Gunung Kerinci

Gunung Kerinci

door Getaway Travel

De Gunung Kerinci is met een hoogte van 3.805 meter de hoogste berg van Sumatra. Deze nog steeds actieve vulkaan maakt deel uit van het enorme Bukit Barisangebergte en ligt in het noordelijke deel van het Kerinci Seblat National Park. Kerinci Seblat heeft veel bergachtige en beboste terreinen met hete geisers, rivieren met stroomversnellingen en mooie watervallen.

Kerinci vulkaan

De Kerinci is een prachtige berg om te beklimmen, maar je moet wel een goede conditie hebben. Je kunt het beste vertrekken vanuit het kleine dorpje Kayu Aro dat op een hoogte van 1500 meter ligt. Verdwalen is niet echt mogelijk aangezien er maar een pad door de jungle loopt.

ZELF NAAR Gunung Kerinci?

Bekijk alle 1 reizen naar Gunung Kerinci

Het eerste stuk naar een beschuttingsplaats zal zo'n vier uur duren. Daarna wordt de beklimming een stuk moeilijker aangezien de berg stijl omhoog loopt.

De beklimming

​Er zijn zelfs stukken waar je op handen en voeten een weg moet banen door de bomen en takken. Het beste kun je om de tien a vijftien minuten even rusten. Vanuit Paiman Home Stay in Kersik Tuo duurt het nog ongeveer zeven uur voordat je op 3.000 meter hoogte zit. Je vind de ruïnes van een huis, waar je je tent op kunt zetten.

Als je dan na een nachtje slapen vroeg opstaat doe je er waarschijnlijk nog drie uur over om de top te bereiken. De krater van Kerinci is gevuld met geelgroenig water en stoot enorme zwavelwolken uit. Het prachtige uitzicht loont alle moeite.

Reizen Gunung Kerinci

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors