Orang-oetan rehabilitatiecentrum

Orang-oetan rehabilitatiecentrum

door Getaway Travel

De orang-oetan is helaas een van de bedreigde apensoorten van Indonesië. Het dier komt alleen voor op Sumatra en Kalimantan. Orang-oetan betekent 'bosmens'. Een bezoek aan een orang-oetang rehabilitatiecentrum op Sumatra biedt je de kans om deze bedreigde primaten van dichtbij te observeren en te leren over de inspanningen voor hun behoud. Deze centra spelen een cruciale rol bij het rehabiliteren en beschermen van orang-oetangs die getroffen zijn door ontbossing en illegale handel. 

Bukit Lawang

Vlakbij het kleine stadje Bukit Lawang aan de oostgrens van het Gunung Leuser National Park ligt een orang-oetan rehabilitatiecentrum. Daar worden orang-oetans die voorheen in gevangenschap hebben gezeten opgevangen met het uiteindelijke doel ze weer vrij te laten in de natuur.

ZELF NAAR Sumatra?

Bekijk alle 39 reizen naar Sumatra

Bij nieuwe apen probeert men eerst vast te stellen of de apen wat hebben overgehouden aan hun gevangenschap. Als dit is gebeurt worden ze in de buurt van het voedingscentrum losgelaten.

Orang-oetans bekijken

Belangrijk is dat het contact met de mensen tot een minimum wordt beperkt. Als de apen aan de mens gewend raken zal dit ten koste gaan van hun natuurlijke instincten die ze nodig hebben om in de natuur te overleven.

Als alles goed gaat dan gaan ze na verloop van tijd uit zich zelf terug de natuur in om zelf voedsel te zoeken. Het centrum is twee maal per dag geopend voor bezoekers. Je kunt langskomen als de apen worden gevoederd.

Reizen Sumatra

Foto's & video's Orang-oetan rehabilitatiecentrum

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors