Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 590
  • Aantal waarderingen: 351

Wanderlust (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Romy Ponsen op 02 februari 2017

Wij hebben twintig mooie dagen doorgebracht in het adembenemend Indonesië onder andere op het mooie veelzijdige eiland Bali. Je kunt hier genieten van de rust, natuur en cultuur. Hou je juist van drukte? Dan ben je op Bali ook op het goede adres. Bali heeft voor ieder wat wils. Naast de mooie rijstvelden, palmbomen, de helder blauwe zee kun je ook gemakkelijk eiland hoppen naar eilanden die in de buurt liggen zoals de Gili eilanden, Nusa Lembongan & Nusa Penida. Alle drie de eilanden zijn zeker een bezoekje waard. Hou je meer van cultuur en wil je mooie tempels bezoeken? Ga dan vooral naar het Noorden van Bali ook uitstekend als je even weg wilt van alle toerisme, meer opzoek naar een healthy spot waar je yoga lessen kan volgen met een adembenemend uitzicht over de rijstvelden? Dan is Ubud the place to be! Tevens zijn hier ook veel leuke activiteiten te doen zoals rafting, wandelen tussen de rijstvelden, monkeyforest en de ubud market. Hou je juist van luxe? Dan is Nusa Dua zeker een uitstekende plek! Hier kun je genieten op een wit strand met helder blauwe zee met een coconut in je hand op een privé strand van een luxe hotel, hou je meer van het nachtleven dan zijn vooral Kuta & Seminyak uitstekende plekken, er zijn heel veel kleine barretjes met live muziek en karaoke en de grote discotheken maar ook luxe beachclubs waar 's avonds grote feesten worden gegeven maar wat voor ons echt the place to be was, is Uluwatu. De plek om te surfen, de zonsondergang te bekijken op een cliff en te genieten op verborgen witte zandstranden tussen de rotsen, chillen bij de mooiste en leukste beachbars en Balinees eten bij de locals. I love Bali, en ik weet zeker jij ook!

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • veelzijdig
  • island hoppen
  • mooie natuur
  • cultuur
  • goed eten
  • goedkoop

Minpunten Bali

  • geen!
Ultieme tip: Rondtrekken door Bali & vooral Island hoppen, doe vooral research op internet en zoek vooral bekende & onbekende plekken op om te bezoeken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een geweldige afsluiting van onze vakantie (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Petra de Regt-Groeneveld op 31 januari 2017

Wij zijn 4 januari 2017 aangekomen op Bali, van begin af aan een geweldige vakantie gehad. Wij verbleven in Sanur in een geweldige appartement. Met onze privé chauffeuse hebben wij in een week bijzondere plekken op Bali mogen zien zoals ook op de foto een local die nog met de hand zeezout vervaardigd op een bijzonder mooi zwart strand. Bali is in het kort gezegd een geweldig mooi kleurrijk artistiek eiland en zijn bewoners bijzonder vriendelijk en gastvrij.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • zeer aardige bewoners
  • mooie stranden
  • mooie natuur
Ultieme tip: Voor een geweldige restaurant en even iets anders als rijst moet je naar Masimo in Sanur gaan een top Italiaans restaurant op Bali.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ubud Market (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Floor van Wingerden op 30 januari 2017

Ga vooral s morgens naar de markt in Ubud. Dan verkopen de locals hun waren. S middags verandert de markt in een toeristische markt met goedkope frutsels, zonde! Ga dus vooral een beetje op tijd en maak wat mooie foto's!

Pluspunten Bali

  • vriendelijke mensen

Minpunten Bali

  • toeristisch
Ultieme tip: Maak ook ridge walk, en drink wat bij de prachtige spa!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bali Paradise (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Cécile Bok op 30 januari 2017

Bali is een heel mooi eiland, aardige mensen en een interessante cultuur. Er valt veel te zien zoals tempels, winkeltjes, watervallen enzovoort. In het zuiden zijn de meeste toeristen maar daar zijn de mensen ook wat brutaler. In het algemeen zijn de mensen super aardig en kan er niet veel gebeuren. Het eten is ook heel lekker, veel rijst en kip. Voor vier euro per persoon heb je al een maaltijd op inclusief drinken.

8,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Locals
10 Natuur
10 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • lekker weer
  • niet te groot
  • veel bezienswaardigheden
  • lekker eten

Minpunten Bali

  • Soms slecht bereikbaar
  • alles duurt lang
  • chaotisch op de weg
Ultieme tip: Ik raad je aan om een taxichauffeur te hebben die het goed in de bergen kent en met hem/haar in de bergen te rijden. Daar zijn de armste mensen die al blij worden van een potlood.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali het land van de vrede (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Jessica Rebel op 30 januari 2017

Overal wordt je gastvrij ontvangen! Alle geloven leven samen zonder haat en nijd. Voor het lekkerste eten kan je het best bij de lokalen eet markten aanschuiven. En de prachtige natuur in het binnenland. Aan de oostkust stranden waar je op weg kunt dromen. Er is voor ieder wat wils, wandelen, fietsen, duiken, natuur, raften, surfen, relaxen, teveel om op te noemen. Ervaar het zelf!

Pluspunten Bali

  • gastvrij
  • natuur
  • klimaat

Minpunten Bali

  • geen
Ultieme tip: Eet op de lokale eetmarkten, snelle doorloop van voedsel en zo ontzettend lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yogaretreat Bali (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Simone Van de Graaf op 29 januari 2017

Geweldige reis gehad naar Bali om sport en ontspanning te beleven. De dolfijnen boottocht was zo indrukwekkend. Prachtige ervaring. De mensen daar zijn zo aardig en behulpzaam en mooie goedkope spullen.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
6 Stranden
Ultieme tip: Ga naar het noorden van Bali daar zie je het echte Bali en de vriendelijke mensen. Prachtig groen en veel bergen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Place you must visit (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lisa Corvers op 23 januari 2017

Bali is een geweldig eiland, erg gevarieerd in plekken op het eiland. Geweldig eten, geweldige mensen en veel mooie plekken die je kippenvel bezorgen! Huur een scooter en ontdek zo het eiland, dan kom je de mooiste dingen tegen!

Pluspunten Bali

  • natuur
  • betaalbaar
  • rust

Minpunten Bali

  • geen
Ultieme tip: Heb respect voor de lokale bevolking en vraag om advies. Ook is het leuk om een scooter te huren en zo het eiland te ontdekken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 maanden studeren op Bali (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Manon Plakke op 22 januari 2017

Begin november kwam ik aan op Bali om hier vervolgens voor drie maanden te studeren. Tijdens deze drie maanden heb ik aardig wat van Bali kunnen zien tussen mijn studie door. Waar moet je heen geen als je op Bali bent? Ten eerste raad ik Uluwatu aan, hier zijn heerlijke stranden en is het rustig en niet al te toeristisch. Ga ook langs de tempel van Uluwatu, de tempel zelf is niet heel speciaal en je kan ook niet naar binnen maar het uitzicht is geweldig. Verder raad ik Lovina aan. Hier is het heel erg relaxed en de dolfijnentour is echt een aanrader. Zorg ervoor dat je een bootje neemt die om zeven uur vertrekt in plaats van zes uur want hierdoor lig je maar met twee tot vier boten naar de dolfijnen te kijken in plaats van twintig. Verder raad ik het aan om naar Seminyak te gaan in plaats van Kuta. Hier is het ontzettend gezellig en vindt je niet alleen maar feestende Australiërs. Waar moet je dan niet heen? Ten eerste zou ik Kuta overslaan, het is hier veel te toeristisch. Ook viel mij de Tanah Lot tempel erg tegen. Ik kon er amper staan omdat het zo druk was en daarom wou ik er zo snel mogelijk weg.

7,0
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
6 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar

Minpunten Bali

  • veel toeristen
Ultieme tip: Koop een simkaartje met internet en gebruik grab/gojek in Kuta, denpasar, seminyak. Via deze app kan je taxi's of scootertaxi's bestellen die 3 keer goedkoper zijn dan de taxi's.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

If I follow my heart, I wake up in Bali (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Denise de Groot Heupner op 15 januari 2017

In 2014 ben ik voor het eerst een maand door Bali gaan reizen, ik was opslag verliefd. Twee jaar later ben ik na mijn reis door Java naar Bali gevlogen. Ik vond het geweldig om weer terug te zijn en het voelde als thuis komen. De locals zijn zo hartelijk en warm. Ik begon mijn verblijf in Canggu en heb hier oud en nieuw gevierd. Canggu is echt een hip paradijs voor surfers waar je smoothiebowls en avocadotoast kan eten, biertjes drinkt en gaat dansen bij Old Man's aan het strand. Toen ik een ochtend naar het strand van Batu Bolong in Canggu ging, was er een gebed bezig en werden er Balinese rituelen uitgevoerd. Ontzettend bijzonder om dit mee te maken. Na een weekje toerisme is het prettig om richting Ubud te gaan waar je je tussen de rijstvelden waant. Ubud is een zeer gemoedelijk stadje waar je bij kan komen door middel van yoga of volg een Balinese cooking class. Ben je in Ubud dan moet je sowieso eten bij Cafe Wayan, ook wel bekend vanwege de lekkerste Nasi Campur ooit! Op een half uurtje rijden van Ubud vind je de Tirta Empul, de tempel waar je het heilige water instapt. Vervolg je reis naar het zuiden van Bali, huur een scooter en vind er de allermooiste stranden met helderblauw water! Of bezoek Uluwata tempel, maar kijk uit voor de wilde apen. Wil je surflessen volgen dan zit je gebakken in het zuiden. Bali heeft het allemaal. Luxe verblijven, guesthouses voor de backpackers onder ons. Mooie stranden, het groene binnenland, tempels, hippe restaurants en locale warungs. Marktjes, shopping malls en met de boot ben je binnen 30-60 minuten op de Gili-eilanden. Jong, oud, alleen of met een gezin. Reizen door Bali is voor iedereen toegankelijk!

Pluspunten Bali

  • ontwikkeld eiland
  • vriendelijke locals
  • boeddhistisch
  • lekker eten
  • betaalbare prijzen
  • prachtige natuur
  • secret beaches
  • shoppen
  • uitgaan
  • backpackvriendelijk
  • luxe

Minpunten Bali

  • veel toerisme
  • geen lokaal vervoer zoals een bus of trein
Ultieme tip: Huur een scooter, rijd door de prachtige groene binnenlanden en bezoek tempels. Zoek de locale warungs en kijk elke dag naar de zonsondergang op de mooiste stranden met een Bintang
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige kleurrijke zonsondergang. (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Annelies Pijfferoen op 15 januari 2017

Canggu, Zuidwestkust van Bali met alle gezelligheid binnen een straal van 10 km. Strand met surfmogelijkheden in de buurt van Canggu. Hier kan rust en gezelligheid nog samengaan. Tanah Lot, Ubud, Kuta , Seminyak gemakkelijk bereikbaar met de scooter en als je verder wilt is dit prima te doen met de blauwe taxi. Heerlijk eten in de warungs, waar je voor een paar euro super kunt eten en drinken.

Pluspunten Bali

  • Prettige sfeer en veilig gevoel
  • vergeet je desleutel van je scooter te halen dan is de kans groot dat je opgewacht wordt door een local die de sleutel voor jou eraf heeft gehaald en in bewaring heeft.

Minpunten Bali

  • vuilnis wat overal gestort wordt
Ultieme tip: Ga in t voorjaar naar Bali dan is het nog niet te druk. Ga eten in de warungs waar het druk is, daar wordt vers eten geserveerd wat maar even in de vitrine heeft gelegen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Droomeiland (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Leonie Mulder op 18 december 2016

Bali is echt super mooi. Wij zijn in het mooie, 'echte' Bali geweest, in het plaatsje Amed. Vanuit hier kan je leuke dagtripjes doen met een privéchauffeur of heerlijk snorkelen bij het Japanse shipwrek. Daarna doorgereisd naar Ubud, het culturele centrum van Bali. Vanuit hier hebben wij de Gunung Agung beklommen. Super gave ervaring om bovenop een vulkaan naar de zonsopkomst te kijken. Laatste bestemming: Sanur, voor nog wat zon, zee en strand!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • sereen
  • mooie prive huizen

Minpunten Bali

  • authentieke verdwijnt langzaam
Ultieme tip: Beklim de Gunung Agung
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers

Dewani Villa Resort, the perfect place to be happy (bezocht in september 2016)

Review geschreven door KimJohn Angenent op 11 december 2016

De Dewani Villa Resort is gelegen in een prachtig weelderige tropische tuin. Deze wordt dagelijks onderhouden en bijgehouden.
Dewani Villa Resort verwelkomt u voor uw privacy en intieme vakantie.
De persoonlijke uiterst vriendelijke service voldoet aan al uw vakantiedromen tijdens uw verblijf op Bali.
Privacy is gewaarborgd, met maaltijden en drankjes geserveerd aan individuele voorkeuren.
Het serveren van ontbijt op bed, cocktails of hapjes op het zonneterras of dineren op de "Bale"
(een traditionele Balinese hutbedekte rustplaats).

Pluspunten Bali

  • Vriendeliijk
  • Gastvrij
  • Prijsgunstig
  • moet je meegemaakt hebben

Minpunten Bali

  • Je moet wel beschikken over een goede chauffeur die te vertrouwen is.
  • Kijk maar even op http://www.balitours-adi.com/
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Na vijftien keer op Bali te zijn geweest wordt elk moment steeds mooier (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Frans Roks op 11 december 2016

Na vijftien maal op Bali te zijn geweest blijft het elke keer een avontuur.
Elke keer weer ontdek je steeds weer hoe mooi en uitdagend Bali wel is. Elk jaar een nieuwe beleving. Alles zal naar wens zijn als je eenmaal op Bali bent geweest...

Ultieme tip: Geniet van alle mooie en avontuurlijke uitdagingen die Bali heeft...

Een mooi avondtuur (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Walter van Lier op 11 december 2016

Indonesië is een land met heel veel gezichten, Java en Lombok zijn zeer verschillend in bevolking, maar de natuur is adembenemend, en op de Gili's is het of je in een hippiewereld terecht bent gekomen, eten, drinken, roken en relaxen.

Pluspunten Bali

  • lekker eten
  • goede hotels

Minpunten Bali

  • Dat de bevolking overal maar afval dumpt
  • tot zelfs in de jungle
Ultieme tip: Neem een privechauffeur, die kan je naar de mooiste plekjes brengen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Noord-Bali (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Trudi Van Baarsen op 11 december 2016

Meeste mensen gaan naar de bekende gebieden in Bali. Wij zijn in Noord-Bali geweest, helemaal bovenin bij Unseen Bali, klein resort maar met gastvrije mensen!
Hier zit je echt tussen de bevolking en wil je wat zien dan moet je over de bergpas wat al een mooie reis is! Ga het ontdekken, prachtig. Komend jaar gaan we weer en hebben met andere gasten weer gereserveerd om nog meer te ontdekken! En prachtig duiken bij mooi rif waar je echt alleen met zijn tweeën bent en enkele vissers!

Ultieme tip: Nee, juist niet deze tip! Die heb je al genoeg, maar ga eens wat anders ontdekken buiten alle toeristen om!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Promise yourself that one day you will wake up in Bali (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Romy Ponsen op 11 december 2016

Onze eerste reis buiten Europa, waar wij de afgelopen twee maanden alleen nog maar aan terug denken. Voordat onze reis begon hadden wij al veel uitgestippeld met wat wij graag wilde doen en wilde zien. Helaas hadden we tijd te kort dus moesten we een aantal dingen schrappen, maar dat bederfde de pret absoluut niet. Bali heeft mijn hart gestolen, wat een ontzettend lieve locals heb je daar, ze zijn zo behulpzaam, prachtige natuur van mooie stranden, baaien, watervallen tot rijstvelden, je hebt het er allemaal en wat ben ik fan van het lokale eten. Een actievevakantie, of juist liever een zon- en relaxvakantie, een feestvakantie, huwelijksreis, luxe vakantie of gezellig met het gezin op vakantie? Het kan allemaal in Bali, voor ieder wat wils. Wij zullen zeker nog een keer terug gaan, WE LOVE BALI!

9,5
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • betaalbar
  • gevarieerd eten
  • eiland hoppen
  • cultureel
  • natuur
  • actieve vakantie
  • relax vakantie
  • zon vakantie

Minpunten Bali

  • helemaal niks
Ultieme tip: Eiland hoppen, absoluut! Het eiland Nusa Lembongan, Nusa Penida, Gili-eilanden en Lombok zijn makkelijk bereikbaar met de boot én wat zijn deze eilanden prachtig. Een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali is de smaragd (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Elvira Tijms op 11 december 2016

Ik ben dit jaar voor de vijf keer binnen zeven jaar weer naar Bali geweest. Heb zeven jaar geleden een gezin leren kennen en dat is nu mijn Bali-familie. Ik neem iedere keer als ik ga kleren en spullen mee voor de mensen daar. Zelf neem ik vijf kilo bagage voor mijzelf mee, de rest aan kilo's voor de bevolking. Ik koop soms extra kilo's om meer mee te kunnen nemen. Dit jaar was ik met Chatay Pacific, kreeg tien kilo gratis mee want kilo's bijkopen was absurd. Een kilo koste zestig dollar. Ik ben ook naar Lovina geweest om dolfijnen te spotten. Dat was super, heel veel gezien. Tip: ga later. Dan zijn er inderdaad boten, zie je alleen geen zonsopkomst. Verder was Lovina zelf niet zo. Ubud is ook prachtig. En Seminyak is ook lekker voor een paar dagen strand. Kuta is mooi voor surfen en shoppen en uitgaan. Kan nog zoveel vertellen. Maar na vijf keer zien heb ik nog steeds niet alles gezien. Moet nog veel vaker erheen. Als ik 65 ben ga ik er zeker overwinteren. Wat een fantastisch eiland, mensen zijn lief en beleefd. Er zit natuurlijk hier ook wel eens een rotte appel tussen, maar mijn ervaring. Dit is mijn tweede thuis, mocht ik te komen overlijden dan wil ik graag uitgestrooid in de zee op Bali. Nu spaar ik weer voor 2017 want ik wil het liefst ieder jaar. Goed kijken naar goedkope tickets en via booking.com hotels bespreken, dan kost het je weinig.

Ultieme tip: Je wordt omarmd door de bevolking. Ze zijn liefdevol en eerlijk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Snorkelen op Gili Air (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marjolein van Wijck op 10 december 2016

Ben je van plan naar Bali te gaan? Neem dan ook zeker de boot naar de Gili-eilanden! Deze kleine eilandjes tussen Bali en Lombok zijn een waar paradijs voor iedereen die van snorkelen of duiken houdt. Hoe je er komt? Dat is heel makkelijk, overal op Bali worden tickets voor de boot verkocht inclusief transfer naar de haven van Padangbai.

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • betaalbaar
  • mooie accomdaties
  • lekker eten
  • fijne temperatuur

Minpunten Bali

  • veel vervuiling
  • ver weg
Ultieme tip: Kruip op deze schommel tijdens de zonsondergang voor de ultieme vakantiefoto. De schommel vind je aan de zuidwestelijke kant van het eiland.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Zoutmandjes die kinderen verkopen op het strand in Amed (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Gino Dullaert op 10 december 2016

Fauna en flora, cultuur en bevolking in Bali zijn de moeite waard om te bezoeken. Hotels, accommodaties, stranden, jungle, tempels, zoo, prachtige rijstterrassen, vulkanen, watervallen, sporten, wandelen, fietsen, surfen, eten, winkelen, ceremonieën en zoveel meer. Dit maakt dat er voor ieder wat wils is, je kan genieten van een fantastische reis.

9,2
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • vriendelijke bevolking

Minpunten Bali

  • vroeg donker.
Ultieme tip: Zet deze reisbestemming alvast op je verlanglijstje!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Relaxxxx (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Reyneke Reyneke op 01 december 2016

We zijn begonnen in Seminyak. Rustig plekje en je liep zo naar het strand. Via het strand kan je naar Kuta lopen. Daarna zijn we met een lokale taxi naar Ubud geweest. De lokale taxi kost daar niks. Je ziet veel mensen die je aanhouden en bieden een taxi aan. Het lijkt alsof iedereen een taxi bedrijf heeft. En de toerist gaat naar die blauwe taxi omdat daar ook het logo van een taxi bedrijf op staat. Maar je kan beter iemand van de straat plukken en natuurlijk onderhandelen. Voor 6 pers waren we steeds rond de 700.000 rupiah kwijt, dat is ongeveer 49 euro. Overal zie je offers liggen echt zo bijzonder. En mijn eerste ervaring in een supermarkt. Dat ik geen genoeg wisselgeld terug kreeg. Maar kreeg wel 1 mentos snoepje erbij. Dus verward benoemde ik dat ik dus niet genoeg geld terug kreeg. Maar het is dus zo in Bali, als men geen genoeg wissel geld kunnen geven. Dan krijg je een snoepje mee. In Ubud is het erg druk. Wij verbleven in het Ubud City Hotel. Midden in het centrum. Je liep het steegje in en je was in je hotelletje en hoorde niks meer van de drukte. De rijstvelden zijn super mooi. Je moet de weg even weten. Van Ubud zijn we naar Lovina geweest. Zo rustig en sereen. Na 2 a 3 nachten heb je het daar ook wel gezien. Je kan leuke uitstapjes maken natuurlijk. Vissen. Dolfijnen spotten. Lekker eten, maar dat kan overal wel. (vooral martabak van de straat en babi guling) van Lovina zijn we naar Amed geweest. Natuurlijk met de lokale taxi, het was dik 3 uur rijden geloof ik. Voor 600.000 rupiah. 6 man met veel barang (bagage). Onderweg een luwak koffie gedronken. Poep koffie van een luwak katachtig diertje. Lekker sterk bakkie. Aangekomen in Amed, lekker knus vissersdorp. En ons huisje zat aan de zee. En dit was wel het mooiste. Wakker worden naast je grote liefde met de zee geluiden op de achtergrond. En als ik mijn mooie houten balinese deur open deed kon je vanuit je luie bed kijken naar de zee. We zijn nog naar Kuta Jimbaran en Maleisië geweest. Veel plezier!

Pluspunten Bali

  • neem de taxi van de straat en vergeet niet af te dingen
  • lekker eten voor weinig geld
  • super gastvrij. kan NL nog wat van leren

Minpunten Bali

  • afval op straat.
  • muggen. gebruik minsten 40% deet spul
Ultieme tip: Hotel in Ubud. Ubud City Hotel In Lovina. Lovina Beach Hotel
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors