Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 591
  • Aantal waarderingen: 351

Perfect maar ook druk (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lucas De Jong op 08 mei 2017

Prachtige vakantie gehad met de familie in het noorden van Bali (Lovina). Veel ondernomen wat ook nog nodig was gezien de rust in het stadje. Aanraders zijn het raften, snorkelen en downhill mountainbiken!

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
6 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • prettige
  • mooi

Minpunten Bali

  • druk
Ultieme tip: Raften door een jungle kloof was onvergetelijk mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Natuurliefhebbers

Bali, veelzijdig en prachtig (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Madelon van Horik op 08 mei 2017

Bali, het eiland van de prachtige natuur met watervallen, prachtige stranden, kliffen, enorme bossen en een vulkaan. Maar ook de cultuur is prachtig, de mensen onwijs gastvrij en behulpzaam. Hele fijne ervaring!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • Veelzijdig
  • natuur
  • cultuur
  • strand
  • temperatuur

Minpunten Bali

  • wegen niet super
Ultieme tip: Ga niet alleen naar de resorts in de meest toeristische gebieden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken door het paradijs Bali (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Annet Wilbers op 08 mei 2017

Bali is echt een waar paradijsje en er is voor ieder wat wils. Ik ben zelf drie weken daar geweest en het heeft mijn hart gestolen. De combinatie van prachtige stranden, vriendelijke bevolking en lekker eten is nergens anders zo in balans als hier.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • Locals
  • Eten
  • weer

Minpunten Bali

  • verkeer
Ultieme tip: Canggu is een upcoming plaatsje waar je nog de echte lokale sfeer kan proeven zonder de massa toeristen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijna elk jaar weer (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Tasja Artmanni op 07 mei 2017

Anders dan de rest van Indonesië. Je kan je vrij kleden en gedragen. De prijzen zijn wel opvallend hoger dan de rest van Indonesië. Heerlijk eilandje toch. Het weer in de zomer is super lekker. Het eten is goed en de mensen zijn aardig!

7,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
8 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • Waterraften
  • uitgaan

Minpunten Bali

  • duur
Ultieme tip: Waterraften is hier echt geweldig! Prachtig natuur en goeie stroming. Plus, het is altijd een lange route. Dus al in al waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Bali (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Sacha Gruisinga op 07 mei 2017

Je moet zeker de reistenvelden zien! En zo veel mogenlijk tempels! Wij zijn 21 dagen heen geweest, helaas nog niet alles gezien maar het is het geld zeker waard om nog een keer heen te gaan! Super gaaf.

Ultieme tip: Ga rondreizen, blijf niet op één plek, er is zo veel te zien!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Bali (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Inge Lecomte op 07 mei 2017

Ben een week op Bali geweest. Alleenstaande mama met een kleutertje van drie. We hadden een prachtig hotelletje in het mega drukke Seminyak. Kubu Cempaka Seminyak is gewoon een oase van rust in al die drukte, kleinschalig maar een topper.

We zijn drie dagen op stap geweest. Telkens een taxi gehuurd en op voorhand prijs afgesproken. Veel goedkoper dan georganiseerde trips. Tijdens de uitstappen zat er steeds wel iets in voor mijn zoontje om het boeiend te houden. Onder andere de vlindertuin, Monkey Forrest Ubud en de tempel met de duizenden vleermuizen.

Wat te zien:
Ulun Danu Bratan temple, was vroeger enkel bereikbaar via boot maar dit is niet meer zo. Spijtig te laat te weten gekomen. Maar voor zoontje was dit dan weer een topper.

Mount Kawi: een van de prachtigste tempels ligt tussen het groen en water. Opgelet de vele trappen naar beneden moet je terug naar boven.
Besakih Temple: zeer prachtig!

Stranden Seminyak/Kuta: zijn mooi en veel leuke gezellige barretjes. Enkel is het een gevaarlijk strand voor kleine kindjes. De surfgolven zijn prachtig om te zien maar het water is heel verraderlijk. Dus met (kleine) kids kun je het best op een andere plek in Bali logeren.

Bij de meeste tempels moet je een sarong dragen, ook de mannen (lange broek niet altijd voldoende). Sommige tempels bieden deze gratis aan of je kunt deze huren. Ga je meerdere tempels bezoeken is het het voordeligste om er eentje te kopen.

Pluspunten Bali

  • lekker eten
  • hele mooie natuur
  • zeer kindvriendelijk

Minpunten Bali

  • kuta en seminyak heel druk en dit ook zelfs ook tijdens het laagseizoen
Ultieme tip: Bali Juice Park Seminyak, hele leuke strandbar. Je kan als ouder genieten terwijl je kind in het zand speelt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bali relax and chill (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Nick Buijl op 07 mei 2017

De plekken die aan te bevelen zijn: Bluepoint Beach, Tegalalang rijstvelden, Menjangan Island voor snorkelen en duiken, de Tanah Lot temple, Ubud Monkey Forest, Gili eilanden met schildpadden zeker de moeite waard drie uurtjes varen vanaf Bali met zeer witte bounty stranden.

Ultieme tip: Bluepoint Beach vroeg heen gaan en een bedje huren op de rots. Zijn maar vijftien bedden beschikbaar dus wees op tijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig eiland! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Jill van Kemenade op 07 mei 2017

Geweldig eiland! Heel veel te zien en te doen, de natuur is prachtig. Aanrader om in Ubud scootertje te huren en Monkey Forest te bezoeken, in Lovina dolfijnen te spotten, in Seminyak vanuit het strand van de zonsondergang (dit kan natuurlijk overal) te genieten met een heerlijk Bintang biertje, in Canggu heerlijk te surfen en op Jimbaran Beach heerlijk vis te eten van de barbecue. Op de Gili eilanden een fiets huren om het eiland rond te fietsen en natuurlijk hier ook de zonsondergangen te bewonderen!
Het eten is heerlijk op Bali, je kan in een Warung al voor vier euro eten en in andere restaurants voor wat meer.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • natuur
  • aardige locals

Minpunten Bali

  • veel toeristen
Ultieme tip: Mooie minder toeristische plekken opzoeken zoals rijstvelden in Ubud (de niet bekende) of verschillende prachtige plekjes bij Jimbaran Beach en Uluwatu zoals Impossible beach.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Topbestemming... (bezocht in september 2014)

Review geschreven door godelieve sels op 07 mei 2017

Bali, een land bij uitstek om een te worden met de natuur, serene rijstvelden in Jatiluwih bewonderen, prachtige wandeling te paard bij zonsondergang op het lavastrand te Tabanan ondernomen, vleermuizen voeden en vasthouden in Alas Kedaton Monkeys Forest, Batik Painting in Tohpati, Batuan voor traditionele balinese schilderijen waarvan ik eentje heb aangekocht, 11th Elephant Cave in Bedula Village omgeven door een prachtige natuur, Tanah Lot, Besakih Temple, Klungklung... kortom teveel om op te noemen.

Ik heb zelf verschillende malen een private tour geregeld via het hotel zodat ik mijn dagen en tijd per excursie kon indelen naar mijn eigen wensen en interesses om zo geen rekening te moeten houden met anderen,een echte aanrader en betaalbaar!

Maak vooraf een lijstje met bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen. Trek er op uit om plaatselijke restaurantjes te proberen, je zult niet teleurgesteld worden. Beste periode om Bali te verkennen is september... geen regen!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • keuk
  • vrie
  • kli

Minpunten Bali

  • druk
  • verk
Ultieme tip: Paardrijden langs de spectaculaire kustlijn in Tabanan!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali puur natuur (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Chantal Meurs op 07 mei 2017

Particulier een villa gehuurd super ervaring, alles privé: zwembad, chauffeur met auto en iemand die heerlijk voor je kookt als je dat wilt. Eerst in het noorden van Bali een villa gehuurd en later een villa in het zuiden gehuurd.

Pluspunten Bali

  • aardige mensen

Minpunten Bali

  • niet
Ultieme tip: Ga naar het noorden van bali waar alles nog puur natuur is
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi Bali! (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Tanja Tijink op 07 mei 2017

Bali is een heel divers eiland. Van toerisme in het zuiden tot totale rust in het noorden. Als je niet van veel toeristen houdt, ga dan vooral niet naar Kuta. Ubud en omgeving zijn een echte aanrader, hier is zoveel te beleven. De stranden bij Uluwatu, zoals Bingin beach zijn ook zeker een aanrader. Voor strandliefhebbers maar ook voor surfers. Bali heeft heel veel te bieden, je kan hier prima je cultuur- en strandvakantie combineren.

7,7
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • Gezellig
  • lekker weer
  • de mensen

Minpunten Bali

  • kuta
Ultieme tip: Beklim de Batur vulkaar!
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers

Super vakantie! (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Chantal Meurs op 07 mei 2017

Twee weken lang over Bali rondgereisd. We zijn begonnen in het noorden waar we ook naar Menjangan Island zijn geweest, dit is echt een betoverende plek waar je kan snorkelen alsof je in een aquarium zwemt. Daarna naar het zuiden, dit is toeristischer maar ook daar kan je mooie plekjes vinden.

Ultieme tip: Tripje naar Menjangan island
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder is het er zeker (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Lotte Constance op 05 mei 2017

Wij zijn gearriveerd op Bali net voor Nyepi (Balinees Nieuwjaar), hebben daardoor de optocht van Ogho Ogho in Ubud meegemaakt, een heel spektakel. Galungan en Kuningan en het opzetten van al die prachtige Penjor's. De Balinezen zijn vriendelijke mensen, ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Ubud is heel erg druk, voornamelijk met auto's en motorscooters. Je kunt er heerlijk eten, wij zijn er niet ziek van geworden, kreeg pas last van maag en darmen terug in Nederland. We zijn met de chauffeur van mijn vader Bali rondgereden om alle tempels te bekijken. Prachtig om te zien. Bij de moedertempel werden we weggespoeld door een tropische regenbui, een prachtige ervaring, vergeet ik nooit meer.
Over het algemeen vind ik Bali vies en dat is jammer en zinloos. Overal plastic afval in de natuur, naast de prullenbak, zonde. Ik vrees voor de toekomst van Bali

Pluspunten Bali

  • Aardige locals
  • lekkere sapjes
  • lekker eten

Minpunten Bali

  • veel motorscooters en auto
  • het is er vies
  • veel toeristen
Ultieme tip: Ga eens wandelen op Bali. Wij hebben van Taro terug naar Ubud gewandeld, 15 km door prachtig landschap en je komt door verschillende dorpjes. Vertrek vroeg.

Bali, voor het avontuur en de verwondering! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Sharon Haans op 04 mei 2017

Van het zuiden tot het noorden, westen tot oosten, wij zijn door heel Bali gereisd om de mooiste plekken te zien. En ja, wat was iedere plek mooi. We zijn in het noorden naar het stadje Lovina gegaan, en we hebben de Tegenungun waterval bezocht, waar het veel minder druk is dan in het zuiden van het land. Wil je wat meer de drukte opzoeken? Ga dan naar het zuiden/westen naar bijvoorbeeld de plaats Seminyak, waar je de zonsondergang prachtig mee kan maken. Verder is Ubud, in hartje Bali, de ideale stad om het apenpark te bekijken, olifanten te bezoeken en een koffieplantage te zien. Wat ook niet mag ontbreken zijn de surflessen die je goed in het zuiden kan nemen. Wij hebben ontzettend genoten van ieder moment en raden Bali aan iedereen aan!

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • prachtige
  • natuur

Minpunten Bali

  • slechte
  • wegen
Ultieme tip: Wil je veel van het land zien, vraag dan aan een local taxichaff of hij jullie de hele dag kan begeleiden. Wij kwamen zo op de meest unieke plekken waar niet alle toesten komen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali in 1 minuut (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Yaron Bindels op 25 maart 2017

Heerlijk twee weken Bali met mijn vriendin, een heerlijke vakantie tijdens mijn wereldreis. Bali is voor
mij als een soort tweede thuis. Het is midden in Azië maar tegelijkertijd zo westers wat ervoor zorgt dat je zowel alle luxe kan krijgen als low budget op de lokale manier kan reizen.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • eten
  • natuur
  • locas

Minpunten Bali

  • toeritsch
Ultieme tip: Ga naar Nusa lembongan/Ceningan/penida en snorkel en duik en huur een motor en tour lekker rond
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Super nieuw hotel (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Wil Jaring op 12 maart 2017

Wij komen hier al jaren en hebben alles al bekeken in die vijftien jaar. Nu in nieuw hotel in Kuta, Bali, The Anvaya Beach Resort. Top hotel, een van de beste welke wij hebben bezocht. Zelfs beter dan de villa's.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • heel vriendelijk personeel
Ultieme tip: The Anvaya Beach Resort een echte aanrader!
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers

Er is nog zo veel te ontdekken op Bali. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Andre Stevens op 02 maart 2017

Heel veel mensen gaan naar Bali en bezoeken de echte toeristenplekjes, Ubud , Kuta, Legian enzovoort.
Ga eens naar het GWK op de weg naar Uluwatu, daar is men een park aan het bouwen waar het grootste beeld ter wereld komt te staan. Dit beeld gaat in de toekomst 105 meter hoog worden
Men is nu het voetstuk aan het bouwen. Maar delen van het beeld zijn er ook al. Onder andere de torso is 36 meter hoog en een deel van de Garuda (transport vogel) is twintig meter breed. De armen liggen klaar en de duim is groter dan een mens. Al met al de moeite waard om te gaan kijken. Het beeld maakt men in delen in Bandung Java en deze komt dan genummerd naar Bali . Het totale beeld is van een frame van metaal en bedekt een vorm van uitgeklopt koperplaat; hetzelfde principe als het vrijheidsbeeld in New York.
Verder, neem een chauffeur met auto en ga op pad en vertel hem dat je niet de grote weg wilt rijden maar naar leuke authentieke dorpjes. Ga naar het zomerpaleis richting Candidassa voorbij Klungkung. Het is nu gereed na de restauratie. Neem een bootje op het strand van Sanur en ga naar het eilandje Lembogan, het ligt net voor Nusa Penida. Bezoek daar de stroom tussen de twee eilanden en ga met een boot daar varen en snorkelen want daar is de trek van de manta roggen.
Ga naar Warung Boemboebali Maria en vraag Gede te helpen met de boot en waar te gaan ook kun je bij Maria geweldig eten voor een habbekrats. Wij ontdekken ieder jaar weer nieuwe dingen maar je moet ze willen zien, wij huren zelf geen auto maar nemen een chauffeur met auto want dat is veel veiliger.
Brommer rijden doen wij ook niet want dat is om dat de verkeersregels totaal niet gerespecteerd worden .

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
5 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • Erg aardige mensen en behulpzaam
  • Stranden worden goed schoon gehouden en er is best veel service
  • Zoek naar bijzondere restaurantjes met bijzondere gerechten
  • er zijn nog stranden waar het niet overvol is en heerlijk voor zonaanbidders
  • Geweldige hotels in vele prijs klasses
  • All inn is er niet veel maar ook geheel onnodig

Minpunten Bali

  • Erg druk op de weg in de late namiddag rond kuta en Denpasar.
  • Kuta gaat steeds meer op Benidorm lijken
  • Airport is erg groot en weinig meer balinees of indonesisch
  • Steeds meer india mensen komen er en zijn onvriendelijk
  • Bali wordt wel erg vol rondom de e strand plaatsjes
Ultieme tip: LONNIE de TV kok op de Nederlandse televisie is terug op Bali met een geweldig restaurant in de rijstvelden van Krobokan, DI RUMA restaurant; het eten is geweldig en betaalbaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Individuele reis Bali (bezocht in juli 2004)

Review geschreven door Nicole Wanten op 25 februari 2017

Onvergetelijk .....lieve mensen....mooie cultuur en het onvergetelijkste is met de boot naar Komodo. Echt een aanrader. Prachtige zeeen , hebben heel veel natuur gezien, zijn ook in het oerwoud geweest, best avontuurlijk met watervallen, apen slangen noem maar op maar deze reis neem ik echt mee in mijn laatste rustplaats <3

Minpunten Bali

  • geen
Ultieme tip: Als je op Bali bent naar Komodo gaan. Het punt waar 3 oceanen bijeen kwamen met een niveauverschil van ettelijke meters en dan de varanen op Komodo niet gevaarloos maar prachtig
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing Bali (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Maruschka de Visser op 19 februari 2017

Dit jaar zelf de vlucht en het hotel geboekt en weer naar Griya Santrian in Sanur! Dankzij onze chauffeur Pang weer zo veel mooie plekken bezocht! De overweldigende natuur, de vriendelijke mensen en zeker niet als laatste het lekkere eten! Het weer is in december zeer goed uit te houden, af en toe een bui maar die is eerder verfrissend dan storend. Vooral ons uitstapje naar Amed was super! Snorkelen in een tropisch aquarium want dat is het gevoel wat je erbij krijgt! De reis ernaar toe vanuit Sanur is lang maar zo mooi, je ziet het echte Bali. Kortom een terugkomer

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige mensen
  • lekker eten
  • mooie natuur
  • mooi weer
Ultieme tip: Onze chauffeur Pang! Hij rijdt in een betrouwbare auto, rijdt safe en spreekt Nederlands
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nusa Ceningen Paradise (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Marjolijn spakman op 02 februari 2017

Te veel om op te noemen over de hoogte punten op Bali Maar rond de vakantie altijd af in alle rust op Nusa Ceningen. Vandaar als je een paar dagen verblijft kun je prachtige uitstapjes maken die op je netvlies blijven staan. zelf zaten wij bij jennyplace die stonden te trappelen om voor ons de excursies te regelen.

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • respect voor ieder geloof
  • vriendelijkheid
  • lekker eten
  • zon
  • zee
  • mooie natuur

Minpunten Bali

  • topdrukte ingrote steden
Ultieme tip: Neem de tijd voor gesprekken bij deze lieve mensen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors