Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 591
  • Aantal waarderingen: 351

Bali eiland (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Vera Rikken op 11 november 2017

Ga om de paar dagen naar een ander plaatsje op Bali. Wij zijn 2 weken op Kuta geweest. Daar is het erg toeristisch en niet het Bali dat je ziet op foto's. Er is veel groen en voornamelijk in het noorden waar je veel rijstvelden ziet.

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
7 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • erg goedkoop
  • aardige locals
  • warm
  • mooie natuur
  • veel groen

Minpunten Bali

  • veel straat katten en honden
  • het is er vies
Ultieme tip: Ga dolfijnen kijken via Bali hai cruises. Zelf ben ik hierdoor een ervaring rijker. Nog nooit dolfijnen van zo dichtbij in het wild mogen spoten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De mooiste natuur (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Aenj Vermeulen op 10 november 2017

De mooie groene natuur vonden we adembenemend. De mensen waren erg vriendelijk en we voelden ons welkom.
En wat kunnen ze er lekker koken! Uit eten is prima te doen en kost weinig. Bovendien is er veel te beleven voor jong en oud.

Ultieme tip: Ga rondreizen met een gids. Dit kan goed vanuit Ubud. We hadden een gids die ons dagelijks ophaalde.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali: een mooi en veelzijdig eiland. (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Agathe Cornelisse op 10 november 2017

Mooie natuur, cultuur, zoveel om te zien en te doen, mensen zijn er vriendelijk en er is heerlijk eten. Je kunt er rust vinden, maar ook de bruisende stad of oorden. Waar een klein eiland groot in is.

Ultieme tip: Fietsen van Ubud naar de westkust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali Blues (bezocht in juli 2008)

Review geschreven door Inez Raedts op 10 november 2017

Bali is toeristisch en zeer geschikt voor feestende jongeren en bejaarden die overwinteren. Waarom zou kiezen voor een vakantie op Bali?
Tijdens mijn eerste bezoek aan Bali werd ik verliefd op het eiland, haar cultuur en de mensen. Waarom? Wel om ontelbare dingen, waarover ik vast een boek kan schrijven!
Feit is dat ik sinds 2010 elke dag opsta met Bali in mijn hoofd en er de dag mee afsluit. Ik sluit dus niet uit dat ik er ooit nog wonen ga, indien mogelijk!Nadat ik het grootste gedeelte van mijn leven gevlogen heb als stewardess en zo bijna de hele wereld heb kunnen zien, is dit de plek waar mijn hart nog steeds huist.
Wat te doen in Bali? In Zuid-Bali: strand en surfen? Dan is het zuiden van Bali een logische keuze! De regio Badung is het drukke zuiden van Bali. Hier liggen de beroemde badplaatsen Kuta, Sanur, Legian en Seminyak.
In de haven van Jimbaran wordt dagverse vis geserveerd en surfers komen aan hun trekken in Ulu Watu.
Naast uitgestrekte witte zandstranden zijn er in het zuidelijke deel ook afgelegen baaien met stranden. Een (bijna) privéstrand op een tropisch eiland, wie wilt dat nou niet?
Centraal Bali: Ubud: cultuur en activiteiten op Bali, Ubud wordt ook wel de culturele hoofdstad van Bali genoemd. Het plaatsje is prachtig gelegen ten midden van de rijstvelden. Rondom Ubud liggen diverse mooie tempels als Goa Gaja (olifantengrot), Sangeh Monkey Forest, maar ook dorpen waar men houtsnijwerk en zilver maakt en verkoopt. Bovendien is Ubud dé plek voor een yoga-workshop of een lekkere massage.
Een actieve vakantie? In de omgeving van Ubud kun je mountainbiken of een trekking maken door de groene rijstvelden.
Het noorden van Bali kenmerkt zich door zwarte stranden, maar ook door dolfijnen, mooie koraalriffen en vele mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. Karangasam is een ideale uitvalsbasis voor duikers, met Tulamben, Amed of Padangbai als uitvalsbasis.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Ubud is voor mij het pure zen-moment. De prachtige 'postcard' omgeving, de heerlijke typische geuren van de plaatselijke flora en rust. Het pure natuur gevoel en tot rust komen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Ingrid Volkerts op 08 november 2017

Sanur is een rustig plaatsje waar vandaan je mooie reizen kan maken door het mooie Bali. Huur een scooter en ga naar de rijstvelden. Hier vind je de rust en gemoedelijke Balinese hard aan het werk. Ze zijn erg arm maar blijven lachen.

Ultieme tip: Eet aan het strand waar een heerlijk warm briesje is, en je goedkoop kunt eten. Er zijn vele eettentjes op het strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bali, genieten van zon en (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Iris Vaessen op 08 november 2017

Bali was vooral in het zuiden erg toeristisch, maar hoe verder noordelijk we gingen hoe minder toeristen en hoe meer traditionele cultuur en met rust gelaten natuur! De stranden waren niet geweldig, maar de zee is heerlijk warm!

7,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
5 Stranden

Pluspunten Bali

  • goedkoop
  • aardige mensen
  • mooi land

Minpunten Bali

  • heel toeristisch
  • soms opdringerige mensen
  • plakkerig warm
Ultieme tip: Dolfijnen spotten vanuit Lovina, in het noorden van Bali!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Melvin Huizing op 07 november 2017

Supergave surfstranden mooie natuur en als je een scooter huurt kun je op een goedkope manier het eiland verkennen. Wel is alles op toeristen gericht in Kuta waardoor je vaak word aangesproken als westerling.

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar

Minpunten Bali

  • Apen
Ultieme tip: Neem een surfles
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers

Onontdekt Sidemen (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Nathalie Sneepels op 07 november 2017

Wil je eens weg van de healthy hotspots in het drukke hippe zuiden van Bali? Bezoek dan eens Sidemen in het oosten, hier vind je amper toeristen en een handjevol restaurants. Ze zijn hier nog niet gewend aan drie a vier gasten en je moet dan ook gemiddeld een uur wachten op je bordje nasi. Maar hoe charmant is het als dit dan met een grote glimlach wordt bereid en uiteindelijk op je tafel terecht komt?! In deze omgeving kan je nog ongestoord genieten en uren door de rijstvelden dwalen zonder een mens tegen te komen. Laat staan toeristen. Wil je de drukte opzoeken dan zit je in een mum van tijd in het wat drukkere Candidasa aan de kust of bij het machtige tempelcomplex Pura Besakih. Een must visit. Sidemen heeft mijn hart gestolen en wie weet binnenkort dat van jou ook wel!

Pluspunten Bali

  • rust in het binnenland

Minpunten Bali

  • druk aan de kust in het zuiden met veel files
Ultieme tip: Sawah Indah Villa, een hotel dat ik van harte kan aanbevelen midden in de rijstvelden. Overdag kan je hier vanaf je eigen terras genieten van de boeren die op het land werken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Tegallalang (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Heidi Bakker op 07 november 2017

Tegallalang, north of Ubud are the serene rice terraces that you certainly have to visit. Stay there for a few days and visit the surrounding places that are worthwhile. The best months to visit are June, July, August and September.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: On arrival at the airport there are many brochures to choose from and take some with you and have a good look at the map.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

18 dagen op bali (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Nick van Lochem op 06 november 2017

Bali is een eiland met heerlijk indonesisch eten en mooie natuur. Ik raad je zeker aan om naar Ubud te gaan. Je hebt daar veel rijstvelden en de natuur is prachtig. Ook de watervallen in het noorden van Bali zijn erg aan te raden. Je kunt Bali op de scooter verkennen, maar ook met de taxi of uber. Echter is het verkeer erg druk dus hier moet je wel rekening mee houden. Haal geen eten aan tentjes langs de weg, de kans dat je hier ziek van wordt is erg groot. Hygiëne is namelijk niet zo goed hier. Als je meer zin hebt in stranden en gezellige winkels raad ik je aan naar Seminyak te gaan!
Als je een tour wilt boeken kan je dat beter via een privé gids boeken. De kans dat je word opgelicht in een van de reistentjes aan de straat is erg groot. Uiteindelijk betaal je erg veel geld.

7,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
6 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • goedkoop
  • mooi weer
  • de natuur

Minpunten Bali

  • stank
  • oplichters die trips aan bieden
  • hygiene
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is om een scooter te huren en zelf het eiland te gaan verkennen en zo alles te bezoeken. En om zeker geen trips te boeken bij een van de velen reistentjes.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amed, toeristisch Bali in kinderschoenen. (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Wil Lammeriks op 06 november 2017

Afgelopen juli waren we op Bali. Na een tip van een kennis zijn we na Ubud doorgereist naar Amed. Amed ligt aan de oostkust en is van visserdorp aan het transformeren naar een toeristische bestemming. Maar het toerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Je kunt er op diverse plaatsen prachtig snorkelen. Het uitzicht op het strand is prachtig met de gunung agung op de achtergrond. Leuke restaurantjes en kleinschalige logementen maken Amed tot een prachtige bestemming voor mensen die de drukte willen vermijden.

Ultieme tip: Vanaf Amed met de snelle ferry naar Gili Trawangan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

6 weken indonsie (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Romy Bruinsma op 06 november 2017

Ik ben mijn reis begonnen in Java en heb daar de bromo en ijen vulkaan beklommen. Dit is zeker een aanrader om te doen! Zeker de ijen waar je blue fire kan zien wanneer je vroeg de vulkaan gaat beklimmen!
Bali is een super fijn eiland met lieve mensen en prachtige locaties. Zeker ubud, Canggu en Uluwatu zijn mooie plekjes!

Pluspunten Bali

  • mooi strande
  • lieve mensen

Minpunten Bali

  • redelijk toeristisch sommige plekken
Ultieme tip: Ik raad aan om zeker ook naar Nusa Lembongan te gaan. Dit is een prachtig eiland waar het toerisme iets minder aanwezig is dan op Bali zelf.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Uluwatu Temple (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Wil Lammeriks op 06 november 2017

Als je op Bali bent dan moet je deze tempel beslist bezoeken. De zonsondergang is er adembenemend. Ook bij bewolkt weer levert het prachtige plaatjes op. Ook de Balinese dans die er s' avonds opgevoerd wordt is beslist de moeite waard. Voor surfliefhebers is een bezoekje aan het dichtbij gelegen Single Fin een must. Spectaculaire uitzichten vanuit het restaurant. Loop ook naar beneden en bezoek de kleine strandjes.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Huur een scooter en ontdek de omgeving
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ik neem de foto op moment van de mensen als ze niet kijken! (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ank Reurslag op 05 november 2017

De mooiste plek op Bali vind ik rond Lake Bratur! De kleuren groen! En de bevolking op het platteland, puur! De geuren die je opsnuift van kruiden, de prachtige rijstvelden rond Telelegan, Candi Dasa en Sanur. Heel Bali is een ervaring waar je blij van wordt!

Pluspunten Bali

  • de de kleine tuktuk busjes zijn goedkoop en brengen je overal heen voor weinig geld en je zit tussen de locals
  • ga eens op een kampong kijken

Minpunten Bali

  • Kuta en de vele masseuses
  • ! er heerst aids en ook soas
Ultieme tip: Sanur Restaurant Lily tegenover de Starbucks, in een woord: heerlijk eten. En hotel Bumas op Jalan Bumi: eenvoudig, maar echt authentiek Balinees.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Beleven waar je wortels liggen (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Shirley Staats op 05 november 2017

Bali is een prachtig eiland voor jong en oud. Veel natuur, heerlijk eten en lieve mensen ontmoet. Veel cultuur opgesnoven, wat toch ook anders is dan op de andere eilanden. Onze tip is om een chauffeur te nemen die je de mooiste plekken van Bali laat zien. Zij weten vaak de pareltjes van het eiland te vinden.

Pluspunten Bali

  • niet duur
  • gastvrij
  • prachtige natuur
  • kindvriendelijk

Minpunten Bali

  • commerciele gebieden erg prijzig
  • een weg op het eiland
Ultieme tip: Neem een chauffeur die je een dag en route neemt om de mooiste plekken van het eiland te laten zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn "altijd terugkomen"-plek... (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Anneleen Den Ouden op 05 november 2017

Ooit, het zal zo'n 25 jaar geleden zijn, trokken we, toen nog met de rugzak, Azië door.
We hebben sindsdien vele landen en eilanden van Azië bezocht en kwamen uiteindelijk altijd een weekje naar Bali om onze reis af te sluiten.
Het gevoel welkom te zijn, de lieve en mooie mensen, de prachtige cultuur en natuur die zich (nog steeds) weinig aantrekt van de toeristen: heerlijk!
We kwamen er steeds vaker en leerden Bali goed kennen; intussen gaan we altijd een, maar soms twee keer per jaar voor een maand. Altijd zien we nog nieuwe dingen en steeds vinden we nog stukken van de gebaande paden die zo mooi zijn dat we er stil van worden.
Snorkelen, een geliefde bezigheid, kan bijna overal; onderweg is er altijd wel een ceremonie en in ons favoriete dorp, waar we steeds een huisje huren zijn heerlijke restaurantjes.
De drukte als je de straat uitloopt en de stilte de andere kant op: bijna niets kan me blijer maken dan het vooruitzicht van onze volgende vakantie naar Bali!
En de gouden tip? Ga aan de wandel en laat de kleuren, de geuren, de mensen en het eiland over je heen komen. Dan ervaar je Bali zoals ik en heb je alweer heimwee zodra je thuis bent....

8,2
10 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
6 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Ga aan de wandel en geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemende tour (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Anna Tomasoa-Noya op 05 november 2017

Hele fijne, prachtige autorit van 6 uur lang . Wel hele lange rit maar het is 't wel waard. Het is een surfersgebied, gaaf om te zien. Tips : wel wat luch of wat lekkers mee te nemen voor op 't strand. D'r zijn wel eethuisjes aanwezig. Prachtig om na 't strand te gaan eten en wachten op de zonsondergang.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • goed eten

Minpunten Bali

  • te veel toeristen
Ultieme tip: Na 't zwemmen een eethuisje pakken boven aan 't strand en uitkijken naar de zee en tot slot wachten op de zonsondergang. GEWELDIG!!!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Prachtig eiland met hele lieve locals (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Lydia Terlien op 05 november 2017

Bali, in één woord geweldig. Super lieve mensen, prachtige tempels en een diversiteit aan dorpjes.
Wij hebben vanuit NL een Nederlands sprekende gids geregeld die met ons een week op pad is geweest naar diverse bezienswaardigheden op het eiland. Tanah Lot, tempel die bij eb van dichtbij bewonderd kan worden. Let op want de stenen zijn hierdoor wel glad. Ulundanu tempel die op een landtong staat waardoor het lijkt alsof deze in het water ligt. Gigit watervallen, op de weg daarnaar toe (lees heel veel treden naar beneden ;) Er zijn veel stalletjes waar ze diverse souvenirs verkopen. Let op de al hele jonge verkoopstertjes die ingezet worden als hoop op een snellere aankoop. Koffiebranderij waar je Kopi Luwak kunt proeven. Eén van de duurste koffies ter wereld. Schitterende rijstterrassen in Pupuan. Ubud, prachtig kunstenaarsdorp wordt wel een beetje meer toeristisch maar zeker niet overslaan. Lovina, daar kun je een boottocht maken en dolfijnen spotten. Onderweg naar de diverse plaatsen kun je langs de weg de prachtigste houtsnijwerken bewonderen. Kuta, aan de kant van Herman Beach is het rustig maar wil je drukte en vele verkopers op het strand dan kom je bij Kuta beach aan je trekken. Daar is ook een opvang/kweek plek van zeeschildpadjes. Deze kun je als je mazzel hebt ook helpen uitzetten in zee. Als je zorgt dat je vroeg komt voordat ze open gaan is de kans groot dat dit lukt. Let wel op kinderen krijgen de eerste keus. Probeer een traditioneel Balinees huis te bezoeken, achter de muur van het huis die wij bezochten, veel huis tempels geloof is heel belangrijk. Verder wonen er vaak ouders met hun kinderen en kleinkinderen en is er niet veel luxe. Bezoek een Barongdans, desondanks dat je het niet verstaat spelen ze zo goed dat je het verhaal toch begrijpt. Ook een kookcursus is heel leuk om te doen. Je gaat mee naar een traditionele markt waarbij hygiëne niet hoog is maar wel leuk om te zien. Kortom teveel om op te noemen dit moet je zelf beleven. :)

Pluspunten Bali

  • Super lieve mensen

Minpunten Bali

  • Hygiëne
Ultieme tip: Huur een gids dit kan al vanuit NL en je ziet zoveel meer en hoort zoveel meer over dit mooie eiland en zijn bewoners.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Manon Lazaroms op 05 november 2017

Bali is een ontzettend veelzijdig eiland waar (helaas) toch wel veel toerisme is. Maar er zijn ook prachtige plekken te vinden die nog niet ontdekt zijn door het toerisme. Voor ieder wat wils. Enorme mooie natuur, rijstvelden, vriendelijke mensen, mooie religie. Voor witte stranden moet je niet op Bali zijn, maar nabij gelegen eilandje Nusa lembongan is prachtig. Zeker ooit eens naartoe gaan!

7,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
8 Interessant
5 Stranden

Pluspunten Bali

  • Aardige locals
  • levendig
  • betaalbaar
  • voor ieder wat wils

Minpunten Bali

  • slecht ov
  • veel toeristen
  • afval overal
Ultieme tip: Snorkelen met manta roggen op Nusa lembongan. Scooteren door de rijstvelden rond Ubud.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk Bali (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Suzan Thiry op 05 november 2017

Wat een heerlijk land is Bali, relax en fotogeniek in alle vormen ! Van druk én rustig Ubud, (winkels / rijstvelden), mooiste onderwaterwereld bij Menjangang Island, bijna toerist arm Balian en tropisch Nusa Lembongan.

Pluspunten Bali

  • vriendelijk
  • onderwaterwereld
  • surfen

Minpunten Bali

  • toeristische trekpleisters mijden
  • plastic op stranden
Ultieme tip: Er zijn veel taxi drivers die je graag rond willen rijden, en ins en outs weten ! Houd contact, zo kom je overal én beveel ze aan bij vrienden en familie die ook naar Bali gaan.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors