Klimaat Bali

Klimaat Bali

Het klimaat in Bali is te vergelijken met het klimaat in Oost-Java. Er valt weinig neerslag in de droge moesson afgezien van de bergachtige streken. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de dertig graden Celsius en de luchtvochtigheid ligt tussen de 45 en 70 procent.

De regentijd is van november tot april, de droge tijd van april tot oktober. Er valt gemiddeld zo'n 1500 mm neerslag per jaar. In de regentijd valt meestal alleen in de middag neerslag. Deze warme, zware, tropische regenval werkt echter zeer verfrissend.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Afwisselend weer

Over het eiland kun je een aantal weersvariaties tegenkomen. In de noordkust valt de minste neerslag. Het is vaak twee keer zo droog in het noorden dan in het zuiden van Bali. In de bergachtige gebieden regent het het meest. Aan de noordkust is het ook warmer, maar een zeebriesje zorgt meestal voor verkoeling.

Hoe meer je het binnenland intrekt hoe hoger je komt. De hoogte zorgt voor een lagere temperatuur, op hooggelegen plekken kan het zelfs kil aanvoelen. In sommige gebieden als Bedugul en Kintamani kan het min tien graden worden tijdens het droge seizoen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors