Ban Hin Kiong Tempel

Ban Hin Kiong Tempel

door Getaway Travel

De boeddhistische Ban Hin Kiong tempel stamt uit 1819 en is gebouwd door volgelingen van Kong Hu Chu. Je vindt de kleurrijke tempel in het centrum van Manado, in de Chinese wijk aan de Jalan Panjaitan. Het is de oudste Chinese tempel in het oosten van Indonesië.

Er staan twee Nederlandse kanonnen uit de koloniale tijd voor de tempel. Binnen worden een aantal oude Portugese voorwerpen tentoongesteld.

ZELF NAAR Manado?

Bekijk alle 6 reizen naar Manado

Festiviteiten

Tijdens de gewelddadige coup van 1965 werden alle Chinese tempels vernietigd doordat ook de Chinezen doelwit waren de gewelddadigheden. In 1974 werd de tempel opnieuw opgebouwd door de inwoners van Chinatown. Jaarlijks is de tempel in februari het toneel van het Cap Go Mei ritueel waarmee het einde van de nieuwjaarsviering wordt gemarkeerd.

Vanuit heel Indonesië komen er Chinezen naar Sulawesi om de tempel te bezoeken voor de festiviteiten die rondom de tempel plaatsvinden. Er vinden dans- en theatervoorstellingen plaats en er worden demonstraties gegeven van traditionele vechtsporten. Vanaf de bovenste verdieping van de tempel heb je een mooi uitzicht over Manado.

Reizen Manado

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors