Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 591
  • Aantal waarderingen: 351

Bali my Dream (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Rob Bakker op 06 juni 2017

Bali my Dream
Ik kan het iedereen aanbevelen en het beste is de reiservaring zelf te ondergaan want dat is met geen pen te beschrijven.
De mensen zijn zo lief, vriendelijk en mooi.
De natuur is zo divers en kleurrijk. Prachtige vulkanen, heuvels , bossen , stranden, heerlijk temperatuur, tempels, eilandjes waar snorkelen en duiken heel stoer is. Wat dacht je van het eten overal anders en lekker.
Kortom kom met me mee ga in oktober as weer....

Ultieme tip: Gewoon boeken en ervaren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen

Enerverende beleving vol passie cultuur en lekker eten (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Janet Groenwold op 06 juni 2017

Ga voor cultuur, de mensen en het eten en de rust, de gebouwen, de natuur. Omgeven van zo'n heel af en toe een verfijnde regenbui in tropische temperaturen. Ook de kledingstijl, de unieke dracht van eigen gebatikte materialen is een lust voor het oog. De dieren heb ik gezocht. Doordat je daar moeite voor moet doen zie je veel van de omgeving. En niet te vergeten de locale markt een lust voor ons soort mensen, "geweldig "!

Pluspunten Bali

  • betaalbaar

Minpunten Bali

  • 17 uur vliegen
Ultieme tip: Gegarandeerd mooi weer, respectvolle mentaliteit, een plek waar je tot rust kunt komen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie mensen op een mooi eiland (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ria van der Voort op 06 juni 2017

Heerlijk om daar te zijn, de rust, de lieve mensen en natuurlijk de mooie plekjes die we bezocht hebben... en dan ook niet te vergeten , het eten....
Mmmm zo heerlijk.... in een woord Genieten met de grote G

Pluspunten Bali

  • zeer betaalbaar

Minpunten Bali

  • eigenlijk geen minpunten
Ultieme tip: Neem n taxi of gids, hij kan je zoveel vertellen... ook dingen die niet in de reisboeken staan...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie mensen op een mooi eiland (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ria van der Voort op 06 juni 2017

Heerlijk om daar te zijn, de rust, de lieve mensen en natuurlijk de mooie plekjes die we bezocht hebben... en dan ook niet te vergeten , het eten....
Mmmm zo heerlijk.... in een woord Genieten met de grote G

Pluspunten Bali

  • zeer betaalbaar

Minpunten Bali

  • eigenlijk geen minpunten
Ultieme tip: Neem n taxi of gids, hij kan je zoveel vertellen... ook dingen die niet in de reisboeken staan...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een prachtige mensen en natuurschoon en heerlijk eten (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Dorothy Amatsetam-Darthuizen op 05 juni 2017

Heel Bali is indrukwekkend. De temperatuur zalig. Het eten heerlijk. De mensen superlief en aardig en gastvrij. En omdat het zo een fantastische tijd was gaan wij dit jaar weer en willen wij hier ieder jaar naartoe

Ultieme tip: Beste Tip! Ontdek zelf hoe Bali is door veel met de inwoners om te gaan en je niet als toerist te gedragen. Ze weten dat je toerist bent! Eet ,drink. lach en geniet met ze mee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een super vakantie (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Trudy Jan Sweegers-Stevens op 31 mei 2017

Tijdens een tour met onze vaste chauffeur al 20 jaar een super mooie plek ,daar is de foto gemaakt.
Heel veel bezienswaardigheden ,waterpaleis ,Tanahlot, je kunt er ook goed duiken en een bezoek aan Lemborgan is zeker de moeite waard

Ultieme tip: Vriendelijke mensen ,gezellig,lekker eten eigenlijk alles om een super vakantie te houden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Luxe reizigers

Prachtig eiland waar veel te zien is (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Pien Freije op 31 mei 2017

Wij waren op Bali in december en januari. Amper regen gehad terwijl het regenseizoen was. Wij verbleven in Sanur, daar zit je het meest tussen de lokale bevolking en aan het strand. Ubud is erg leuk om te bezoeken, erg hip en veel te zien. Sanur daarentegen is erg rustig. Veel tempels bezocht maar de mooiste was de Pura Tirta Empul met Holy Water, gelegen in het binnenland. Tanah Lot tempel, ik denk de bekendste van Bali viel echter tegen omdat het erg toeristisch was. Om te winkelen kun je het best naar Ubud of Seminyak gaan, maar kan eigenlijk overal wel. Wandelen in de rijstvelden is ook erg leuk, kies wel een wat koelere dag uit en niet een te toeristische plek.

Pluspunten Bali

  • Goedkoop
  • Veel bezienswaardigheden
  • Weer

Minpunten Bali

  • Toeristisch
Ultieme tip: Ga een dagje naar Nusa Lembongan met de boot. Halfuurtje op de boot en je komt op een prachtig idyllisch eiland terecht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mystiek, cultuur, prachtnatuur en fijne mensen (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Sandra Derksen op 30 mei 2017

Wederom een prachtige ervaring op het schitterende eiland van de Goden. Net die plekken bezocht waar je als toerist niet zo snel terecht komt. Maak contact met locals en voor je het weet, zit je op een houten veranda met zicht op een klein rijstveld te genieten van een koningsmaal - waaronder rijst, kip, cassave, koksonootmelk, dadar gulung - met een Balinese familie. Het noordwesten is nog redelijk ongerept door het massa toerisme. Het zuiden daarenregen is geschikt voor mensen die van een bruisend nachtleven, strand, surfen en westers eten houden. Echter, ook daar zie je dagelijks de Balinese tradities terugkomen. In de vorm van ceremonies, bidden en ook de berustende houding t.a.v. veel dagelijkse gebeurtenissen. Breng een bezoek aan de wat minder bekende tempels, beklim een van de vulkanen m.b.v. een gids, hetgeen zeker een nieuw beziek waard is. Gegarandeerd terug en snel ook!

Pluspunten Bali

  • locals als familie
Ultieme tip: Vulkaan mount batur of agung Ubud Ayung river area
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldige rondreis door Bali (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Naomi Vermeulen op 30 mei 2017

Bali is leuk voor jong en oud. De vlucht kost even wat, maar daar is het leven erg goedkoop. Ideaal voor backpackers dus. Je hebt er al een goede maaltijd voor een euro. In het midden van Bali zijn de prachtige rijstvelden te vinden. Daarnaast zijn er op Bali vele mooie watervallen en stranden.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Locals
9 Natuur
10 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • goedkoop
  • mooie natuur
  • warm

Minpunten Bali

  • oplichers
Ultieme tip: Gili Trawangan is een eiland van Bali. Er zijn leuke feestjes en veel prachtige strandtenten waar je kunt genieten van de zonsondergang.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Bali (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Rianne Hoppenbrouwers-Pander op 30 mei 2017

Wat een prachtig eiland! Heerlijk genieten van de mooie stranden in Sanur, genieten van de prachtige zonsondergang in Jimbaran en cultuur opsnuiven in Ubud. Monkeyforrest in Ubud moet je zeker gezien hebben. Ook de koningsgraven en een bezoek aan een van de watervallen mag zeker niet ontbreken!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • vriendelijk
  • goedkoop
  • prachtige natuur
  • in oktober weinig toeristen

Minpunten Bali

  • hoge luchtvochtigheid (hoofdpijn )
Ultieme tip: In Jimbaran eten bij Cuca, het lijkt wel een sterrenrestaurant!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Individuele rondreis Bali en Gili-eilanden (Lombok) (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Donald Wever op 30 mei 2017

Bali. droombestemming voor velen. Ik kom al sinds 1996 geregeld terug op dit eiland en heb het zien veranderen. Ja het is drukker geworden maar dat heeft ook zijn charme. Kuta is het kloppend hart qua toerisme met zijn vele hotels, restaurants en winkeltjes. Maar heeft ook een schitterend strand met alle gemakken. Ga je naar het zuiden (Nusa Dua) dan is er meer luxe een prachtig strand. Kies je voor de oostkust dan is Sanur een meer dan prima bestemming. Zelf ben ik verknocht aan Candidasa, waar je iets meer wind voelt en waar het veel rustiger is, helaas vind je hier niet een prachtig strand maar wat verderop vind je Virgin beach, een prachtig en schoon zandstrand. Of nog verder naar het noordoosten, naar Amed waar je fantastisch kan duiken en waar het echt nog, relatief rustig is. Hier vind je geen zandstrand maar zwarte kiezelstranden vanwege de vulkaan Agung.

Wil je naar de Gili-eilanden dan kan je per boot via Padang Bai gaan, een tocht van maximaal 1.5 uur en voor een bedrag van ongeveer 20 euro per persoon. Of je gaat via Amed, dan kost de overtocht je zo'n 14 euro per persoon. Let wel op welk Gili-eiland je uitkiest. Gili Trawangan is de meest toeristische, met een sterk backpackverleden en veel muzikaal vertier. Gili Meno is beduidend rustiger en Gili Air is aan te raden voor diegenen die de stilte zoekt. Mensen die zonder visa reizen kunnen hier toch naar toe ondanks dat de eilanden tot Lombok behoren. En je hoeft niet bang te zijn voor malaria. Voor duikers en snorkellaars is dit een betaalbaar paradijsje.

Bali. Lovina beach, waar je kunt varen met de dolfijnen, gelegen in het noordwesten van het eiland nabij de oude hoofdstad Singaraja. En natuurlijk Ubud, gelegen in het midden van het eiland, zeker een bezoek waard als je de rijstvelden wilt zien die je in elke reisgids ziet voorbijkomen. En er is zoveel meer te ontdekken. Trek de bergen in om een bijna onontdekt Bali te zien. Kortom teveel om op te noemen. Ga op ontdekkingstocht, geniet!

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • droombestemming

Minpunten Bali

  • veel toeristen
  • druk
  • veel verkeer
Ultieme tip: Amed, voor snorkellaars en duikers. Rustiger en betaalbaar. Duiken en verblijf bij Adventure Diving, NL/Eng. Kelapa Mas Homestay in Candidasa. Betaalbaar en in prachtige tuin.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers

Thuiskomen in Bali, (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Alida Star van der op 30 mei 2017

Bali is als thuiskomen, zo voelt het, de geur van specerijen, de rijstvelden , watervallen, en natuurgebieden, en niet te vergeten natuurlijk de bevolking. Zeven jaar komen we daar meestal in maart, we genieten met volle teugen van, zon, zee en alles wat de natuur ons geeft. De tempels, de lokale markten vol met geuren en kleuren. En de warongs met elk hun eigen specialiteit.. een aanrader voor ieder die avontuur en tegelijk rust zoekt.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • gemoeelijk
  • relakst.

Minpunten Bali

  • drukke straten
  • veel scoters.
Ultieme tip: Eten bij de warongs. Vooral geen geld wisselen bij wisselkantoortjes aan de straat.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie Bali (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Charlotte Mooren op 27 mei 2017

Bali is echt een prachtige locatie als je houdt van mooi landschap met veel groen. Ubud is heel gaaf als je opzoek bent naar cultuur. Er zijn veel kunstenaars en er worden hele mooie dingen met de hand gemaakt. Ook zijn er in de buurt hele mooie tempels. Een andere plek dat heel mooi is, is Sanur. Sanur ligt bij de kust en er zijn dus veel mooie hotels en strandtentjes die aan het strand liggen. Sanur is wel meer toeristisch dan Ubud, maar nog niet zo erg als Kuta bijvoorbeeld. Ik zou Bali echt aan iedereen aanraden. Het is echt een prachtig eiland waar je je zeker voor weken kan vermaken.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige lokals
  • prachtige natuur
  • betaalbaar
  • goedkoop
  • veel te doen
  • mooie cultuur
Ultieme tip: In Ubud moet u zeker langsgaan bij cafe du Monyet. Dit is een heel leuk en gezellig vintage restaurantje. Prachtig uitzicht vanuit het achterste van het restaurant op rijstvelden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Deze review is gebaseerd op meerdere reizen naar Bali (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Sanne Visser op 27 mei 2017

Op Bali voelde ik me echt thuis, de bevolking was ook erg vriendelijk. Het leukste dat ik had gedaan was de Pulang Kembali beklimmen! Dat is de berg met héél veel trappen. Wel heb ik een advies: kijk heel goed naar de grond!! Vaak zitten er gaten in de grond of is het oneven.

Pluspunten Bali

  • aardig locals
  • super mooi
  • lekker eten
  • veel dingen te doen
  • 3 weken Bali staat aan uitgaves gelijk aan 1 week Italië

Minpunten Bali

  • er komen steeds meer toeristen
  • de wegen zijn niet overal even goed
  • de wegen lijken op elkaar dus je kan makkelijk verdwalen
  • de stoepen zijn niet al te goed
Ultieme tip: Geniet van de schoonheid om je heen!! En natuurlijk het lekkere eten .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali, de parel van Indonesië (bezocht in september 2005)

Review geschreven door bob weurman op 26 mei 2017

Schitterend eiland, met nog mooiere mensen en natuur. Kun je duiken of wil je dit leren, dan heb je een gouden kans om zowel boven als onder water twee van de mooiste plaatsen op aarde te ontdekken.
Den Passar, Sanur, Lembogan en bv Ubud tot de kleine nog niet zo toeristische dorpen, je kunt gewoon je plek vinden van druk toeristisch tot heerlijke rust, zwemmen/duiken met manta's tot kunst kijken in Ubud. Het is zeker mijn favoriete vakantiebestemming.

8,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Mooi
  • vriendelijke mensen
  • heerlijk eten

Minpunten Bali

  • ver weg
Ultieme tip: Blijf niet te kort je hebt tijd nodig om te acclimatiseren. Ga ook eens met een privéchauffeur het eiland over. Dan kom je op plekken waar je nooit anders had gekomen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Duik in het mooie Bali (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Marieke Cornelis op 21 mei 2017

Bali was een topbestemming voor mijn favoriete hobby; duiken! Als je de kans krijgt, ga zeker een duik maken in de prachtige onderwaterwereld van Bali en ga op zoek naar de imposante mantarog! Verder is het een heerlijke relaxbestemming, maar erg toeristisch ten opzichte van Java.

6,3
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
6 Locals
7 Natuur
5 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • mooie natuur

Minpunten Bali

  • veel toeristen
Ultieme tip: Zoals reeds gezegd, duiken is mijn ultieme tip
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Niet zoals we verwacht hadden (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Natasja Balm op 21 mei 2017

Bali was niet zoals we verwacht hadden. Het zuiden was te druk (hoogseizoen) dus zijn we langs het noorden gereisd. De stranden waren zwart (vulkaanzand), veel rots/koraal als je het strand in wilt lopen waardoor je blote voeten open liggen. Ubud was wel een van de hoogtepunten maar erg toeristisch! Wij zijn snel doorgegaan naar lombok, hier hebben we intens genoten (kuta lombok), met witte stranden overal!

Pluspunten Bali

  • ubud

Minpunten Bali

  • veel toeristen
  • zwarte stranden
  • duur in hoogseizoen
Ultieme tip: Ik denk dat bali leuk Is in het laagseizoen. In het hoogseizoen raad ik alleen ubud aan, en daarna snel door naar lombok! Of in een resort zitten en daar blijven.
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Bali van dichtbij (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Evi Kroef op 17 mei 2017

Bali, een prachtig eiland vol mooie natuur en heel veel te doen. Helaas maar een week kunnen verblijven in verband met school, maar in die ene week veel gezien en gedaan. Tempels, rijstvelden, hotsprings, heerlijk! Alles zo mooi en de mensen zo vriendelijk. Zelfs Coffee Luwak gedronken, wat een ervaring. Deze reis heb ik gemaakt met mijn familie, wat het nog mooier maakte. We verbleven in Villa Pelangi, in de buurt van Lovina, Noord Bali. Ook hier ben ik over te spreken. Prachtige villa, het beste personeel, heerlijk eten en ga zo maar door. De reis naar Bali was, ondanks de korte tijd, de mooiste reis die ik tot nu toe gemaakt heb.

8,7
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
5 Stranden

Pluspunten Bali

  • mooie natuur
  • diversiteit
  • vriendelijke bevolking
  • betaalbaar

Minpunten Bali

  • afval op het strand
Ultieme tip: Villa Pelangi
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jose van Egeraat op 14 mei 2017

Bali is een prachtig land. Ik heb drie weken alleen rondgetrokken over het hele eiland. Fantastisch: mooie natuur, lieve behulpzame mensen, bijzondere cultuur en rituelen. Skip het toeristische Bali en ga op zoek naar een echte Bali ervaring.

Pluspunten Bali

  • natuur
  • lokale bevolking
  • cultuur

Minpunten Bali

  • veel toerisme
  • soms afhankelijk van een gids
Ultieme tip: Een tip; ben vooral nieuwsgierig en respectvol tegelijk. Je bent te gast in een prachtig land met mooie mensen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relaxing Bali is wonderful (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Esther Neggers-gorissen op 14 mei 2017

Op Bali zijn nog zoveel mooie, ongerepte plekjes te vinden en de bevolking is zo heerlijk relaxed. En natuurlijk is het Balinese eten een verrijking met alle heerlijke kruiden. Geniet van de natuur, baaitjes, stranden, uitzichten , gezellige dorpjes en vooral van de gastvrijheid!

Pluspunten Bali

  • Gastvrij
  • relaxed

Minpunten Bali

  • verkeer
Ultieme tip: Een Cooking Class is echt heel erg leuk en smaakvol om te mogen ervaren. En vergeet niet om een keer te gaan snorkelen, bijvoorbeeld bij Nusa Lembongan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors