Bukittinggi

Bukittinggi

door Getaway Travel

Bukittinggi is de culturele hoofdstad van de Minangkabau-streek. Er heerst een redelijk koel klimaat doordat de stad zich op een hoogte van negenhonderd meter bevindt. Er is veel te zien in de stad, maar alles is te voet bereikbaar. Het regent wel vaak, maar desondanks beschouwen veel toeristen Bukittinggi als de beste stad van Sumatra.

Geschiedenis

Bukittingi is voortgekomen uit een Nederlands fort dat is gebouwd ten tijde van de Padri-oorlogen, tussen 1821 en 1837. In deze oorlogen waarin de islamitische padri-beweging in strijd was met de aanhangers van de traditionele Minangkabau-adat kozen de Nederlanders partij tegen de padri. Fort de Kock werd toen gebouwd om de aanvallen te coördineren.

ZELF NAAR Bukittinggi?

Bekijk alle 13 reizen naar Bukittinggi

Meer dan een eeuw later in 1958 was Bukittinggi ook de plaats waar een groep moslimrebellen de onafhankelijke, revolutionaire regering van de Indonesische Republiek in het leven riepen.

Bezienswaardigheden

De klokkentoren van Bukittinggi wordt door de bevolking Jam Gadang genoemd. De top van de toren is voorzien van het typische hoornvormige minangkabau-dak. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over het marktplein en de omgeving.

Ten westen van Bukittinggi ligt het grote kratermeer Danau Maninjau. Via een weg vol scherpe bochten kun je het meer bereiken. Als je het meer dan eindelijk bereikt kun je wel genieten van een prachtig uitzicht over het blauwe meer en de omliggende bergen.

Ten westen van Bukittinggi ligt een vallei die de stad scheidt van het ambachtsdorpje Kota Gadang. Deze vallei wordt ook wel de Indonesische Grand Canyon genoemd, is vier kilometer lang en heeft steile wanden.

Reizen Bukittinggi

Meer Bukittinggi

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors