Surfen Sumatra

Surfen Sumatra

door Getaway Travel

Sumatra heeft een aantal uitstekende surfspots. De beste golven liggen voor de westkust van de provincie Noord-Sumatra. Hier liggen de Hinako-eilanden, de Tello-eilanden en de eilanden Banyaks, Simuelue en Nias.

Nias

De Hinako-eilanden bestaan uit zeven kleine eilanden ten westen van Nias. Tot deze groep behoren de eilanden Asu ben Bawa. Rond de eilanden kunnen zowel righters als lefters voorkomen. De breaks in deze wateren zijn echter alleen geschikt voor de hardcore en ver gevorderde surfers. De hoogte en kwaliteit van de golven is afhankelijk van het seizoen.

ZELF NAAR Sumatra?

Bekijk alle 39 reizen naar Sumatra

Ook voor de kust van Nias zijn een aantal goede locaties, die je vaak alleen per boot kunt bereiken. Alles goed plannen en voorbereiden is van belang als je de afgelegen plekken wilt ontdekken.

Tello eilanden

De Tello-eilanden bestaan uit een groep van 101 eilanden met een grote variëteit aan golven. Deze eilanden kun je alleen per boot bereiken. Je kunt het beste geen afgelegen eilanden intrekken zonder gids. Zorg ervoor dat je altijd voldoende eten en drinken bij je hebt.

Reizen Sumatra

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors