Lore Lindu National Park

Lore Lindu National Park

door Getaway Travel

In Centraal-Sulawesi ligt het prachtige Lore Lindu National Park dat 231.000 hectare groot is. In dit park kun je geweldige wandelingen maken, zowel met als zonder gids. Dé attractie hier is de overweldigende fauna. Zo vliegen er gigantische, kleurrijke vlinders rond. Je kunt babiroessa's, berganoa's, zeldzame dwergbuffels en de kleinste primaat ter wereld, het spookdiertje, tegenkomen.

Het park staat geregistreerd als een mens- en biosfeerreservaat. Een belangrijk deel van het Lore Lindu ligt op 1.000 meter hoogte. De Gunung Nokilalaki (2.356 m) is de hoogste berg in het park.

ZELF NAAR Lore Lindu National Park?

Bekijk alle 2 reizen naar Lore Lindu National Park

Bezienswaardigheden Lore Lindu

Er komen maar liefst 227 soorten vogels in het park voor, waarvan er 77 soorten nergens anders ter wereld leven. In het park wonen een aantal inheemse stammen. Het Lore Lindu National Park wordt omringd door de valleien van Bada, Kulawi, Palolo en Napu. Deze valleien zijn de drukst bezochte gebieden van het park. Dit komt door de archeologische waarde van de gigantische structuren die geconstrueerd zijn uit één groot stuk steen.

Het park is rijk aan verschillende soorten landschappen. Bijzonder is dat het laagste punt zich op 300 meter bevindt en het hoogste punt ligt op 2356 meter, de berg Gunung Nokilalaki. Het belangrijkste deel van het Lore Lindu ligt hoger dan 1000 meter. Boven de 2000 meter vind je sub-alpine flora. De hoger gelegen bossen bevatten onder meer eikenbomen en de laurierkers. In de lager gelegen gebieden, die slechts tien procent van het gehele gebied vormen, vind je de regenwouden.

In de noordelijke, meer droge gebieden van het park kom je moessonbossen tegen. Dit type bos kom je in geen ander beschermd gebied van Sulawesi tegen. In het centrum van het park ligt Danau Lindu, een enorm zoetwatermeer van 3150 hectare. In het oosten van het park ligt Bora, wat een bezoekje waard is vanwege de warmwaterbron die hier te vinden is. Deze bron staat bekend om zijn helende krachten. Dus mocht je na al het gewandel behoefte hebben aan wat verzorging, dan is dit je plek.

Wandeltochten

Er zijn een aantal routes in het park die zonder ranger of gids te wandelen zijn. Bijvoorbeeld een wandeling naar de tien meter hoge waterval. Het ligt ongeveer twee kilometer van Kamarora. Voor de wandeltochten naar Gunung Nokilalaki is een gids nodig, net als de tochten naar Danau Lindu. Een leuk alternatief is om de tocht per paard te maken.

Verblijf in het park is wat primitief, er zijn namelijk maar een aantal homestays te vinden in de dorpjes. Tijdens langere wandeltochten ben je dan ook afhankelijk van de lokale bevolking. Zij vinden het vaak geen probleem om gasten voor een nacht in huis te nemen. Tijdens de tochten naar Gintu slapen wandelaars met hun gids onder bruggen. Slaapzakken en voldoende voedsel moet worden meegebracht tijdens de tocht.

Lore Lindu National Park laat de geweldige natuur én cultuur van Sulawesi op haar best zien. Een geweldige kans om met de lokale bevolking op tochten door de valleien en bergen te gaan!

Reizen Lore Lindu National Park

Foto's & video's Lore Lindu National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors