Fauna Sulawesi

Fauna Sulawesi

door Getaway Travel

Op de hoger gelegen gebieden van Sulawesi vind je voornamelijk regenwouden. De regenwouden van Sulawesi verschillen enigszins van de regenwouden op de andere grote eilanden van Indonesie. Het regenwoud van Sulawesi wordt gedomineerd door bomen als de Agathis, in plaats van de Dipterocarps.

Naast tropisch regenwoud vind je op Sulawesi ook andere soorten begroeing naarmate je je op lagere hoogte bevindt. Er zijn laaglandwouden, mangrovebossen, moerasbossen, strandbossen maar ook nevelbossen.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 519 reizen naar Indonesie

Nevelbossen ontstaan door mist en wolken. De breedbladerige Bitung boom die je vind in de strandbossen zijn erg zeldzaam. Noord-Sulawesi staat bekend om de Languseiboom die alleen in Minahasagebied voorkomt. Centraal-Sulawesi staat weer bekend om de ebbenhoutbomen die ook uniek zijn voor Sulawesi.

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors