Pangandaran National Park Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,5
9,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Stranden
7,0 Wildlife
9,0 Overige activiteiten
8,0 Bereikbaarheid

Pangandaran National Park

door Getaway Travel

Midden in de jungle van West-Java ligt Pangandaran National Park, het thuis van de banteng, kijan, papoea-jaarvogel en verschillende soorten apen. Soms is het park zelfs een tijdelijk thuis voor olifanten die over de hele archipel worden getransporteerd. Dit nationale park is gelegen op een schiereiland naast het rustige vissersdorp Pangandaran.

Het park bestaat uit twee delen: de jungle en het recreatiepark. Om de natuur in de jungle zo goed mogelijk te beschermen is toegang tot de jungle tegenwoordig verboden. Helaas zijn er nog steeds gidsen die illegaal toeristen mee nemen. Naast het overtreden van de regels is het ook nog eens gevaarlijk om de jungle te bezoeken, de wegen zijn modderig en moeilijk te volgen. Ga dus niet alleen de jungle in!

ZELF NAAR Pangandaran National Park?

Bekijk alle 8 reizen naar Pangandaran National Park

Wandelen

In het park zijn goed aangelegde wegen die naar een aantal grotten leiden. Ook beschikt het park over mooie stranden. De beste wandeltocht is de Boundary Trail, een natuurlijk pad dat langs de jungle loopt en langs de Goa Cirengganis grot komt.

Er is veel te zien tijdens deze tocht. Voor een wat wildere tocht begin je bij het open veld waar veel neushoornvogels te zien zijn. Langs de rivier, een steile klim van zo'n dertig kilometer vervolgt de tocht zich richting een grot. Voor deze grot liggen twee sjeiks begraven en in een holte leven stekelvarkens. Via de grot, kom je uit op het oostelijke strand.

Wandelen in Pangandaran National Park kan nogal heftig zijn. Wanneer het regent kan het erg glibberig zijn en wordt je ook echt door en door nat. Op de warmere dagen kan je genieten van een natuurlijke douche onder een van de vele watervallen of duik een koude grot in. Ook al is de jungle gesloten voor publiek, het park heeft zelf ook een aantal jungle-achtige plekjes met lianen, kliffen en kleine meertjes.

Zwart strand

De stranden van Pangandaran zijn van zwart zand. Omdat de branding verraderlijk kan zijn is het noordelijke deel van het weststrand gevaarlijk, er zijn hierdoor al mensen verdronken. Het is dan ook veiliger om bij het Bumi Nusantara strand te zwemmen. Hier zijn vaak strandwachten aanwezig en het wordt beschermd door het vaste land. Het koraal om het schiereiland kan erg scherp zijn. Het is dus verstandig om tijdens watersporten als surfen een helm te dragen en tijdens het zwemmen waterschoenen.

In het park is de mogelijkheid om te overnachten, maar dit kan ook in het nabijgelegen dorpje Pangandaran. Op nationale feestdagen is alles volgeboekt. Pangandaran is namelijk ook bij de lokale bevolking een populaire vakantieplaats.

Reizen Pangandaran National Park

Meer Pangandaran National Park

Reviews Pangandaran National Park

Fantastische plek (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Tessa Wigt op 18 november 2018

Heerlijke plek om door te brengen. Vissersdorpje waar je ook goed kan surfen. Vanaf hier kan je green canyon bezoeken met een gids. Hierbij stap je samen op de scooter en wordt je rondgeleid door het dorp en de omgeving.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Pangandaran National Park

  • betaalbaar
  • rustig
  • prachtige omgeving
Ultieme tip: Green Canyon
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in augustus 2002)

Review geschreven door Joren Bonte op 03 december 2017

Prachtige plek, geen plaats op de wereld die de schoonheid van deze plek kan evenaren. Je hebt ogen te kort om alle soorten apen, leguanen en dergelijke te zien in de volle glorie van hun natuurlijke habitat.

Pluspunten Pangandaran National Park

  • betaalbaar
  • natuur
  • wildleven

Minpunten Pangandaran National Park

  • geen
Ultieme tip: Gewoon lopen en genieten van dd omgeving
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors