Mawali

Mawali

door Getaway Travel

De Mawali is één van de vier scheepswrakken in de Lembehstraat bij Noord-Sulawesi. Dit Japanse schip uit de Tweede Wereldoorlog ligt op zijn kant en is ongeveer negentig meter lang. Het is vernoemd naar het naastgelegen dorpje Mawali en ligt op een kwartiertje varen van de kust.

Uitgebrand

De Mawali is een populaire duikspot voor ervaren duikers. Het schip ligt op dertig meter diepte en je hebt hier erg goed zicht. Harde koralen bedekken het uitgebrande wrak. Het schip is vrijwel compleet, met de schroef, laadbomen, de brug en verschillende machines. Het gesmolten glas laat zien dat het schip in brand stond voor het zonk.

ZELF NAAR Sulawesi?

Bekijk alle 29 reizen naar Sulawesi

Zeldzame soorten

Rond het wrak zwemmen koraalduivels, voelsprietvissen, doktersvissen en nanderbaarzen. Ook zeenaaktslakken zijn er in alle kleuren en maten en octopussen zwermen om het wrak heen. De Lembehstraat bij Sulawesi staat bekend om zijn goede duikspots. Je kunt hier het hele jaar door duiken en de straat staat bekend om het diverse macroleven, ofwel critter of muck duiken. Op de zwarte bodem en tussen het kleurrijke koraal leven de meeste zeldzame kleine vissoorten.

Reizen Sulawesi

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors