Indonesie.nl

Bezienswaardigheden Bali

Bali is met recht een van de populairste eilanden in Indonesië. In het oerwoud zie je verborgen watervallen en kleurrijke vogels. In de heuvels heb je uitzicht op uigestrekte rijstterrassen en mistige bergen. En op de stranden geniet je van heerlijke golven en prachtige zonsondergangen. Lees verder

Bali is met recht een van de populairste eilanden in Indonesië. In het oerwoud zie je verborgen watervallen en kleurrijke vogels. In de heuvels heb je uitzicht op uigestrekte rijstterrassen en mistige bergen. En op de stranden geniet je van heerlijke golven en prachtige zonsondergangen.

Bali heeft zoveel bezienswaardigheden dat het onmogelijk is om ze allemaal in één vakantie te zien. Van gezellige dorpjes met gastvrije Balinezen tot oude tempels waar mystieke rituelen uitgevoerd worden. Dwaal rond op interessante marktjes met traditioneel houtsnijwerk of duik de zee in en ontdek de kleurrijke onderwaterwereld. Een vakantie naar Indonesië is niet compleet tot je Bali en haar bezienswaardigheden hebt bezocht.

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Bali?

Voor de cultuursnuivers zijn er tijdens een vakantie in Bali genoeg interessante bezienswaardigheden te zien. Bali wordt ook wel het eiland van tienduizend tempels genoemd en overal zijn heiligdommen en altaars te vinden. Het belangrijkste tempelcomplex van Bali is Pura Besakih aan de voet van de vulkaan Gunung Agung.

Een andere veelbezochte tempel is Pura Tanah Lot, een zeetempel voor de kust van het eiland. Een van de leukste bezienswaardigheden op Bali is het Monkey Forest, waar een bende makaken een tempelcomplex heeft overgenomen.

Tempels, watervallen en tuinen

Tijdens een rondreis door Bali zie je behalve tempels nog veel meer bezienswaardigheden. Bij Singaraja zie je de Gitgit watervallen die van zestig meter hoogte naar beneden vallen. Ten noorden van Tabanan liggen de Jatiluwih rijstvelden, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de groene rijstterrassen. Tussen Amed en Candidasa ligt Tirtagangga, een dorpje dat vooral bekend staat vanwege het gelijknamige waterpaleis.

Andere bezienswaardigheden in Bali zijn Kebun Raya Bedugul, een botanische tuin met wel vijfhonderd soorten orchideeën. Ubud Palace, waar je in de tuinen van de koninklijke familie rondwandelt. En Goa Gajah, een monsterlijk ogende grot met een altaar voor de hindoegoden Ganesha en Shiva.

De ideale rondreis door Bali

Er is zoveel te doen dat het lastig kan zijn om een route uit te stippelen. Begin een vakantie op Bali in Denpasar, de bruisende hoofdstad waar je heerlijk kunt winkelen. Bezoek daarna de culturele stad Ubud of de levendige strandplaats Kuta. Een rondreis door Bali betekent voor ieder wat wils.

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors