Landschap Sulawesi

Landschap Sulawesi

door Getaway Travel

Het landschap van Sulawesi wordt gedomineerd door bergen en vulkanen. Een keten van vulkanen strekt zich uit van het noorden naar het zuiden van het eiland. Alleen de vulkanen in het noorden zijn nog actief. De hoogste berg is de Rantekombola met een hoogte van 3.455 meter.

Bergen en vulkanen

Niet alle bergen op Sulawesi zijn vulkanisch van oorsprong, er zijn indrukwekkende limestone gebieden te vinden ten noorden van Makassar. In het oosten van Sulawesi bestaan de bergen uit een zeer basis type rots.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

Op de heuvels van de vulkanen kom je echte tropische regenwouden tegen. De bomen in de andere bergachtige gebieden zijn minder hoog dan de bomen in de regenwouden. Sulawesi staat echter ook bekend om het grote aantal koraalriffen en eilanden die veelal makkelijk toegankelijk zijn. Deze koraalriffen en eilanden zijn met name in het noorden van het eiland te vinden. In het noorden vind je ook de vele plantages.

De vulkanen met de dichte regenwouden vind je in Noord- en Centraal-Sulawesi. In Centraal-Sulawesi vind je naast de hoog gelegen regenwouden ook droge valleien. In het zuiden is de grond het meest vruchtbaar en de bevolkingsdichtheid het hoogst.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors