook bootjes, 4WD's en paarden worden gehuurd.

Liever in de natuur overnachten? Maak dan een tocht naar Mount Watumohai, waar gekampeerd kan worden.

Lanowulu Beach

Een bezoekje aan Lanowulu Beach is zeker de moeite waard. Begin de tocht aan de Lanowulu River per boot of speedboot, richting de mangrove. Deze is beschermd en mag alleen vanuit de boot, op afstand worden bekeken. Daarna kun je lekker rusten op het strand, of een kijkje nemen bij de lokale vissers!

Rawa Aopa Watumohai National Park is het beste te bezoeken tussen juni en oktober, dan ligt de temperatuur tussen de 23 en 30 graden Celsius.

Reizen Sulawesi

Foto's & video's Rawa Aopa Watumohai National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors