Top 4 activiteiten in de natuur van Sulawesi

Top 4 activiteiten in de natuur van Sulawesi

door Elsemieke Land

Op rondreis door Sulawesi ontdek je de contrasten tussen de verschillende landschappen. Van tropische regenwouden in het binnenland tot een helderblauwe zee, witte stranden en wuivende palmbomen aan de kust. 

De natuur van Sulawesi verrast je in elke uithoek van het stervormige eiland. Wil jij op vakantie naar Indonesië en de diverse landschappen van voormalig Celebes ontdekken? Wij zetten de vier leukste activiteiten voor je op een rij! 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

4. Jungletocht in Tangkoko National Park

Het Tangkoko National Park in het noordoostelijke puntje van Sulawesi is dé plek om het spookdiertje, ook wel de tarsier te spotten. Vooral 's nachts heb je een goede kans om het kleine aapje in de ogen te kijken.

Terwijl je de uitzichten over de stad Manado en de jungle achter je laat, rijd je in tweeënhalf uur richting het Tangkoko National Park. Eenmaal aangekomen trek je je wandelschoenen aan en hike je samen met een gids door de groene jungle op zoek naar de populairste inwoner van deze jungle: het spookdiertje. Verder spot je in dit beschermde gebied onder andere de kuifmakaak en de neushoornvogel. 

3. Hiken in Tana Toraja

Verstopt tussen de berglandschappen van Tana Toraja in zuidwestelijk en Centraal-Sulawesi vind je de verschillende Toraja-stammen. De befaamde bevolkingsgroep in het gebied Tana Toraja staat bekend om hun traditionele Toraja-gebruiken

Neem Rantepao als uitvalsbasis en hike door de bergen richting de Torajavallei. Bezoek traditionele Toraja-huizen in Palawa en bekijk de opvallende rotsbegraafplaatsen in Pangli. Vergeet niet om bij de lokale bevolking te informeren naar de mogelijkheden om een ceremonie of ritueel bij te wonen.  

2. Beklim Bukit Kasih

De Kasih heuvel ten zuiden van Manado in Noord-Sulawesi wordt ook wel de Hill of Love genoemd. Een toepasselijke bijnaam, gezien bovenaan de heuvel vijf religies samenkomen. Het Tolerance Monument onderaan de heuvel symboliseert de religieuze harmonie van Noord-Sulawesi. 

Beklim de honderden trappen die je naar de top van Bukit Kasih leiden. Wanneer je de forse klim hebt overwonnen aanschouw je bovenaan de vijf religieuze bouwwerken die samen de katholieken, christenen, het boeddhisme, de hindoe en de islam vertegenwoordigen. Geniet vanaf deze bijzondere plek van het uitzicht over de vallei. 

1. Duiken

Waar je ook bent in Sulawesi, een duik- of snorkelavontuur mag niet ontbreken tijdens je rondreis over het eiland. Het eiland is niet alleen boven water, maar ook onder water een paradijs. Het barst er dan ook van de duikspots.

Zet je duikbril op en ontdek de metersdiepe koraalmuren en spot zeeschildpadden of zelfs (ongevaarlijke) rifhaaien in het heldere water van het Bunaken Manado Tua Marine National Park. Of vaar richting de Togian eilanden en steek je hoofd in de helderblauwe zee om unieke koraalriffen te spotten. Sla ook zeker de straat van Lembeh niet over, waar je tijdens het muck-duiken op zoek gaat naar de gekste wezentjes. 

Wil jij de rijke natuur van dit eiland met eigen ogen zien? Bekijk hier alle rondreizen door Sulawesi!

Fotocredits: mattjlc | Sakurai Midori | prilfish

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors