Taman Purbakala Waruga

Taman Purbakala Waruga

door Getaway Travel

Het Taman Purbakala Waruga ligt in Sawangan, zo'n 25 kilometer van Manado. In deze 'tuin van de oudste geschiedenis' liggen 144 megalitische sarcofagen die stammen uit de tiende eeuw.

Het is een kerkhof van de Minahassers, dat stamt uit de tijd voordat de christelijke missie haar bekeringswerk in het noorden van Sulawesi kwam verrichten. In deze animistische periode werden belangrijke stamhoofden in staande stenen graven ter aarde gelegd.

ZELF NAAR Sulawesi?

Bekijk alle 29 reizen naar Sulawesi

Waruga

Deze stenen sarcofagen werden waruga genoemd. De waruga zijn in feite stenen waarin een gat is gemaakt en waarop een afsluitende steen wordt geplaatst. De overledene werd in een zittende houding in de holle ruimte van de steen geplaatst. De gedachte hierachter was dat de overledene in dezelfde houding de wereld moest verlaten als waarop hij deze was ingekomen, de foetushouding dus. De ruimte was groot genoeg voor meerdere lichamen, er konden daarnaast ook waardevolle objecten als wapens en geld in het graf worden gelegd.

Ornamenten

Op de waruga zijn ornamenten gevonden in de vorm van mensen, dieren, planten en geometrische patronen. De ornamenten gaven mogelijk meer duidelijkheid over de overledene: de reden van zijn dood, zijn hobby's en reputatie bijvoorbeeld. De hoogte van de waruga is afhankelijk van de status van de overledene.

Reizen Sulawesi

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors