Nias

Nias

door Getaway Travel

Het eiland Nias ligt ten noordwesten van de Mentawai eilanden. Het eiland telde in 2000 ruim 287.000 mensen die verspreid leven over 279 kleinere en grotere plaatsen. Deze Niassers leven voornamelijk van de rijstbouw. Als betaalmiddel gebruiken ze daarnaast ook varkens, die het meeste waard zijn.

Tradities Nias

Toeristen zijn welkom zolang ze rekening houden met de traditionele levenswijze van de Niassers. De Niassers beschikken over een aantal unieke gebruiken die tot op heden nog steeds worden gehandhaafd. Het meest kenmerkende gebruik is de Fahombe, het steenspringen. Door over een twee meter hoge piramide te springen kon je als jongen bewijzen dat je een echte vent was.

ZELF NAAR Sumatra?

Bekijk alle 39 reizen naar Sumatra

De sprong diende ook als oefening voor de strijd, waarin je bewapend, over de bamboeversterkingen van de vijand moest springen. Tegenwoordig dient het ter vermaak van de toeristen. Behalve een rijke cultuur is het eiland Nias ook gezegend met een rijke natuur. En het is een uitstekende surfspot.

Surfen

De eilandergroep Nias is het populairste surfoord van Sumatra, met Sorake Bay als bekendste uitvalsbasis. De baai is ingesloten tussen twee stranden en heeft zowel linkshandige als rechtshandige breaks, de wijze waarop de golf breekt. Het leuke aan Sorake Bay is dat je tijdens het wachten op een golf zeeschildpadden onder je kan zien zwemmen.

Reizen Sumatra

Meer Nias

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors