Kerinci Seblat National Park

Kerinci Seblat National Park

door Getaway Travel

Ten zuiden van Padang ligt het enorme Kerinci Seblat National Park. Het is het grootste nationale park van Sumatra. Het is een van de belangrijkste natuurlijke reservaten van Indonesië. Het gebied is 1.375.000 hectare groot en ligt verspreid over vier provincies: West-Sumatra, Jambi, Bengkulu en Zuid-Sumatra.

Het is het woongebied van de grootste constante hoeveelheid Sumatraanse neushoorns, er lopen er tussen de 250 en 500 rond.

ZELF NAAR Kerinci Seblat National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Kerinci Seblat National Park

Gunung Kerinci

Tot het park behoren grote delen van de Bukit Barisan bergketen, waaronder ook de hoogste bergtop van Sumatra, de Gunung Kerinci van 3.805 meter. Kerinci Seblat heeft bergachtige en beboste terreinen met hete geisers, rivieren met stroomversnellingen en mooie watervallen. Vooral rondom de kratermeren van Gunung Tujuh en Gunung Kerinci heb je een prachtig uitzicht.

Het meer van Gunung Tujuh is een van de onaangetaste meren in Sumatra.

Bentomeer

In Kerinci Seblat vind je laaglandregenwouden, bergbossen en hogerop alpenvegetatie. Ten oosten van Gunung Kerinci ligt het Bentomeer, het hoogste verswatermoeras van Sumatra. De relatieve vlakke Kerincivallei verdeelt het park in tweeën. Het is tegelijkertijd ook de belangrijkste toegang tot Kerinci Seblat.

De vallei bevindt zich op een hoogte van achthonderd meter en wordt bewoond door 300.000 mensen. De constante groei van deze lokale bevolking vormt helaas ook een van de grootste problemen van het park. Agrarische activiteiten, commerciële- en staatsprojecten gaan ten koste van het grondgebied van het park.

Reizen Kerinci Seblat National Park

Meer Kerinci Seblat National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors