Pura Luhur Uluwatu
8,6
9,0 Algemene ervaring
8,0 Schoonheid
9,0 Interessant
8,0 Authenticiteit
9,0 Bereikbaarheid

Pura Luhur Uluwatu

door Getaway Travel

In het zuidelijkste puntje van het zuiden van Bali ligt Pura Luhur Uluwatu en is gebouwd op spectaculaire kliffen. Deze belangrijke tempel van Bali ligt op een hoogte van zeventig meter aan de rand van een steile rots in de Indische Oceaan. De tiende-eeuwse tempel is zelf niet heel spectaculair, het gaat vooral om het prachtige uitzicht over de gekartelde kust.

Geesten van de zee

Pura Luhur Uluwatu wordt ook wel bewaker van het zuidwesten genoemd. De tempel is gewijd aan de geesten van de zee en zou invloed op alle inwoners van Bali hebben. Tijdens de heilige week van Galungan wonen Balinezen van het hele eiland hier tempelfeesten bij.

Like deze pagina

Reizen Bali

Reviews Pura Luhur Uluwatu

Zonsondergang bij de Uluwatu tempel (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Iris Uijttewaal op 20 oktober 2016

De Uluwatu tempel heb ik meerdere keren bezocht, verspreid over een periode van twee jaar. Het uitzicht vanaf de tempel is prachtig, omdat de klif ongeveer 60 meter boven de zee uitreikt. De tempel zelf kun je niet in, maar wel bezichtigen vanaf de klif. Er is een groot complex omheen gebouwd waar je doorheen kunt lopen en op de rand van de klif is een lang gestrekt pad met muur. Er zijn veel makaak apen en die zijn niet schuw naar toeristen, dus berg voor de zekerheid je spullen op in je tas, ook je zonnebril. Het is ook slim om geen lange oorbellen te dragen- ik heb een paar horrorverhalen gehoord... In 2014 waren er wel toeristen bij de tempel, maar lang niet zo veel als nu (2016). Afgelopen zomer stonden er honderden mensen bovenop de klif rond zonsondergang en merkte ik dat de tempel erg toeristisch was geworden. Desalniettemin is 't het nog steeds waard om naar de tempel te gaan, alleen al voor het prachtige uitzicht over de oceaan, met aan de rechterkant de statige tempel op de klif. Na de zonsondergang kun je de traditionele 'kecak dance' bijwonen. Een Balinees Hindoeïstische dans die iedere avod rond 18.00 wordt opgevoerd. Dit is onderdeel van de dagelijkse Balinees Hindoe-cultuur, en wordt dus niet speciaal voor toeristen uitgevoerd- hoewel het daar misschien wel op lijkt. Een kaartje kost ongeveer 15 euro.

8,6
9 Algemene ervaring
8 Schoonheid
9 Interessant
8 Authenticiteit
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Pura Luhur Uluwatu

  • mooie natuur
  • leerzaam
  • goed bereikbaar

Minpunten Pura Luhur Uluwatu

  • toeristisch
  • druk
  • prijzig
Ultieme tip: De zon gaat hier onder in de zee, dus het is aan te raden om met zonsondergang te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors