Top 4 kleurrijkste plekken op en om Flores

Top 4 kleurrijkste plekken op en om Flores

door Elsemieke Land

Tijdens je rondreis door Flores begin je de vrolijke Portugese naam van het eiland langzaam te begrijpen. Flores betekent namelijk 'bloemen', en die zijn kleurrijk. Net als het eiland dus. Je vindt hier namelijk boven- én onderwater een volwaardig schilderspalet, bestaande uit levendige groene jungles, felgekleurde bloemen en een heldere turkooizen oceaan met een regenboog aan koraal en vissen.

Na een vakantie op Flores is het daarom overbodig om het contrast van je foto’s nog wat aan te scherpen. Een foto van een van die bontgekleurde plekken spat zonder nabewerking al van je beeldscherm. Waar het kleurrijke imago van Flores het beste tot z’n recht komt? We nemen jullie mee naar de top vier kleurrijkste plekken op en om Flores!  

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 234 reizen naar Indonesie

4. Felgroene rijstvelden

Er wordt wat afgeklikt bij de fotogenieke rijstvelden van Jatiluwih op Bali, maar Flores heeft haar eigen specialiteit als het om rijstvelden gaat. Felgroene in pizzapunten opgedeelde velden omringen als een spinnenweb een stok met daarop een steen, wat een offer is voor de god Lingko. 

De spinnenwebstructuur die deze rijstvelden vormen, wordt alleen op Flores gebruikt. Vanaf een hoog punt heb je het beste uitzicht over dit fenomeen. Maak bijvoorbeeld wanneer je onderweg bent naar vulkaan Kelimutu een stop langs de weg en kijk vanaf een heuvel uit over de vallei met groene spinnenwebben. 

3. Roze zand

Koka Beach bij Maumere, de stranden op de eilandjes in het Riung Marine Park: Flores doet goed haar best als het op paradijselijk witte zandstranden aankomt. Maar wanneer je een paar van die stranden op het eiland hebt afgestruind, ben je wel eens toe aan wat anders. 

Gelukkig biedt Pink Beach of Pantai Merah op Komodo uitkomst tegen de eentonigheid. Vanuit de haven van Labuan Bajo maak je een dagtrip naar dit eilandje ten westen van Flores. Zoals de naam al verklapt heeft het zand van Pink Beach een roze gloed, doordat het vermengd is met de overblijfselen van rood koraal. Neem nadat je de roze kleur op je camera hebt vastgelegd een duik en snorkel erop los, want de onderwaterwereld is hier minstens zo kleurrijk. 

2. Gekleurde meren

Voor een serieus kleurenspektakel beklim je in de vroege ochtend vulkaan Kelimutu in het Kelimutu National Park. Gewapend met een zaklamp en mondkapje kom je aan bij de krater, waar je wacht tot de zonsopkomst de lucht oranje en paars kleurt, waarna het zonlicht de kleuren van maar liefst drie kratermeren onthult. 

Middenin het grijze vulkaanlandschap spatten het blauwe, donkerrode en lichtgroene meer van de foto af, die je in gedachten maakt. Pak daarna snel je camera om dit kleurrijke schouwspel vast te leggen, want later op de dag verdwijnen de meren in de mist. 

1. Een regenboog aan vissen

Trek je snorkel maar vast uit je koffer, want de échte regenboog aan kleuren rond Flores schuilt onder het wateroppervlak. En als je dan een duik- of snorkelspot bij Flores moet kiezen hebben wij één tip: kies voor Batu Bolong in Komodo National Park

Het lijkt bij Batu Bolong net of je in een tropisch aquarium bent gesprongen of in de film Finding Nemo bent beland. Oranje clownvissen (Nemo) en de knalblauwe Picasso doktersvis (Dory) schieten aan je voorbij. Vergezeld door een scala aan gele en rode vissen die afsteken tegen het roze, blauwe en rode koraal wat als een schilderspalet de bodem siert. Oh, en laten we de schildpadden en reuzenmanta's niet vergeten die hier op hun gemakje tussendoor zwemmen. 

Ben jij klaar om het kleurenpalet van Flores te ontdekken? Vind hier een rondreis naar Flores die bij je past! 

Fotocredits: american_rugbier

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors