Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Tana Toraja

8,2
8,0 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
7,5 Locals
9,0 Natuur
8,0 Interessant
8,0 Stranden
  • Aantal reviews: 2
  • Aantal waarderingen: 2

4 dagen in het prachtige Toraja (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Franky de Batz op 20 november 2017

Ik ging voor de eerste keer met mijn vader naar geboortestad van mijn oma in Tana Toraja. We moesten eerst een lange autoreis van 9 uurtjes maken om in Tana Toraja te komen maar dat is de moeite waard want Toraja ligt 300 meter boven zeeniveau en os echt prachtig. De landschap is erg mooi en de mensen daar zijn erg vriendelijk. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals de Toraja huizen en het mooie landschap.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Toraja huizen bezichtigen
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

De bijzondere tradities van de Toraja bevolking (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Mark Lammertink op 07 november 2017

Onze reis op Sulawesi start in Makkassar en vanuit daar nemen we de bus naar Rantepao. Vanuit Rantepao is de omgeving van Tana Toraja prima te bezoeken in 1 of 2 dagtrips. We verblijven in Pias Poppies hotel in en kunnen dit hotel aanraden. Prima accommodatie voor een schappelijke prijs.

Wij hebben er voor gekozen om twee dagtrips op de scooter te doen met een lokale gids. De Toraja bevolking heeft zo veel bijzondere tradities die uitleg behoeven, dus de gids vonden wij een must.

Wij hadden het geluk tijdens ons bezoek een begrafenisceremonie bij te wonen. De Toraja geloven dat de overledene naar Puya, ook wel hemel genoemd, gaat en dat zij begeleiding krijgen van op rituele wijze geslachte buffels. Om deze reden worden er tijdens 1 van de ceremoniedagen meerdere buffels geslacht. Over het algemeen zo'n 12 tot 36 buffels! Het is zeer bijzonder en indrukwekkend om te zien hoe deze ceremonie verloopt en hoe de lokale bevolking van jong tot oud zich vermaakt. De mannen zitten te kletsen en te roken of zijn druk met het slachten van de dieren, de vrouwen bereiden het voedsel en ontvangen de gasten, terwijl de kinderen in traditionele klederdracht spelen tussen de geslachte dieren en het wegsijpelende bloed in het gras. Wij als toerist zijn slechts toeschouwers, maar zijn van harte welkom en worden hartelijk ontvangen.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Er gaan meerdere lokale bussen vanuit Makassar naar Rantepao. Vele malen goedkoper dan een prive chauffeur, maar houdt rekening met een reis van 8 tot soms wel 11 uur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Tana Toraja

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors