Batu

Batu

door Getaway Travel

Slechts vijftien kilometer vanaf Malang, aan de voet van Mount Arunja ligt het stadje Batu. Midden in de bergen en omringd door een zee van bloemen en prachtige fruitboomgaarden, is dit dé plek om even te relaxen. Hier liggen een klein recreatiepark, fitnesscentrum, mini-zoo en een zwembad.

Bergresorts

In de koloniale tijd was dit het meest populaire vakantieoord van de regio, maar tegenwoordig zijn dat de hoger gelegen Songgoriti en Selekta. Deze luxe bergresorts zijn vooral geliefd om hun overheerlijke warmwaterbronnen.

ZELF NAAR Batu?

Bekijk alle 17 reizen naar Batu

Als je vanaf Songgorito een korte hike de berg op maakt, kom je uit bij de spectaculaire Cuban Rondo waterval van zo'n zestig meter hoog. De weg er naar toe is al een belevenis op zich. Hier komen de lokale boeren het gras halen voor hun vee. De lager gelegen gebieden zijn namelijk te droog. Je ziet hier een wirwar van mensen met fietsen, karretjes of motors de berg afkomen met een grote hoeveelheid vers gras.

Batu is vanuit Malang gemakkelijk bereikbaar met de bus of per bemo, dit zijn grote gemotoriseerde driewielers.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Batu zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Batu

Meer Batu

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors