Duiken en snorkelen Sumatra

Duiken en snorkelen Sumatra

door Getaway Travel

Sumatra over een wonderlijke onderwaterwereld. De meeste van deze duiklocaties zijn makkelijk te bereiken. Pulau Weh is een eilandje dat ligt voor de kust van Aceh. Het eilandje is te bereiken via Banda Aceh aan de kust.

Pulau Weh

Vanaf het Ibiohstrand op Pulau Weh ben je nog maar een paar honderd meter verwijderd van de prachtige zeetuinen van Rubiah. Dat is een beschermd gebied waar je de meest uiteenlopende vissen kunt bekijken onder water.

ZELF NAAR Sumatra?

Bekijk alle 39 reizen naar Sumatra

Aan de westkust van de provincie Noord-Sumatra zijn er ook nog een paar goede duikspots bij Tapanuli, de Mursala-eilanden, het eiland Poncan Godang, de Mentawai-eilanden en het eiland Nias.

Aan de westkust van de provincie West-Sumatra kun je via Padang ook een aantal kleinere eilanden bereiken waar duiken zeker de moeite waard is. De eilanden Cubadak, Sikuai en Pasumpahan zijn nog niet zo bekend maar je kunt hier goed duiken en snorkelen.

Riau Archipel

Bij bepaalde plekken is het rif beschadigd wat gelukkig niet altijd een nadelig effect heeft gehad op de hoeveelheid vissen in het gebied. Meer naar het oosten in de provincie Riau zijn kun je ook terecht voor onderwaterplezier. Bintan is het grootste eiland van de Riau-archipel en beschikt over verrassende duikspots.

Reizen Sumatra

Foto's & video's Duiken en snorkelen Sumatra

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors