Rondreis Bali & Java

Reviews Rondreis Bali & Java

9,0
9,1 Algemene ervaring
9,2 Natuur
9,1 Plaatsen
9,1 Wandelingen
8,7 Bereisbaar
  • Aantal reviews: 36
  • Aantal waarderingen: 19

Rondreis Java/Bali (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Inge Born op 23 november 2019

Ik heb een geweldige groepsrondreis gehad met fox naar Java en Bali
Wat is Indonesië een prachtig land
Ik heb een bezoek gebracht aan de bromo vulkaan je ziet eerst de mooie zonsopgang en daarna kun je de vulkaan beklimmen en in de krater kijken

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • geen
Ultieme tip: De mooiste dingen die ik gezien heb zijn: - bromo vulkaan - tanah lot - fietsen door de thee plantages en rijstvelden - bezoek aan de mooie tempels
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Java/Bali (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Inge Born op 23 november 2019

Ik heb een geweldige groepsrondreis gehad met fox naar Java en Bali
Wat is Indonesië een prachtig land
Ik heb een bezoek gebracht aan de bromo vulkaan je ziet eerst de mooie zonsopgang en daarna kun je de vulkaan beklimmen en in de krater kijken

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • geen
Ultieme tip: De mooiste dingen die ik gezien heb zijn: - bromo vulkaan - tanah lot - fietsen door de thee plantages en rijstvelden - bezoek aan de mooie tempels
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in september 2011)

Review geschreven door Henny De Ruiter op 22 november 2019

Dit was een fantastische reis kan niet anders omschrijven, we hebben zo verschrikkelijk veel gezien niet te bevatten dat er zoveel moois is op Java dankzij onze Nederlands sprekende gids en chauffeur is het voor ons een onvergetelijke vakantie geweest

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • Betaalbaar
  • mooi
  • natuur

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • bedelaars
  • hygiene
Ultieme tip: Zou niet alles per auto doen als je van Jakarta naar Bali reist zou ik ook een stukje met de trein doen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste reis van mijn leven! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Ancilla Mussche - Scheurink op 18 november 2019

De 2 weken dat mijn vriend en ik hebben doorgetrokken door Indonesië waren echt spectaculair. Het was een hele bijzondere ervaring. We hadden een vol programma zodat we zo veel mogelijk mooie plekken konden bezoeken. Plekken als de bromo vulkaan, de Prambanan en voor mij de nummer 1: de Borobudur. Dit is namelijk de plek waar mijn vriend mij ten huwelijk heeft gevraagd! De meeste tijd hebben we doorgebracht op Java. Hier was vooral goed te zien hoe de mensen leefden en de cultuur en natuur sprak ons erg aan. Op Bali was het wat touristischer en hier hebben we de laatste 4 dagen van onze reis doorgebracht. Zo konden we uitrusten van de lange dagen en ons voorbereiden op de terugvlucht.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
6 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • prachtige natuur
  • heerlijk eten
  • spectaculaire bezienswaardigheden

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • druk verkeer
  • lange reistijd
Ultieme tip: Op straat eten wordt vaak afgeraden en restaurants aangeprezen. Mensen krijgen hier provisie voor. Mijn tip is om er lekker op uit te gaan en geniet van de heerlijke "streetfood"
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaring geweldig mooi land (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Carina Vreugdenhil op 18 november 2019

2 weken gereisd door Jana met privé chauffeur en gids. Wat een prachtige ervaring, we hebben veel mooie plekken gezien zoals Borobudur, Prambanan en zonsopgang op de Bromo vulkaan. Vanuit Java met de boot naar Bali gegaan om daar 1 weekje uit te rusten van alle indrukken die we hebben opgedaan.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • Betaalbaar
  • Vriendelijke locals
  • Mooi

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • Java erg druk
Ultieme tip: In bandung op de Pragaweg zit een restaurant Praga die is geweldig.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het land van mijn vader (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Brigitte Hamstra op 24 december 2018

Mijn grote droomreis is werkelijkheid geworden. Een verre reis naar het geboorteland van mijn vader: Indonesië. Het land waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht en in het jappenkamp heeft gezeten.
Eens zou ik met eigen ogen "dit" land zien, de bevolking ontmoeten en de geur ruiken.
Mede dankzij FOX/ANWB reizen is mijn grote droom werkelijkheid geworden. Naast al het moois van de georganiseerde groepsreis is de geweldige gids ook buiten het gebaande pad getreden. Hij heeft mij en mijn reisgenoten de kans geboden de begraafplaats van mijn opa in Bandung te bezoeken. Mede daardoor en al het andere moois dat we in deze weken op Java en Bali hebben gezien en ervaren heeft deze reis tot een onvergetelijke reis gemaakt. Mijn grote droomreis is werkelijkheid geworden.

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • Betaalbaar
  • veel te zien en te beleven
  • vriendelijke bevolking

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • heel druk verkeer
Ultieme tip: Treed buiten de gebaande wegen en daar is heel veel moois van de authentieke bevolking te aanschouwen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Rondreis Bali & Java (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Patricia van der Velden op 17 november 2018

Bali

- Vulkaan Agung of Batur
Vulkaan Batur beklimmen midden in de nacht en dan de zon zien opkomen boven het meer met de vulkaan Agung op de achtergrond staat stipt op nummer 1!

- Tanah Lot
Prachtige tempel in zee. Zorg dat je er vroeg genoeg met eb bent om naar deze tempel te kunnen lopen.

- Gunung Kawi te Tampaksiring
Tempel van een heerser die van elk van zijn vrouwen een groot beeld heeft gemaakt.

- Tempel Tirta Empul te Tampaksiring.
Prachtige echt Indonesische tempel waar je je ook geestelijk kunt reinigen met bronwater.

- Waterval te Tegenungan Village
Ook prachtig tijdens het regenseizoen.

- Uluwatu & Kecak Sanghyang dans
Schitterend! Indonesische dans compleet met prachtige kostuums. Zorg wel dat je geen losse dingen zoals brillen en oorbellen bij je hebt als je naar de aapjes gaat die bij de uitgang op je staan te wachten.

- Cooking clams
Zelf heerlijk Indonesisch koken. Echt een aanrader!

Java

- Borobudur te Jokjakarta
Deze staat op nummer 1 van mooiste tempels van Azië en met recht!
Pak ook meteen de zonsopgang op afstand met de tempel op achtergrond even mee.

- Paleis van de Sultan te Djokjakarta
Neem hier echt een gids. Dit is een geweldige aanvulling!

9,0
10 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • Ontzettend lieve mensen
  • Erg goedkoop

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • Je gaat terug in tijd
  • Armoede
  • Hygiëne
Ultieme tip: - Pas op waar je eet - Niet bij alle eettentjes is de prijs inclusief belasting en bediening. - Zoek een vaste taxichauffeur uit. - De wijn is daar 5 keer zo duur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Roots (bezocht in april 2011)

Review geschreven door Danielle de Jong-Prudon op 17 november 2018

Het was een top ervaring, welke ik heb gedeeld met me pa en me zus. Terug naar onze roots, was de mooiste reis ervaring die ik ooit heb gehad. We hebben ook onze moeder en ook onze oma uitgestrooid bij Het ziekenhuis in Bandung , het ziekenhuis heten vroeger het Juliana ziekenhuis. Onze moeder is daar geboren . Het was een emotioneel begin van de reis. Verder hebben we hele mooie dingen gezien. Zoals de prambadan , de bromo vulkaan helaas konden we niet naar de krater omdat deze volop rookte . De boroborur was indrukwekkend , de ramajanadans ontzettend mooi. En Bali was ons rustplek vooral genoten van de zon de mensen en Het raften

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar
Ultieme tip: De bromo vulkaan de prambadam en de borobudur bezoeken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het was het waard (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jody Eggen op 11 november 2018

Java waren we als eerst geweest. Prachtig alleen wel heel erg vies met rommel. Een maal in de natuur had je dat niet meer. De mensen zijn ook zo aardig. De bromo vulkaan in Java is echt een aanrader, om naar de krater te gaan en om de zonsopgang te zien . Eenmaal op Bali, is ook zo mooi we hebben daar geraft en geshopt. Bali is met prijzen wel iets duurder. Maar het is allemaal de moeite waard!!

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • aardige locals
  • lekker eten
  • souvenirs goed te halen

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • de afval
Ultieme tip: Probeer zo veel mogelijk dat is mijn ervaring. Juist als alles zo verschillend is maakt het leuk om de cultuur te leren kennen !
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Eric Gerritsen op 16 februari 2018

Als ouder stel (56-55) zijn we voor het eerst het avontuur aangegaan om samen een reis te ondernemen waarbij we zelf alles regelden. Het was een week wennen . Maar we hebben prachtige dingen gezien in jakarta (oude stad)Hier zijn we twee nachten geweest. Dit is trouwens voor die stad lang genoeg als je niet van drukte houd. Want het was er gigantisch druk, maar wel een ervaring. Ook het eten bij een kraampje langs de weg tussen de locals was geweldig (ook voor de locals trouwens)Daarna met trein naar Yogyakarta met tussenstop in Bandung. In Bandung naar een krater geweest met een lokale gids met extra chauffeur die ons de hele dag, voor 40 euro, rond gereden heeft (theeplantage, krater) tevens bij zijn familie wezen thee drinken. Volgende dag met trein verder naar yogjakarta, daar in geweldig hostel overnacht (Alibaba). Van daaruit tocht naar Borobudur en Prambanan geweest. Dit moet je niet overslaan. Na twee dagen door met vliegtuig door naar Denpasar op Bali vanwaar we naar onze slaapplaats in Ubud gingen. Daar tochten gemaakt ter voet door rijstvelden. Ook tocht gemaakt naar een vulkaan, Dit was echt geweldig(maar wel goede conditie en schoenen nodig, het was best een klim). Tevens hier ook nog kookcursus gedaan, geweldig! Na Ubud met boot naar de Gili eilanden (Gili Air). Daar drie nachten geweest en toen weer terug naar Bali. Daar nog vier dagen lekker aan het strand gelegen in een luxe hotel, wat voor ons gevoel eigenlijk niet nodig was omdat de hostels veel gezelliger waren. Hierna weer terug naar huis. Wat nog spannend was omdat er een vulkaan op uitbarsten stond.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • Alles is geweldig goedkoop
  • Fijne behulpzame mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • jakarta ontzettend druk en smog
  • taxichauffeurs die de weg niet weten en je zeer lang rond rijden(voor weinig trouwens)
Ultieme tip: Als je naar yogjakarta gaat en je wilt in een hostel slapen, advies Alibaba. De treinreis van jakarta naar yogya is lang maar je ziet ontzettend mooie natuur, trein vooraf boeken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Java, Bali, Gili Trawangan (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hilda Wijers op 15 december 2017

Fietsen op Java en bij de lokale kroepoek eten en muziek maken. Erg leuk in de buurt van Djokjakarta. Tevens de omgeving van Bandung op Java is zeker de moeite waard daar is ook een floating market. In Bali moet je vooral de dolfijnen bij Lovina en Ubud met z'n rijstterrassen gaan kijken. Gili Trawangan was geweldig geen verkeer alleen paard en wagen of de fiets.

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • aardige locals

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • Bali erg toeristisch
  • java minder toerisma wat puuder
Ultieme tip: Boottocht vanaf Bali naar nusa lembongan de moeite waard.
Aangeraden voor: Stellen

Trainstation (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Guusje Janssen op 04 december 2017

Deze foto is gemaakt tijdens onze treinreis in Jogjakarta. Een hele mooie omgeving staat je te wachten tijdens deze reis. De treinen zijn niet zo luxe als in Nederland, maar het eten daarentegen was heel goed in de trein.

Ultieme tip: Pak de trein, zo zie je veel en voorkom je dat je in de file staat. Het verkeer is enorm druk op Java.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java en Bali, twee hele verschillende eilanden! (bezocht in september 2010)

Review geschreven door Hans van Tuijn op 03 december 2017

Als je Java bezoekt, is het zeker de moeite waard een gedeelte met de trein te doen.
Dan kom je langs plaatsen die je normaal niet ziet en je hebt ook nog eens mooie uitzichten over het eiland. Een aanrader is om je vakantie aan het einde af te sluiten met een weekje luieren op Bali. Ga vooral in het noorden van Bali een dagje duiken of snorkelen!

8,6
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
9 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • Je beleeft op ieder eiland een heel andere cultuur

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • Je moet wel van Indies eten houden
  • Alcohol is wat moeilijker verkrijgbaar op Java
Ultieme tip: Wat je vooral niet moet doen is aan het einde van de ramadan reizen, want met de suikerfeesten zijn alle Javanen op reis naar familie en staan er overal hele lange files.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java/Bali (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Marijke Voeten op 26 november 2017

Een mooi groen eiland, met veel natuurschoon en natuurgeweld. Je ziet veel dorpen, bouwwerken, landschappen. Het is heel afwisselend en zeker de moeite waard. Een treinreis laat je de mooiste plaatjes zien, veel vriendelijke mensen . De bezienswaardigheden zoals: Prambanan en Borobudur zijn een bezoek zeker waard. Ook de Broma vulkaaan, een hele tocht, is op de top een prachtlocatie, je ziet een heel ander landschap. Tijdens een rondreis zie je verder veel paleizen, prachtige tuinen, veel tempels en ontmoet je vriendelijke bevolking.

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • natuur
  • bevolking

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • wegen
  • verkeer
Ultieme tip: Natuur ondergaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

onvergetelijke reis op zoek naar mijn roots (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Victoria Burki op 21 november 2017

De reis die mijn zusje en ik maakten was bedoeld om plaatsen te bezoeken waar onze ouders ooit gewoond hebben, we zijn met onze gids Edu en chauffeur Rudi door heel Java getrokken, het heeft diepe indruk gemaakt, de prachtige natuur, de warmte, humor en gastvrijheid van de mensen, het heerlijke eten natuurlijk en de veelzijdigheid van alleen al het eiland Java. Wat ik erg fijn heb gevonden waren wandelingen door de oude koloniale wijken, de architectuur, de markten, en de geluiden in de avond rondom de huisjes waar we logeerden. Minpunt is het enorm drukke verkeer, waardoor je vaak lang over een route doet en pas tegen de avond op de volgende overnachtingsplaats aankomt. Ik heb nu al heimwee naar Indonesië dus volgend jaar.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
10 Wandelingen
9 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • je ziet enorm veel zodat je een gevarieerd beeld krijgt van het gebied
  • ,je kan zo bepalen waar je het liefst nog naar terug wilt gaan
  • veel wordt voor je geregeld
  • elke dag is weer een verrassing

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • het drukke verkeer
Ultieme tip: Mijdt de drukke toeristische plaatsen, er is zoveel moois te zien, en neem de tijd!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bromo (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Michael van Broekhoven op 21 november 2017

Op reis met onze meiden naar Java en Bali. We hebben er maanden naar uit gekeken.
In Juli jl was het zover. Een reis vol avontuur en plezier.
Java en Bali hebben onze verwachtingen waar gemaakt.
Erg mooi en vriendelijk land wat erg goed te bereizen is met kids, wij zeggen doen !

Ultieme tip: Via via in Yogjakarta heerlijk eten
Aangeraden voor: Gezinnen

Geweldig (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door John Werken op 21 november 2017

Bali is een mooi een groen eiland.
Waar voor iedereen wel iets te doen is: zwemmen, snorkelen, wandelen en fietsen.
Mooie tempels watervallen noem maar op.
Ook culinair kan je daar geweldig uit de voeten.

Ultieme tip: Ga eens kijken bij een van de vele watervallen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Andere wereld (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Johan Duyck op 20 november 2017

Het is wel een cultuurschok als je rondtoert op Java. De bevolking heeft het niet breed en dat is even aanpassen als je in België woont. De tempels van Borobudur en Prambanan zijn uniek. Het bezoeken van de Bromo vulkaan is een hele belevenis. In Bali hebben de mensen het iets beter en de rijstvelden zijn heel mooi. Er zijn ook heel mooie hotels. Voor zonsopgang de zee opvaren om tussen de dolfijnen te varen in Lovina was ook heel leuk. Héél mooie reis !

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • Bromo vulkaan op Java & rijstvelden Jatilwih op Bali

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • Bezoek enkel de grootste tempels
Ultieme tip: Doe het met een lokale chauffeur.
Aangeraden voor: Stellen

Veel onderweg in Java; Bali prachtig (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Kelly Van Tright op 20 november 2017

Het was een fantastische reis. We hadden geboekt via het reisbureau. De reisorganisatie was Kras.

Wel hebben we op Java heel veel in de bus gezeten en dat viel heel erg tegen. Iets meer tijd in sommige steden was leuk geweest.

Bali was geweldig heerlijk eiland. We zijn daar een week geweest maar hebben niet zoveel meer gedaan omdat we echt wel beetje moe waren van het reizen en vele idioot vroeg opstaan. Vandaar dat ik graag nog een keer terug wil.

8,2
7 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Plaatsen
8 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • mooie omgeving

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • vele reizen
Ultieme tip: Kuta in Bali veel toeristen uit allerlei landen. Vriendelijke mensen en heerlijk eten.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali/Java Indonesië blijft mijn favoriete eiland (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Hardi Sastro op 19 november 2017

Bali/yugjakarta is een eiland om tot rust te komen. Het eten de zee innerlijke rust, de mensen zo aardig . De tempels heel veel indruk op me gemaakt . Veel vrienden gemaakt. Mijn oma is in semerang geboren, dus mijn roots komt daar vandaan. De taal spreek ik vrij goed in jugjakarta. Mijn hart zal altijd daar zijn en blijven als ik in Nederland terug ga! Wat ik zo opzienbarend van Bali vindt is dat er meerdere gelovigen samen kunnen leven!

Pluspunten Rondreis Bali & Java

  • alles is goed koop

Minpunten Rondreis Bali & Java

  • je moet soms lang wachten op de airport
Ultieme tip: Eet bij de locals dan weet je wat je krijgt
Aangeraden voor: Gezinnen, Vriendengroep, Avonturiers

Reizen Indonesie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors