Gunung Gede Pangrango National Park

Gunung Gede Pangrango National Park

door Getaway Travel

Op West-Java ligt het Gunung Gede Pangrango National Park. Het gebied van Gunung Gede Pangrango omvat 15.000 hectare en is daarmee een van de kleinste nationale parken van Indonesië. Het park dankt zijn naam aan de twee vulkanen in het park: Gunung Gede van 2.958 meter hoog en Gunung Pangrango van 3.019 meter.

Gunung Gede is nog steeds actief, maar de laatste eruptie vond plaats in 1957.

ZELF NAAR Java?

Bekijk alle 73 reizen naar Java

Beschermde gebieden

Het nationale park bestaat uit een aantal voormalige beschermde gebieden: het Cibodas natuurreservaat, het Cimungkat natuurreservaat, het Situgunung recreatiepark en het Gunung Gede Pangrango natuurreservaat. Omdat het park niet zo groot is, is het zeer toegankelijk voor kleine wandelingen of een picknick.

Toegankelijk park

Het park is zeer toegankelijk en beschikt over goed onderhouden paden. Wandeltochten zijn technisch niet moeilijk, maar door de warmte en hoge vochtigheid kan het lichamelijk zwaar zijn. De paden zijn al in 1811 aangelegd door Thomas Raffles, een botanicus die onderzoek deed in het park. Het park wordt nog altijd door botanici bezocht en onderzocht.

Flora en fauna

Het bestaat dan ook uit variërende landschappen, je vindt er watervallen, meren en rivieren, ruige vulkanische landschappen, moerassen en tropische wouden.

Op hoger gelegen grond zijn er uitgestrekte, bergachtige grasgebieden te vinden. Ook de flora en fauna van het gebied zijn zeer gevarieerd. Je kunt er meer dan 200 soorten planten vinden en meer dan 250 soorten vogels.

Warmwaterbronnen

Een mooie tocht voor een korte wandeling naar warmwaterbronnen. De tocht duurt zo'n 2,5 uur en is zeker de moeite waard. Langere en zwaardere tochten zijn ook te maken, deze duren zo'n vijf uur. De tocht naar de vulkaan Gunung Gede duurt minstens tien uur en is redelijk zwaar. Vanwege de hoogte en de mist is warme kleding aan te raden.

Vanaf de entree van het park is het maar een kwartier lopen naar het mooie Telaga Biru, een meer met prachtig blauwgroen water. Een uur wandelen verder liggen de watervallen van Cibeureum.

Reizen Java

Foto's & video's Gunung Gede Pangrango National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors